ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ο δικός μας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, γνώστης προφανώς της ψυχοσυνθέσεως του γείτονά μας Ρ.Τ. Ερντογάν τον αποκάλεσε καλοπροαίρετο Ανατολίτη. Δεν γνωρίζω αν συνεχίζει να έχει αυτή την γνώμη, ή τα «πάντα ρει και ουδέν μένει». 
- Θα ήθελαν οι αναγνώστες του «Π.Λ.» να πληροφορηθούν ποια γνώμη έχει για την ψυχοσύνθεση και τον χαρακτήρα του άλλου γείτονά μας Έντι Ράμα, που βιάζεται να τον εντάξει στην Ε.Ε. με όλα όσα πράττει κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας…
- Ήδη, ο Έντι Ράμα, όπως τα κανίς, ανταποκρίνεται στο αίτημα του Ρ.Τ. Ερντογάν να εγκατασταθούν 30.000 «πρόσφυγες» και μετανάστες στην ελληνοαλβανική μεθόριο και δη στην Καπεστίτσα (Κρυσταλλοπηγή), Ρίπσε, Αγίους Σαράντα, Κιάσι Μπόκι, Τρεις Γέφυρες, Κακαβιά, Λέζα, ώστε να γειτνιάζουν με την Ελλάδα και να αλλοιωθεί η δημογραφική κατάσταση στα εδάφη της ΕΕΜ. 
- Εμπρός Δένδια προχώρα, σε θέλει ο Ρ.Τ. Ερντογάν!..
* * * 
- Ωραία η εκδήλωση των πολιτών να βγουν στους εξώστες τους να χειροκροτήσουν υπέρ των ιατρών που δίνουν τον αγώνα τους για να διασώσουν και να θεραπεύσουν συμπολίτες μας που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό!
- Αυτό πάντως, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, έγινε κατ’ απομίμηση, από τους Ιταλούς που πρώτοι προέβησαν σ’ αυτή την χειρονομία!
- Όμως, εξίσου σοβαρός είναι και ο κίνδυνος από τον «καλοπροαίρετο» Ανατολίτη γείτονά μας που ως άλλος… κορωνοϊός εξαπέστειλε τα στίφη των λαθροπροσφύγων και λαθρομεταναστών στον Έβρο, για να παραβιάσουν τα σύνορά μας!
- Εκεί όμως βρήκαν τα απόρθητα τείχη των στρατιωτών μας, της αστυνομίας και του λιμενικού, που απέτρεψαν μια τέτοια αναπάντεχη είσοδο, που όχι μπόλιασμα δεν θα έκαναν, αλλά ο Αρμαγεδδών που θα προκαλούσε την λαίλαπα στο διάβα του με ανυπολόγιστες καταστροφές!
- Αυτούς κανείς δεν βρέθηκε να τους ευχαριστήσει, που εργάζονται χωρίς ωράριο και χωρίς βάρδιες!..
* * * 
- Βλέπουμε τους μετεωρολόγους να έχουν μια κάποια ευφράδεια λόγου, γνωρίζοντας το αντικείμενό τους, χωρίς να κομπιάζουν, χωρίς να συμβουλεύονται τα γνωστά «σκονάκια», σε αντίθεση με τους πολιτικούς που έχοντας τον «τυφλοσούρτη» στο πόντιο, αναγιγνώσκουν μια-μια, ή δύο-δύο το πολύ τρεις λέξεις όταν θέλουν να, δήθεν μου και τάχατες, ενημερώσουν τους τηλεθεατές που παρακολουθούν, είτε τα πρωινάδικα, είτε τα δελτία ειδήσεων.
- Αυτή τους η αδυναμία προδίδει δυο τινά, ή δεν γνωρίζουν το αντικείμενό τους ώστε από στήθους να προβούν σε δηλώσεις ή δεν έχουν ρίξει μια ματιά προηγουμένως στο «σκονάκι» που τους ετοίμασαν οι γυρωθέν τους παρατρεχάμενοι!
- Άρα, αν κάποιος θέλει να κάνει την πλάκα του αναγράψει, όπως στην περίπτωση του προεκλογικού λόγου του Λάμπρου Κωνσταντάρα: Θα σας εξαφανίσωμεν, αντί θα σας εξασφαλίσωμεν, δεν αποκλείεται να το αφουγκρασθούμε κι αυτό, λόγω της άγνοιας του αντικειμένου τους!..
* * * 
 Ωραία η πρωτοβουλία της Υπ. Παιδείας να εφαρμόσει στην εκπαίδευση την εξ αποστάσεως! Πρωτότυπη και πρωτόγνωρη τουλάχιστον για την ελληνική πραγματικότητα!
- Όμως, αναρωτήθηκε η κ. Νίκη Κεραμέως, αν όλοι οι μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και λοιποί εκπαιδευόμενοι έχουν όλα τα χρειώδη, για να μετέχουν σ’ αυτού του είδους την εκπαίδευση;
- Δεν είναι πολύς καιρός που μαθήτρια δημοτικού σχολείου στον Πύργο της Ηλείας λιποθύμησε στην μέση του δρόμου λόγω ασιτίας και από έρευνα στο σπίτι της βρέθηκε να είχαν ένα καρβέλι ψωμί και μια ντομάτα!
- Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Στον Βόλο άλλη μαθήτρια διάβαζε στο πεζοδρόμιο εκμεταλλευόμενη τον δημοτικό φωτισμό. 
- Αναρωτήθηκαν, λοιπόν, εκεί στο Υπ. Παιδείας αν έχουν όλοι οι μαθητές τα εφόδια ή άντε να ρίξουμε μια ιδέα και ας… κουρεύονται!