ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Την… έπεσαν στη νεολαία, ότι δεν πειθαρχεί σ’ όσα οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν για να αποφύγουμε τον ιό του κορωνοϊού. Και εν μέρει έχουν δίκιο οι επιστήμονες και οι περί αυτούς περιφερόμενοι, όπως είναι οι εφαρμοστές του νόμου.
- Αλλά ποιοι έκαναν τη νεολαία απείθαρχη; Όλα τα κόμματα… τσίγκλισαν τους νέους να στρέφονται εναντίον των άλλων κομμάτων.
- Και εκείνη η αυστηρότητα του Νίκ Χάρντ δεν υποφέρεται. Δεν γνωρίζει ο έρμος ότι με το μέλι τρως περισσότερο ψωμί παρά με το ξίδι;
- Αυτό ας το μελετήσει ο δραστήριος Υφυπ. Πολιτικής Προστασίας ώστε του λοιπού να είναι γλυκομίλητος και να αφήσει τις αγριάδες και τα πρόστιμα, εκτός και αν πρόγραμμά του είναι η είσπραξη σε καθημερινή βάση μερικών χιλιάδων ευρώ από την επιβολή των προστίμων. Οπότε η αγριάδα έπιασε…
**
-Συμπολίτες μας που πέρασαν από την λίμνη Κερκίνη, στις υπώρειες του όρους Κερκίνη και κάθισαν να δοκιμάσουν την ντόπια κουζίνα, πληροφορήθηκαν με έκπληξη, ότι στη λίμνη Κερκίνη η πανίδα περιλαμβάνει περί τα 32 είδη ψαριών!
- Πώς, λοιπόν, οι Σερραίοι – Κιλκισιώτες - γιατί η λίμνη βρίσκεται στα όρια των δυο αυτών νομών - κατάφεραν να εμπλουτίσουν την λίμνη τους με 32 διαφορετικά είδη ιχθύων;
- Απλούστατα εκεί δεν βρέθηκε κανείς να συνδέσει τους βόθρους των δικών του ανθρώπων με το τότε υποτυπώδες δίκτυο των ομβρίων υδάτων. Ούτε και να ανεχθεί την κατασκευή του αναχώματος στο Στρούνι (Αμφιθέα), εμποδίζοντας τους ιχθείς να πλησιάζουν σε ρηχά νερά την περίοδο της ωοτοκίας. Ούτε θα επέτρεπε περιμετρικά της λίμνης Κερκίνης να κατασκευασθεί δρόμος, ποδηλατόδρομος κ.λπ. που εμποδίζουν την ωοτοκία των ιχθύων εκεί προς την Ανατολή και την Κατσικά.
- Εμείς καταφέραμε το ακατόρθωτο. Να στερήσουμε στους Γιαννιώτες των νοστιμότατων ιχθύων: κυπρίνων, γλινιών, μαριτσιών και άλλων που έσωσαν τον πληθυσμό την περίοδο της κατοχής…
**
- Αφουγκραζόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα, ότι εμείς ως Ελλάδα δεν διεκδικούμε τίποτε, σε αντίθεση με τους γείτονες Τούρκους, οι οποίοι πότε διεκδικούν 16 νησιά του Αιγαίου, πότε 18 νησιά, πότε το μισό Αιγαίο και πότε πέραν του 28ου μεσημβρινού. Και πώς τα διεκδικούν αυτά; Τα έφεραν από την Ιουγουρία; Είναι των αδυνάτων αδύνατον.
-Εκείθεν ήρθαν με τις πρωτόγονες τότε βοϊδόμαξες και τα κτήνη ως υποζύγια και εγκατεστάθησαν στη Μικρά Ασία με την επιβολή των ξιφών. Εμείς, πάντως, τους διαβεβαιώνουμε, ότι δεν διεκδικούμε απολύτως τίποτε.
- Και ούτε καν την Συμφωνία της Λωζάνης δεν επικαλούμαστε, με την οποία χορηγείται πλήρης αυτονομία στους κατοίκους των νήσων Ίμβρου και Τενέδου, οι οποίες με την συμφωνία της Λωζάνης είχαν η μεν Ίμβρος 9.207 Έλληνες κατοίκους και η Τένεδος 3.752 και μόλις 1.403 Οθωμανούς.
- Και σήμερα οι Έλληνες κάτοικοι μετριούνται στα δάκτυλα των χεριών.
- Ίσως να είμαστε το μοναδικό κράτος που αδιαφορεί για τους ομογενείς του τόσο όσο εμείς εδώ οι Έλληνες και μολαταύτα δεν διεκδικούμε τίποτε…
**
- Έχουν περάσει δυο χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ένας χρόνος επί ΣΥΡΙΖΑ και ένας, πάμε στο δεύτερο, με την Ν.Δ..
-Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η επιτροπή κρίσεως των σχολικών βιβλίων δεν συνήλθε και την 4η εβδομάδα του Αυγούστου θυμήθηκε η Υπ. Παιδείας κ. Κεραμέως να αλλάξει την πρόεδρο της Ελληνικής και να τοποθετήσει την κ. Σοφία Ηλιάδου- Τάχου, καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας πρόεδρο για την κρίση των βιβλίων.
- Πάμε δηλαδή στον τρίτο χρόνο με τα παλιά βιβλία των Σκοπιανών με τους αλυτρωτισμούς και τις διεκδικήσεις τους επί των ελληνικών εδαφών και όχι μόνον.
-Πότε, επιτέλους, θα αφυπνισθούν εκεί κατά το Υπ. Παιδείας μεριά να βάλουν τον… τάχα τους κάτω και να ανασκουμπωθούν κρίνοντας τα σχολικά βιβλία;

(Πηγή: Βαλκανικό περισκόπιο).