ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

«Καημένε Αλεξάκη μας τι σου ’γραφε να πάθεις...»

■  Δεν το ’θελα αλλά… γύρισα πολλά-πολλά χρόνια πίσω… βλέποντας τον δικό μας, σε ξένη Γη, να προσπαθεί! Γύρισα στον καιρό που ο πατέρας μας έφερνε τις Αθηναϊκές εφημερίδες και μας διάβαζε για έναν καψαρό Μονάρχη από πολύ μακριά… που έρχονταν κάθε τρεις και λίγο στην Ευρώπη… και χτυπούσε την πόρτα της ΚΤΕ= Κοινωνίας των Εθνών… έτσι την έλεγαν τότε… και παρακαλούσε ο Χαϊλέ Σελασιέ, να κάνουν ντα τον Μουσολίνι… που είχε βάλει αμέτ-μουαμέτ… να τους πολιτίσει… ρίχνοντάς τους κι ασφυξιογόνα ακόμα! Κι οι Μεγάλοι της Ευρώπης και του Κόσμου… ζιούσαν τα ωμά του, που λέει ο εξυπνάκιας Λαός μας!..
  Κι έχουμε τώρα το παλικάρι να βγάζει λόγους σε ξένη γλώσσα… και να του τάζουν … κατανόηση προπαντός…
  Κι εδώ να καρτερούν το παλικάρι να μας φέρει τ’ Αβραάμ και του Ισαάκ τα καλούδια… σαν γυρίσει με το καλό… Θυμάστε κανένας τον Αθανασόπουλο που τον έφαγε δάγκα η πεθερά του, και το τραγούδησε η Ελλάδα του τότε. Εκείνο το καημένε Αθανασόπουλε, τι σου ’μελε να πάθεις… από κακούργα πεθερά, τα νιάτα σου να χάσεις! Εμείς πρέπει να δεχτούμε το παλικάρι, κάπως έτσι… «Καημένε, Αλεξάκη μας… τι σου γραφε να πάθεις; Από πανούργο (α) πρώην σύντροφο τον ύπνο σου να χάνεις;»
  Και μη μου πείτε πως δεν τρέχει τίποτε; Συστεγασμένοι θα ’μαστε!!! Παναϊτσα μ’, να βγω ψεύτρα…
  Ένα με παρηγόρησε… Το ότι υπάρχει νερό, στον Κιαρατο-Άρη… και προσφέρονται κάποιοι ήρωες να πάνε στον αγύριστο (έτσι είπαν, πως δεν έχει γυρισμό από κει…). Δεν θα ζήσω να μάθω για τους ήρωες αυτούς της ανθρωπότητας… γιατί όσο να ’ναι θ’ αραιώσει και κάπως ο πληθυσμός της Γης μας!.. Αλλά, μάλλον θα τραγουδήσουν το: δε φεύγω από τη Γιούλα μας, το κιαμέτ να γένει… Ας σοβαρευτώ…
  Εύχομαι το ό,τι καλύτερο στους ανθρώπους αυτούς που βρίσκονται δίπλα στους καταδιωγμένους, τους πεινασμένους, τους βρεγμένους… Αυτή, η Νέα Κάθοδος των Μυρίων τι έργο Φρίκης είναι; Ποιοι ευθύνονται; Θα μαθευτεί; Δεν χαιρόμαστε την στέγη, την τροφή, το ρουχισμό, την περίθαλψη που έχουμε, βλέποντας αυτές τις σκηνές της ντροπής του πολιτισμού που λέμε πως έχουμε. Δεν ξέρω τι μας περιμένει όλους… Τον Λαό, όπως μας λένε…αλλά, οι άστεγοι πρέπει να ναι η πρώτη φροντίδα του Κράτους μας…αυτός είναι Λαός πεινασμένος, εξουθενωμένος…είναι Λαός.
  Μπράβο στο Κανάλι της Βουλής για την αναδρομή στα γεγονότα του τόπου μας… κάπου εκατό χρόνια πίσω…και ως τώρα…είναι τα «Φοξ Μούβιτον Νιούς» που παρακολουθούσαμε στις αρχές του Τριάντα!! Τα θυμήθηκα…κι άμα είχε Μίκυ –Μάους…χαιρόμασταν!..
  Βομβαρδίζουν στόχους στην Συρία!.. Ποιοί είναι οι στόχοι; Κοσμάκη βλέπουμε να τρέχει αλαφιασμένος! Οι άνθρωποι είναι ο στόχος; Αχ, ρε Μεγάλοι της Γης… θα λιώσετε; Κι έπρεπε να γίνει αφανισμός άμαχου πληθυσμού; Εσείς ανεβάζετε και κατεβάζετε κυβερνήσεις στο Πι και Φι, τόσο νταής είναι ο Ανάντ; Έφυγαν τα όπλα…παλαιάς παραγωγής; Τώρα; Θα πρωτοπρολάβει να πιάσει εργολαβία στην…ανόρθωση της Συρίας; Ο Θεός να με βγάλει ψεύτρα, αλλά…ένα σκυλοφάγωμα θα το έχουμε…
  Ας σταματήσω, πολύ μαυρίλα με βάρεσε, και δεν το θέλω, αλλά δεν μαθαίνουμε και κάτι παρήγορο… Βέβαια τα σκάνδαλα των διασήμων δεν υπάγονται σε τίποτα το τρομερό…ίσια-ίσια που πρέπει να τους λέμε… «και σ’ άλλα με γειά…». Παιδιά…τι μάθαταν για το πετρόλαδο; Ας ευχηθούμε να μας φέρει το παλικάρι και κάτι που να μας αναπτερώσει…Μη σκιάζεστε τα σκότη.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.