ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ερωτήματα πολλά προέκυψαν από το πρόστιμο και την ταλαιπωρία της ενενηντάχρονης Πόντιας στο αστυνομικό τμήμα, λες και ήταν κάποια μαφιόζικη φυσιογνωμία, η οποία είχε κάνει το φοβερότερο έγκλημα και έπρεπε να της πάρουν τα δακτυλικά της αποτυπώματα, ώστε να καταστεί φακελωμένη!
- Ποιος χορηγεί και πως χορηγούνται οι άδειες των μικροπωλητών, ώστε να εφοδιάζονται όσοι επιθυμούν να ασκήσουν αυτό το επάγγελμα;
- Γιατί είναι πρόκληση να συλλαμβάνεται ο καστανάς στη Θεσσαλονίκη, που με μια φουφού και δυο-τρία κιλά κάστανα προσπαθούσε να εξοικονομήσει τον άρτο της οικογένειάς του και η πλέκτρια τερλικίων αυτό προσπαθούσε να εξασφαλίσει τον επιούσιον.
- Και όμως, όταν αλωνίζουν την Αριστοτέλους, όπου εδρεύει και το Α.Τ. Αριστοτέλους (Λευκού Πύργου) και την αγορά του Καπάνι ορδές Πακιστανών, «ουρντού» κατά τον Βίτσα και σπανίως ενοχλούνται, είναι πρόκληση να συλλαμβάνονται υπερήλικες βιοπαλαιστές γιατί στερούνται αδείας!
- Και γιατί η Δημοτική Αρχή αυτή την περίπτωση δεν την αντιμετωπίζει πρώτα με ενημέρωση, χορηγώντας την σχετική άδεια οίκοθεν! Πολλά μάλλον ζητάμε!..
* * * 
- Συνεχώς προκύπτουν σκάνδαλα διάφορα στην «αυλή» του ΣΥΡΙΖΑ και από την πλευρά της αντιπολιτεύσεως, Μείζονος και Ελάσσονος, σφυρίζουν διάφορα, δήθεν μου και τάχατες ζητούν εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό σ. Αλεξάκη.
- Τώρα μας προέκυψε και ο Μανόλο, ο γνωστός κουβαλητής της τσάντας του Κολιοπαππά (Νίκου Παππά) ο οποίος από ντελίβερι –όλα τα επαγγέλματα είναι τίμια- αναδείχθηκε σε μεσολαβητή εταιρειών και πολιτικών, με αποτέλεσμα να προκύψει μεγαλοκαταθέτης στις τράπεζες!
- Η αντιπολίτευση, αντί να καταθέσει ερώτηση, επείγουσα επερώτηση, ζητά εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό των Ελλήνων (sic) για το θέμα αυτό!
- Όπως δεν έχει ζητήσει με επερώτηση το λόγο για την αλλαγή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, μια λίαν αντισυνταγματική ενέργεια, ή για την ζημιά των 100 δισ. ευρώ που προκλήθηκε επί υπουργίας Βαρουφάκη, που επιβάρυνε τον ελληνικό λαό κατά 10.000 € τον καθένα φορολογούμενο.
- Το μήλο όταν πέφτει μπορεί να είναι σάπιο, μπορεί να έχει πέσει πάνω σε ακαθαρσίες κ.λπ. Γι’ αυτό άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέφτει κάτω από το 20%!
* * *

-Στην προσπάθειά του ο αυταπατώμενος σ. Αλεξάκης να φανεί όσο το δυνατόν αρεστός στον ομόλογό του των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, του έδωσε την πληροφορία από μικροφώνου, ότι αναλαμβάνουμε τον έλεγχο του εναερίου χώρου των Σκοπίων με το ραντάρ που είναι εγκατεστημένο στο αεροδρόμιο της Μίκρας.
- Εδώ ο αυταπατώμενος σ. Αλεξάκης έκανε δυο λάθη κατά την γνώμη μου: α) απέφυγε να ονοματίσει το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, άλλωστε οι πιλότοι των αεροσκαφών που εκτελούν τα δρομολόγια με άφιξη το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, έπαυσαν από καιρό να πληροφορούν τους επιβάτες ότι φθάνουμε στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλά ότι φθάνουν στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και β) ωραία, να πληροφορηθούν οι «φίλοι» μας και πλέον «σύμμαχοι» Σκοπιανοί, ότι θα ελέγχουμε τον εναέριό τους χώρο, αλλά δεν είναι ανάγκη να προσδιορίσουμε και που βρίσκεται το ραντάρ!
- Αυτό είναι κρατικό μυστικό ή μπορεί ο κάθε πρωθυπουργός να κοινολογεί και κρατικά μυστικά; Και στην προσπάθειά του αυτή πολύ δυσκολεύτηκε να προφέρει το όνομα ΜΙΚΡΑ, αποφεύγοντας το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!..

* * * 

- Αν ζούσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου θα τους κολλούσε το παρατσούκλι αιθεροβάμονες για τις αερολογίες, τις κοτσάνες που φεύγουν από το έρκος των οδόντων τους, όπως αυτή που άφησε ο δήθεν μου και τάχατες υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σ. Νίκος Παππάς ότι το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα…» αναφέρεται στην γειτονική χώρα αυτή που σήμερα αποκαλούμε Βόρεια Μακεδονία!..
- Ω, της αφελείας, ή καλύτερα ω της βλακείας! Καλώς απεφάνθη ο Αϊνστάιν, ότι δύο τινά δεν έχουν πέρας, αυτό του σύμπαντος και της βλακείας, αν και για το πρώτο έχει κάποια αμφιβολία, ότι το σύμπαν έχει πέρας, δηλαδή, τέλος!
- Γιατί το εμβατήριο αυτό συνεχίζεται με το τετράστιχο: «ήσουν και θα ‘σαι ελληνική, Ελλήνων το καμάρι… Δηλαδή, οι Έλληνες θεωρούν καμάρι τα Σκόπια;
- Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περά τα χείλη μου!..