ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Μετά την επικύρωση της κατάπτυστης –το λιγότερο- Συμφωνίας των Πρεσπών είχε συμφωνηθεί να συσταθεί επιτροπή που θα μελετούσε τα εμπορικά σήματα, ώστε να μην γίνεται σύγχυση με τα προϊόντα της Ελληνικής Μακεδονίας.
- Όμως ο χρόνος περνά ή κυλά τόσο αθόρυβα, που μας έρχεται στο νου η ρήση του Μεγάλου Βενιζέλου που τόνισε: Θέλεις να τρενάρεις μια υπόθεση; Σύστησε μια επιτροπή και το πράγμα θα διαιωνίζεται!
- Και στην προκειμένη περίπτωση με τα εμπορικά σήματα ο χρόνος κυλά τόσο αθόρυβα, φύλλο δεν κουνιέται και τα σκοπιανά προϊόντα διακινούνται τόσο αθόρυβα λες και έχει λυθεί το πράγμα εν τη γενέσει του.
- Είναι δυνατόν να βρίσκει ο πελάτης σε κατάστημα χαλβά Χαΐτογλου ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ και λουκάνικα ΝΑΔΕΝΙΤΣΑ σκοπιανή με την ένδειξη ΜΑΚΕΔΟΝΣΚΑ;
- Κανείς δεν ενοχλείται με αυτή την τρέλα;
* * * 
- Ευτυχώς αυτή την στιγμή βρίσκεται στο πόστο του ΥΠΕΞ ο δυναμικός Υπουργός Νίκος Δένδιας και βαίνουν όλα προς το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων γενικότερα.
- Δόθηκε το «πράσινο φως» για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε. χωρίς να παρέμβουμε στις βιαιότητες της Αλβανίας προς την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, η οποία υποφέρει του λιναριού τα πάθη από τον «καλό» γείτονά μας Έντι Ράμα.
- Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που και ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα διαπίστωσε Σχέδιο Νόμου για τις ιδιοκτησίες, ότι αυτό υποκρύπτει διατάξεις επιζήμιες για τους Βορειοηπειρώτες και το επέστρεψε για αναμόρφωση.
- Αυτό δεν το είδαν οι περί το ΥΠΕΞ παροικούντες ή παρατρεχάμενοι και έδωσαν το «πράσινο φως» στην Αλβανία και δεν είναι η μόνη περίπτωση…
* * * 
- Όπως καλή ώρα εμείς αποφασίσαμε, δηλαδή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Τσιάρας να αποφυλακίσουμε μερικές χιλιάδες κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα, το ίδιο σκέφτηκε και η ομόδοξη Σερβία…
- Πλην ο Πρόεδρός της Βούισιτς, σκέφτηκε να επωφεληθεί της περιπτώσεως και έδωσε εντολή: οι γυναίκες κρατούμενες που εμπίπτουν σ’ αυτήν την περίπτωση να αποδείξουν την πρακτική τους ωφελιμότητα στην κοινωνία και ζήτησε να ασχοληθούν με την ραφή μασκών προς αποτροπή του κορωνοϊού! Και αμ’ έπος αμ’ έργον!
- Εδώ στην άρπα κόλα Χώρα, είπαμε όσες και όσοι εμπίπτουν σ’ αυτή την κατηγορία, να παραλάβουν άνευ χρονοτριβής το αποφυλακιστήριο και… ώχεντο απιούσες!.. Είδατε πόσο πρακτικοί και γαλαντόμοι είμαστε…
* * * 

- Βράχος ακλόνητος αποδείχθηκε η Λιάνα Κανέλλη στην πρόταση του δημοσιογράφου Παπαγιάννη να καταβάλει και αυτή τους δυο μισθούς της, φυσικά το ήμισυ, για ενίσχυση του αγώνα για τον κορωνοϊό, δείγμα της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.
- Βράχος η Λιάνα, αρνήθηκε να συγκατανεύσει στην πρόταση του δημοσιογράφου! Αυτή της η άρνηση μου έφερε στο μυαλό τα συσσίτια αλληλεγγύης που προσέφερε το ΕΑΜ, εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αμέσως μετά την κατοχή με την εντυπωσιακή ονομασία ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
- Και αναρωτήθηκα: Τι έγιναν αυτά τα φιλάλληλα αισθήματα των κομμουνιστών, εξανεμίστηκαν; Έως εκεί ήταν η φιλολαϊκή φροντίδα του ΕΑΜ, δηλαδή για ένα-δυο γεύματα και αυτά επί την έλευση του Πάσχα, θυμάμαι το σκιερό περιβάλλον του καφενείου ΚΟΥΡΑΜΠΑ, όπου σήμερα είναι ο αύλειος χώρος του ΞΕΝΙΑ;
- Αντί να πρωτοστατήσει η σ. Λιάνα (Γαρουφαλιά) αρνείται διαρρήδην να καταβάλει και αυτή τον οβολό της; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…
* * * 
- Αφουγκραστήκαμε την Υπουργό Παιδεία Νίκη Κεραμέως να δηλώνει μετ’ εμφάσεως ότι: δεν θα χρεώνονται υπηρεσίες που δεν έγιναν στα ιδιωτικά φροντιστήρια!..
- Τα φροντιστήρια είναι ιδιωτικά, αυτός ο πλεονασμός από την κ. Κεραμέως «περί ιδιωτικών φροντιστηρίων» αφήνει ανοιχτό να υπάρχουν και δημόσια φροντιστήρια!
- Υπάρχουν δημόσια φροντιστήρια και δεν το ξέρουμε; Είναι μια απορία που πρέπει να την απαντήσει το Υπουργείο για να μην αιωρούνται ερωτήματα.
- Και επί τη ευκαιρία, ας ερωτηθεί η κ. Υπουργός, αλήθεια, γιατί οι μαθητές μαθαίνουν τα μαθήματά τους στα φροντιστήρια και δεν μπορούν από τους διδάσκοντες στα Δημόσια Σχολεία, που τόσο κόπτονται μερικοί για την Δημόσια Εκπαίδευση;