ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

Σ’ όλη την Πλάση γίνεται μακελειό!..

■  Mακελειό η Πλάση όλη και πιο πολύ σ’ εκείνη την πολύπαθη Μέση Ανατολή. Εκεί, παραμέσα... στην Μεσοποταμία, λένε πως πρωτοφάνηκε η ζωή!.. Είναι τόσο ωραίος και πλούσιος αυτός ο χώρος όλος που λύσιαξαν ποιος θα φάει τον άλλον; Αυτοί οι Φιλισταίοι με τους διπλανούς τους Ιουδαίους χιλιάδες χρόνια και δεν τα βρήκαν! Κι έχουμε την τύχη να παρακολουθούμε τώρα μακελειά, σαν νάναι το πιο φυσικό θέαμα... Άλλοι ορμούν με τα τελειότατα φονικά αεροπλάνα τους... να βοηθήσουν γείτονες ρημαγμένους από  τον Εμφύλιο; Τι είναι ρε παιδιά εκεί; Ποιος πολεμάει ποιον; Καταλάβαταν εσείς; Πέστε και μένα. Όποτε κι αν σταματήσουν να μακελεύονται... έχει να πέσει μια ρουφιάνα ανοικοδόμηση, που θα φαν κι οι γύφτοι με το χ’λιαρ... Ως τότε... το νου μας... μην εμπλακούμε κι εμείς. Δε θέλει πολύ ο Έλληνας να πάρει φωτιά... Τώρα, να ρωτήσω τα κορίτσια... Το μάθαταν τι έπαθε μια καψαρή - σχετικώς απελευθερωμένη γυναίκα της Σαουδικής Αραβίας; Έπιακε τον Σαουδάραβα να την απατά... και ζήτησε διαζύγιο η μαύρη! Και τώρα θα τιμωρηθεί γιατί εξέθεσε τον άπιστο! Δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Κι εμείς εδώ στη Βουλή μας βγάλαμαν τα χαντζιάρια για ν’ αλλάξουμε νόμους ξουτ’κούς. Ας κάνω τώρα και λίγο κουτσομπολιό... είναι το αλάτι της ζωής - λένε. Λοιπόν, είναι κάτι θεαματάκια πολύ διασκεδαστικά στη μικρή μας οθόνη... σαν εκείνο που ένας ή μία τραπεζώνουν έναν μικρό αριθμό... αγνώστων τους! Κι εκείνοι τρων την κότα τους χέζουν και την πόρτα (που λέμε εδώ...). Τους βάζουν βαθμούς οι καθηγητές της μαγειρικής... Ένα θα με κάνει να σκάσω... εκείνο το πόσο τοις εκατό είναι φθηνότερα - εκείνη την ημέρα - να τρέξουμε να τα πάρουμε!.. Πάρτε και το κομπιουτεράκι να κάνετε βαριά μαθηματικά για να βρείτε πόσο φθηνότερα είναι σήμερα τα λεμόνια, εγώ, δυστυχώς δεν μπορώ να πάω.
Αμ’ εκείνο τ’ άλλο; Εκείνο το ΜΟΝΟ; Όλα τα καλούδια του Θεού, όσα υπήρχαν κι όσα κυκλοφόρησαν τώρα, μας τα προμηθεύουν πια μόνον με κάτι τιμές της ξεφτίλας!.. Μωρές μαγγαφάδες της αγοράς, τι διάολο, δεν βρίσκετε και κάτι καινούργιο; Πρέπει ν’ αντιγράφει ο ένας τον άλλον; Δε λέω, τη δουλειά σας κάνετε καψαροί... αλλά, όχι κι όλα μαζί, κορδόνι, ο ένας πίσω απ’ τον άλλον να μας πληροφορείτε πως μόνο τόσο μας το... χαρίζετε!.. Αμ’ θα θέλαμαν την Εθνική την Τράπεζα και τον Περαία όλον (που έλεγε το άσμα...). Τώρα θα σας πω και κάτι... σα μεγάλη που είμαι... Του Νώε, του τόπε ο Θεούλης (γιατί ήταν καλός άνθρωπος). Σας το λέω, εγώ, όχι γιατί είμαι καλός άνθρωπος, αλλά γιατί μούρχεστε κρίμα να πνιγείται... Φαίνεται πως η Γη μας, κάπου στο στερέωμα που γκιζεράει... σκαπέτησε σε τόπο άγριο... Απ’ άκρη σ’ άκρη της Γης, ακούμε νεροποντές φονικές και σαν λογικοί άνθρωποι πρέπει να υποψιαστούμε και να λάβουμε τα μέτρα μας (σεις δηλαδή...). Σας συμβουλεύω σαν μεγαλύτερη (που είδα τον ήλιο γρηγορότερα...) να ξεκινήσετε αντί να φκιάνετε σπίτια πια... να κάνετε την ιδιωτική σας Κιβωτό, όπως μπορείτε ο καθένας σας και μην το πάρετε αλαφριά... Βέβαια, εμείς εδώ, έχουμε και την λίμνη... αλλά τι να σας κάνει κι αυτή, κατακλυσμός θάναι αυτός... πόσα να τραβήξει κι η Μπουϊνίκοβα... κι η Λαψίστα γίνκι... μπουλβάρ...
Μη με περάσετε για Ερινύα ή γρουσούζα! Σας αγαπώ όλους πέρα για πέρα και θέλω να σας γλέπω να καλοπερνάτε... κι όσο μπορείτε να μην έχετε απλωμένο το ζωνάρι για καβγά... Αγαπάτε αλλήλους.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.