Με Καλή Πρόθεση

on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

.........................................ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ


 

Πήγαινε, καλό μου παιδί, να εκτεθείς και να γεράσεις παράκαιρα!..

■  Κι η ζωή συνεχίζεται! Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση, στην τελική ευθεία για τις εκλογές... λέει! Κι είπε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ: Οι χορτάτοι, μιλάνε στους πεινασμένους... για τις καλύτερες εποχές που θάρθουν! Κι εγώ, σας το ξομολογούμαι... θαυμάζω αφάνταστα αυτούς τους ανθρώπους που... εκτίθενται!.. Παλιά, έλεγαν εδώ... «αυτός ο άνθρωπος... εκτέθηκε πολύ...». Για τον άλφα ή βήτα λόγο, άσχετο... Και για να χρησιμοποιείται αυτή η λέξη... θα πει κάτι όχι και τόσο καλό... Κι απορώ τώρα... γιατί λυσιάζουν - όλο και πιο πολλοί... να εκτεθούν; Τρελοί, δεν είναι!.. Είναι πανέξυπνοι; Μάλλον και καλά είπε ένας Χάντερ Γκίπσον... «αν είναι να είσαι τρελός... φρόντισε να πληρώνεσαι γι’ αυτό... αλλιώς... θα σε κλείσουν μέσα».
Καλά μου παιδιά, σας υπερθαυμάζω!.. Κάτι ψιλοπράγματα μας σκαπετάν για μομφή... και δεν την θέλουμε τη ζωή μας!.. «Ακούς εκεί, ου παλιάνθρουπους ου τάδε... να με πει... τέτοιο και πάντιο; Πώς να βγάλου πέρα μούτρα στη γκοινουνία;...», έλεγαν, παλιά, εδώ... και φαντάζομαι και αλλού... Τώρα; Όλο και περισσότεροι επώνυμοι και συμπαθείς άνθρωποι... ορμούν για κάποια εξουσία... εξουσιούλα... εξουσιΐτσα... Το επαναλαμβάνω... Τους θαυμάζω!.. Πόσο γερά νεύρα πρέπει νάχουν; Η... πόση γουμαριά - που λέγαμαν... για να μη δίνουν σημασία... στις επιθέσεις των αντιπάλων... για εξουσία πάλι!.. Γιατί μου φαίνονται σαν τα ζωντανά στις στάνες που βλέπουμε; Πού χωρίς αυτιά αρχίζουν να... μπριούνται; Και σε λίγο, ν’ αρχίζουν να βοσκάν πάλι, ήσυχα-ήσυχα... Καλά, εκείνοι που είναι επαγγελματίες της τέχνης της πολιτικής, δεν λογαριάζονται για εκτεθειμένοι... είναι οι δουλειές τους... Εσάς, μωρ’ μάνα μ’... πάνω στα καλά σας και τα χαριτωμένα επαγγέλματά σας... Τι σας ήρθε; Έχετε πράγματι, τόσο γερά νεύρα που να μη λογαριάζετε τις επιθέσεις; Και πώς νομίζετε ότι θα κοσιέψουν τα ποσοστά ...και παραπάνω απ’ όσα χρειάζεστε, να σταυρώσουν τ’ όνομά σας... Γιατί; Σε τι είστε δοκιμασμένοι; Είστε δημοφιλείς; Έχετε μπάρμπα στην Κορώνη; Είστε γοητευτικός; Είστε αστέρι; Κι αν είστε όλ’ αυτά μαζί τι γίνκι; Ξέρετε να είστε αρχηγός; Ξέρετε να κτυπάτε το χέρι στο τραπέζι και να βουβαίνονται αντίπαλοι και μη; Και το σπουδαιότερο... σπουδάσατε των πολιτικών την ρουφιάνα; Γιατί τώρα τελευταία, οι σπουδές παντός είδους είναι το άλφα και το ωμέγα, για να βγήτε στο κουρμπέτι... Στην πολιτική! Έλα και μαζέψατε τα κουκιά που χρειάζονται - γένεται κι αυτό... Ξέρεις τι σε καρτερεί, φτωχέ μου: δημοφιλή... ανεψιέ του μπάρμπα απ’ την Κορώνη... γοητευτικέ μου... αστέρι; Πρώτα που θα τρέμει η ψυχούλα σου μη δεν σου πει την ξερή καλημέρα... ο ντόπιος παράγων... που κάπως σε βοήθησε... Άσχετο αν κι εκείνου τρέμει η ψυχούλα, του... μη δεν τον εγκρίνει ο ξένος παράγων ρε γαμώτο! Γι’ αυτό, καλό μου παιδί, ατσαλώσου και πήγαινε να εκτεθείς και να γεράσεις παράκαιρα... Στο κάτω της γραφής... μια δοκιμή θα κάνεις!.. Κι αν σου άρεσε το βίβερε περικολοζαμέντε που θα γευτείς... τότε μπράβο σου... μπορεί και να γίνεις μεγάλος και τρανός... και μην ακούς εμένα τι λέω, από ζήλεια δεν τα λέω - θαυμάζω - και πάλι το λέω - την τόλμη σας. Εύχομαι, όλοι εσείς που θα κοσμήσετε τα ψηφοδέλτια, να είστε το κάτι άλλο... και τ’ όνομά σας να σημαίνει κάτι... μελλοντικώς, για τούτον τον έρμο τόπο... το οικόπεδο του Θεού... έχετε και κάτι υπ’ όψιν σας... Οι κουμανταδόροι μας δεν χρειάζονται κεφάλια... χρειάζονται εστιάτορες, και μάλιστα παραδοσιακούς!.. Χρειάζονται σερβιτόρους γρήγορους... γκαραζιέρηδες κι άλλα επαγγέλματα χρήσιμα... Α... και Λατίνους εραστές δεν θα τους περιφρονήσουν... Παιδιά, μη μ’ ακούτε εμένα!.. Άμα σας περισσεύουν λεφτά... φάτε τα στην πολιτική...
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.