ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

-Μας πρήζουν τα… ούμπαλα από καιρού εις καιρόν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας, άξονας κ.λπ. σταθερότητας στα Βαλκάνια.
- Τόσο ισχυρός πυλώνας, που από καιρό εις καιρόν ακόμη και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας μας ρίχνει και από μια σφαλιάρα με την βάρβαρη τακτική του έναντι της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο!
- Κι εμείς τι κάνουμε; Σκύβουμε το κεφάλι και τον απειλούμε με διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. Και μόλις τα αφουγκράζεται αυτά ο Έντι Ράμα του ιδρώνει το ους!..
- Και μας προέκυψαν και οι Σκοπιανοί και οι Βούλγαροι που δεν εμπιστεύονται τις Ελληνικές Δυνάμεις Ασφαλείας για τα σύνορα να μην περάσουν λαθρομετανάστες και λαθροπρόσφυγες και αποφάσισε η μεν Βουλγαρία να στείλει στα σύνορα περί τις 3.000 στρατιώτες και οι Σκοπιανοί να ενισχύσουν τις δυνάμεις ασφαλείας !
- Να χαιρόμαστε τον πυλώνα σταθερότητας. Να τον φτύσουμε και να μην πάρει από κακό μάτι!..

- Ο Πρωθυπουργός των Ελλήνων σ. Τσίπρας έβαλε στο μάτι την εκκλησιαστική περιουσία (sic), την οποία θέλει να συν-εκμεταλλευθεί μαζί με την Εκκλησία, γι’ αυτό άλλωστε πηγαινοερχόταν στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, όπου συζητούσε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο πως θα γίνει αυτή η συνεκμετάλλευση.
- Δεν τον απασχολούσε η συνεκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά πως θα εκπαραθυρώσει τις 10.000 περίπου των ιερέων από το δημόσιο, ώστε, εκλογές γαρ, να διορίσει «δικά μας παιδιά» στο δημόσιο!
- Περιουσία ισόποση και ισάξια αν μη και μεγαλύτερη παραδίδουν κάθε χρόνο οι κληρονόμοι που δεν μπορούν να καταβάλλουν τον φόρο κληρονομιάς από κληρονομούμενα ακίνητα.
- Από το 2013 έως το 2018 έχουν εγκαταλείψει τα περιουσιακά τους στοιχεία κατά 413% περισσότερο. Αυτά γιατί δεν τα εκμεταλλεύεται ο σ. Τσίπρας και το έβαλε Μέτι Μωαμέτι να συνεκμεταλλευθεί την εκκλησιαστική περιουσία;
-Σίγουρα λάκκο έχει η φάβα Αθαμανίου και όχι Σαντορίνης!
•••••••
- Αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ ο Μακαρθισμός, δηλαδή η τάση εκείνη που όποιος δεν συμφωνούσε με τις ιδέες του υπουργού Ασφαλείας των ΗΠΑ McCarthy εθεωρούντο είτε κομμουνιστής στην καλύτερη περίπτωση είτε ανατρεπτικό στοιχείο, οπότε συλλαμβάνονταν με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις.
- Κάτι ανάλογο συμβαίνει σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ! Όποιος δεν συμφωνεί με ότι πράττουν ή λέγουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι θεωρείται είτε ακροδεξιός, είτε φασίστας και φασισταριό, είτε χρυσαυγίτης, είτε ετερόκλητος όχλος και σε ακραίες περιπτώσεις συλλαμβάνεται προληπτικά, όπως τόνισε και η Κατερίνα Παπακώστα και συνέβη στα Γιαννιτσά, όπου θα μιλούσε ο σ. Κουβέλης, είτε στην Κατερίνη που θα μιλούσε ο σ. Τζανακόπουλος και στην Δράμα όπου μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
- Εκεί φθάσαμε να ακολουθούν το σύστημα του Λαυρέντη Μπέρια, υπουργού Ασφαλείας του πατερούλη Στάλιν; Όταν «ανθούσαν» τα γκούλαγκ όπως τα περιγράφει ο Σολτζενίτσιν στο «Εικοσιτετράωρο του Ιβάν Ντενίσοβιτς; Αλίμονο τι ζήλεψαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι!..
- Με τις θριαμβικές τους κινήσεις μας καράφλιασαν οι πρωθυπουργοί του Α’ μέρους σ. Τσίπρας όσο και του Β’ μέρους Zoran Zaev ότι η συμφωνία της Μάλα Πρέσπα είναι ιστορική και υπόδειγμα για την λύση και άλλων προβλημάτων που κατά τον Γερμανό Έντιγκερ αφορά μόνο την Κύπρο και φυσικά όχι το Βέλγιο με τους Φλαμανδούς, την Ισπανία με τους Καταλανούς, και όχι μόνον, τις Ιταλία και Αυστρία με το Τιρόλο και άλλες περιπτώσεις.
- Όμως, ευτυχώς υπάρχουν και «δικαστές» όπως στην περίπτωση του Βερολίνου με τον μυλωθρό που ερευνούν το πρόβλημα των Σκοπίων, όπως είναι ο άλλοτε κυβερνήτης του Χαμσάιρ συμπατριώτης μας Κρις Σπύρου, συγγενής του αείμνηστου Αθηναγόρα, που ερευνώντας διαπιστώνει, ότι η Συμφωνία είναι έωλη αφού κατά το Σύνταγμα των Σκοπίων αυτή έπρεπε να υπογραφεί από τον Πρόεδρο, που αρνήθηκε, δεν προσήλθε η πλειοψηφία των Σκοπιανών στο δημοψήφισμα παρά μόνο το 30% και άλλες παραλείψεις.
- Έτσι αυτή θα προσβληθεί στην ολομέλεια του ΟΗΕ και θα μείνουν με την ιδέα ότι θα βραβεύονταν με τον Nobel και θα τριγυρνούσαν ως νομπελίστες Τσίπρας και Zaev!..
- Μετά το «Μακεδονία ξακουστή» κινδυνεύει και το εμβατήριο «Περνά ο στρατός της Ελλάδας φρουρός!..» γιατί και σ’ αυτό αναφέρεται και μάλιστα με κάποια ιδιαιτερότητα η Μακεδονία.
- Ιδού πως: Περνούν οι λεβεντιές της Θεσσαλίας μας/της Θράκης, των νησιών και του Μοριά,/ της Ρούμελης και της Μακεδονίας μας,/παντού σκορπώντας λευτεριά!
- Αποκλείεται μία των ημερών να ζητήσουν οι ύπουλοι και δόλιοι Σκοπιανοί να μην παιανίζουν αυτό το εμβατήριο οι στρατιωτικές μπάντες κατά τις παρελάσεις;
- Πολλά μας υποσχέθηκαν οι ηγετίσκοι μας, ότι δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν, αλλά βλέπουμε ημέρα την ημέρα όλο και κάτι να απαιτούν για αλλαγή οι «φίλοι» μας Σκοπιανοί, όπως την διδασκαλία της Μακεδονικής Γλώσσας στα σχολεία, αφού έστειλαν και επιστολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο όπως ιδρυθεί έδρα διδασκαλίας της Μακεδονικής Γλώσσας.
- Και εδώ να τονίσουμε, ότι πλέον οι κυβερνήτες των αεροσκαφών όταν πλησιάζουν στη Θεσσαλονίκη δεν ενημερώνουν τους επιβάτες ότι φθάνουν στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλά ότι σε λίγο προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης!