ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται ο λαοπρόβλητος να βρει πρόσωπα-στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ικανά να ηγηθούν των ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που οριοθετούνται για τον Μάιο!
- Είχε μάλιστα τονίσει ότι: Θα βρω πρόσωπα που δεν ξέρουν να χάνουν! Και, ω του θαύματος, για το νεφοσκεπές άστυ, τον Δήμο Αθηναίων, έχρισε τον σ. Ηλιόπουλο, που σε τελευταία δημοσκόπηση, έρχεται πέμπτος και… καταϊδρωμένος!
- Γερασμένο άλογο είναι, ανάπηρο, άβγαλτο σε εκλογικούς αγώνες, άγνωστος στο πλατύ κοινό των Αθηνών; Τι να υποθέσει ο απλός δημότης που το «άλογο» δεν τραβάει;
- Και φυσικά, δεδομένη είναι η χασούρα του στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για τον πρώτο Δήμο της χώρας!..
* * *
- Παρακολουθούσα την… ανάκριση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου από τους παρουσιαστές του ΣΚΑΙ, και την αφουγκράσθηκα να λέει: Όταν εσύ κατηγορείς ένα κόμμα και μετά προσχωρείς σ’ αυτό, είναι μεγάλη υπέρβαση για τον κατήγορο!
- Αλλά δεν συμπλήρωσε, αυτή η ενέργεια να δεχθεί ένας κομματάρχης κάποιον που του έσυρε τα εξ αμάξης τι είναι, ή δεν τα αφουγκράσθηκε; Θα θεωρείται μεγαθυμία;
- Και συνέχισε: Βεβαίως, άλλος μπορεί να σε βρίσει με το γάντι και άλλος να σε βρίσει χυδαία. Υπάρχει αυτή η διαφορά που δεν γίνεται αντιληπτή από όλους!
- Τώρα το πώς οι Μωραΐτης και Τόλκας έβρισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα εξαρτάται από ποιο μετερίζι τα βλέπει κανείς, διότι απ’ όποιο μετερίζι και αν τα αφουγκράζεσαι, δεν παύει να είναι η βρισιά χυδαία και αποκρουστική και ο μεγάθυμος Τσίπρας τους συγχωρεί, τους αλλοτρίους αλλά θέτει εκ ποδών τους ημετέρους: Σακελλαρίδη, Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου, Στρατούλη, Ήσυχο, Μηλιό και άλλους, ων ουκ έστιν αριθμός…
* * *
- Αντιδρώντας ο σ. Δημ. Στούμπος της ΑΥΓΗΣ στα όσα είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας για την Συμφωνία της Πρέσπας, όπως την ονομάζουν και οι Σκοπιανοί, τόνισε με νόημα, ότι: Έχει ψηφισθεί και επικυρωθεί από την Βουλή και επί ένα χρόνο γίνονταν διαβούλευση!
- Με ποιον γίνονταν διαβούλευση; Αφού είναι γνωστό, ότι η απόφαση είχε παρθεί από το 2015, άρα είχε γράψει ο λαοπρόβλητος στα παλιά του τα παπούτσια και την υπ. αριθμ. 1448/2009 απόφαση του Αρείου Πάγου, ότι «δεν υπάρχει ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ γλώσσα και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ έθνος» και ο λαοπρόβλητος τα έδωσε αυτά, όπως και πολλά άλλα: το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, που θα τα βρούμε μπροστά μας.
- Αυτά δεν μπορούμε να τα κρίνουμε και να τα κατακρίνουμε; Που ζούμε, στην Ρουμανία του Τσαουσέσκου, την Πολωνία του Γιαρουζέλσκι, στην Γερμανία του Όττο Χόνεκερ και του Βάλτερ Ούλμπραχτ ή στην σταλινική Σοβιετία που δεν τολμούσαν να μιλήσουν;
- Επικυρωμένη μεν Συμφωνία, αλλά με την γνωστή μέθοδο: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν! Σύντροφε Στούμπε!..
* * * 
- Βρισκόμαστε στο έτος 1940, τότε που η Ελλάδα και όχι μόνο, στέναζε κάτω από την μπότα του χιτλερισμού με πρωτοφανή έλλειψη τροφίμων και λοιπών καταναλωτικών αγαθών, αφού την πρωτογενή παραγωγή την έπαιρναν τα στρατεύματα κατοχής.
- Τότε οι αδελφοί Σπυρίδων και Γεώργιος Σκούρας, μεγαλοεπιχειρηματίες στις ΗΠΑ, συγκέντρωσαν περί τα 100.000.000 δολάρια, ναύλωσαν σουηδικά πλοία, που ήταν ουδέτερα και δεν κινδύνευαν να τορπιλισθούν από τα γερμανικά υποβρύχια και αποφάσισαν με τα χρήματα αυτά να βοηθήσουν τους λιμοκτονούντες Έλληνες.
- Όμως ο σερ Τσώρτσιλ όρθωσε το ανάστημα και απαγόρευσε αυτή την επισιτιστική βοήθεια, όταν οι άνθρωποι πέθαιναν από την πείνα.
- Το ίδιο κάνει σήμερα και ο σ. Μαδούρο και οι ΣΥΡΙΖΑίοι, που επιδοκιμάζουν τις αποφάσεις του, όταν οι Βενεζουελάνοι αναζητούν στα σκουπίδια κάτι φαγώσιμο που απέρριψε η νομενκλατούρα του Μαδουρισμού.
- Η Ιστορία όταν επαναλαμβάνεται είναι είτε φάρσα, είτε τραγωδία και στην προκειμένη περίπτωση είναι τραγωδία original!..
* * *
- Θέλω να πιστεύω ότι οι αναγνώστες θα πρόσεξαν, ότι κατά την διάρκεια της βραβεύσεως των Τσίπρα και Ζάεφ με το βραβείο Φον Κλάιστ, τόσο στην Αλβανία όπου καιγόταν το πελεκούδι, όσο και στα Σκόπια, η αστυνομία ήταν σε πλήρη δράση για την αντιμετώπιση τρομοκρατών!
- Και στο Μόναχο 560 ελιτίστες, παρακολουθούσαν την βράβευση και την επιβράβευση των πρωθυπουργών τόσο της Ελλάδας, που τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτε, όσο και του Ζάεφ που τα πήρε όλα και πουλάει και μούρη: Εγώ θα λέγομαι ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, και το κράτος μου θα λέγεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!..
- Για την ειρήνη και την ευημερία τσιμουδιά αμφότεροι και οι δυο, την οποία θα την δούμε εν καιρώ τω δέοντι…