ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Το τελευταίο τρίμηνο του 2019 είχαμε για συζήτηση το μέρισμα που χορηγείται στους ενδεείς συμπολίτες μας. Πότε το έβγαζαν ελλειμματικό, πότε πλεονασματικό, και άλλοτε είχαν παραλείψει ολόκληρες κατηγορίες συμπολιτών μας, τους οποίους θα δικαίωναν μετά τα Χριστούγεννα!
- Τώρα ανέκυψε το ζήτημα της αναδρομικής αύξησης των συντάξεων, και των κυρίων και των επικουρικών. 
- Και οι ειδήμονες πότε τους βγάζουν σε 1.500.000 άλλοτε σε 1.000.000 και άλλοτε τους περιορίζουν σε 500.000 και όλα αυτά μετά το Πάσχα, ώστε να εξοφλήσουν το αρνί ή το κοτόπουλο που θα γευθούν. Διότι με 200 ευρώ εισόδημα που σύμφωνα με μελέτη που επικαλέσθηκε ο λαλίστατος Γεωργιάδης δεν παίρνεις αρνί, αλλά το πολύ κοτόπουλο!
- Ας σοβαρευθούν οι του επιτελικού κράτους λαλίστατοι τηλεπαραθυράτοι, διότι ο καιρός εγγύς έστιν!..
* * * 
- Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν τα αρμόδια όργανα για την πάταξη της κυκλοφορίας απομιμήσεων ως γνησίων προϊόντων ή χωρίς τιμολόγια και λοιπά αποδεικτικά στοιχεία μεταξύ των «μαϊμού» ενδυμάτων, υποδημάτων κ.λπ., εντοπίστηκαν και 1.560 κιλά οπωροκηπευτικά χωρίς τιμολόγια, τα οποία απορρίφθηκαν στα απορριμματοφόρα του Δήμου. 
- Την ίδια μέρα στην Ηλεία, μαθήτρια γυμνασίου, λιποθύμησε στο δρόμο γιατί ήταν νηστική μέρες και από έρευνα που έγινε κατόπιν εορτής, διαπιστώθηκε, ότι στο σπίτι διέθεταν ένα καρβέλι ψωμί και μια ντομάτα!
- Γιατί αυτά τα οπωροκηπευτικά δεν διετέθησαν στον πλησιέστερο ιερό ναό που παρασκευάζει συσσίτια για τους ενδεείς και προτίμησαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι να τα καταστρέψουν;
- Αυτό, φυσικά, ορίζει ο νόμος! Και ποιος ψήφισε το νόμο αυτό; Μα οι χορτάτοι εθνοπατέρες και εθνομητέρες που έχουν καταντήσει εθνοπατριοί και εθνομητριές, οι οποίοι ως εθνοπατρίκιοι δεν έχουν δοκιμάσει τα δεινά της κρίσεως!..
* * * 
- Παρότι έχουν προσληφθεί 1.500 νέοι αστυνομικοί για την ενίσχυση των υπαρχουσών δυνάμεων και παρότι πολλαπλασιάσθηκαν οι περιπολίες πεζών τε και εποχουμένων, η ανασφάλεια των πολιτών υπάρχει και το οργανωμένο έγκλημα ανθεί και το μικροέγκλημα πολλαπλασιάζεται. 
- Αλήθεια, πόσοι αστυνομικοί απασχολούνται στην επιτήρηση και αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών και λαθροπροσφύγων;
- Βλέπουμε στις διαδηλώσεις που γίνονται στα νησιά, ότι και οι αστυνομικοί περισσεύουν και οι διαδηλώσεις δεν αποφεύγονται, γιατί για την ώρα δεν έχουν μπολιασθεί!
- Και δεν πρόκειται να μπολιασθούν, διότι αυτό επιτάσσει η πίστη τους! Και γεννάται το ερώτημα το αδήριτο: Τι θα συμβεί αν κάποια στιγμή προκαλέσει θερμό επεισόδιο ο ταραξίας της γειτονιάς Ρ.Τ. Ερντογάν; 
- Όλοι αυτοί που κανακεύουμε στη Μόρια και όχι μόνον, θα ταχθούν με το μέρος μας ή θα συνταχθούν με τις ορδές του Τούρκου;
- Μάλλον θα στηρίξουν τον ομόθρησκό τους, τον ομόγλωσσό τους, τον ομόαιμό τους και εμείς οι ανεμπόλιαστοι θα τρέχουμε και δεν θα φθάνουμε!
* * * 
- Τελευταία, έχει γίνει της συρμής (της μόδας) να χρησιμοποιείται η λέξη καθαρός-καθαρή αντί της λέξεως σαφής, σαφέστερος, σαφέστατος.
- Η λέξις όμως καθαρός και καθαρή δεν αποδίδει πλήρως το νόημα του σαφούς. Ή και μπορεί κάποιος να παρεξηγηθεί.
- Διότι καθαρή ή καθαρές ο πολύς κόσμος θεωρεί άτομα που έχουν εξωκοίλει κατά τα καθιερωμένα της κοινωνίας μας, τις ξεσχισμένες όπως θα έγραφε και ο αείμνηστος Τσιφόρος.
- Αφουγκράσθηκα την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου να τονίζει στον Αυτιά: Θέλω να είμαι καθαρή. Θα της έπεφτε πολύ να χρησιμοποιήσει τη λέξη: να είμαι σαφής;
- Αλλά ζούμε σε καιρούς ασταθείς και προσπαθεί ο καθένας να βολευτεί προσαρμοζόμενος ή προσαρμοζόμενη προς τις υποδείξεις τις ιδεολογικές…