ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Θα μπορούσε να αποκληθεί ο Υπουργός Παιδείας σ. Γαβρόγλου χορηγός του κράτους, αν θεσμοθετούσε την χρήση των δωρεάν παρεχόμενων βιβλίων και για μια δεύτερη χρονιά και τρίτη αναλόγως με την τάξη που διατίθενται.
- Σε μια εποχή που το σύνολο των Ελλήνων πολιτών βολοδέρνονται και στερούνται τα πάντα, ένεκα των υψηλών φόρων, είναι πρόκληση τα βιβλία να χορηγούνται για μια και μοναδική χρονιά.
- Στις γειτονικές χώρες Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία τα χορηγούμενα βιβλία επιστρέφονται είτε στο τέλος της σχολικής χρονιάς, είτε με την έναρξη και παραλαμβάνουν τα νέα βιβλία και όποιο επιστρέφεται κατεστραμμένο κοστολογείται και εισπράττεται το αναλογούν ποσό.
- Καλό είναι ο σ. Γαβρόγλου να καθιερώσει την χρήση και για δεύτερη χρονιά των χορηγούμενων βιβλίων και την κοστολόγηση όσων ή δεν επιστρέφονται ή επιστρέφονται ρυπαρά και σε άθλια κατάσταση.
- Είναι πρόκληση να μας βάζουν ματογυάλια οι γείτονες που ανακάμπτουν αργά μεν αλλά σταθερά!..
* * *
- Μετά την στραβή του σ. Γιάννη Μπαλάφα, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας μαθητής σε σχολείο των Λιοσίων, ευτυχήσαμε να αφουγκρασθούμε και από την αγνώστου διαμονής Περιφερειάρχη Αττικής, σ. Ρένα Δούρου, ότι, «επί των ημερών της έτυχε αυτή η στραβή κατά την οποία λαμπάδιασε το Μάτι και είχαμε και νεκρούς»!
- Εδώ τι να προσθέσει ο καλόπιστος αφουγκραστής;
- Την υπεροψία, την αλαζονεία, την υπερφίαλη τακτική των Συριζαίων σ’ όλες τις τραγωδίες που υφίσταται η χώρα και κατ’ επέκταση ο λαός ο δύσμοιρος επί των ημερών του ανηλίκου και απείρου σ. Αλεξάκη, που, ευτυχώς, υπάρχουν λολαούζοι και τον στηρίζουν, όπως ο σ. Βερναρδάκης.
- Είναι αυτός που μας καράφλιασε λέγοντας ότι ο σ. Αλεξάκης είναι μόλις 44 ετών και άπειρος, ανίδεος, ανώριμος, άσχετος και αυταπατώμενος για κυβερνήτης και επομένως δικαιούται της διαπράξεως και σφαλμάτων και αστοχιών όπως και απραξιών!
* * *
- Ο σ. Αλεξάκης το δήλωσε ευθαρσώς, ότι αυταπατήθηκε, αλλά δεν διευκρίνισε από ποιον απατήθηκε ο μείραξ της πολιτικής…
- Και η… αυταπάτηση αυτή του σ. Αλεξάκη στοίχισε στον καταπροδομένο Ελληνικό Λαό, κατά μεν τον καραμπινάτο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σ. Σάκη Παπαδόπουλο 30.000.000.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε 1.000 ευρώ περίπου σε κάθε Έλληνα.
- Ο αρμόδιος δια τα οικονομικά του ESM Δρ. Ρέγκλινγκ τα υπολογίζει αυτά τα χαμένα του α’ εξαμήνου του 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκανε τα πρώτα του βήματα σε 86.000.000.000 έως 200.000.000.000 ευρώ!
- Ποσό που επιβαρύνει κάθε Έλληνα 20.000 ευρώ! Και εδώ ο κάθε καλόπιστος φορολογούμενος αναρωτιέται και λέει: Κανείς δεν θα απολογηθεί για την ζημιά αυτή, όταν το μάρμαρο το πληρώνει ο κάθε καστανάς, όπως αυτός της Θεσσαλονίκης, που έσπευσε μια διμοιρία αστυνομικών να τον συλλάβει και του επιβλήθηκε και πρόστιμο 500 ευρώ γιατί χωρίς άδεια πουλούσε ψημένα κάστανα;
- Ή εκείνη η γριούλα στα Τρίκαλα με τα δυο μπρόκολα και τα 5 αυγά που τα πουλούσε στην λαϊκή χωρίς άδεια να της επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ!
* * *
- Όσοι αφουγκράσθηκαν και είδαν τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει το διάγγελμά του απόρησαν με το περίλυπο ύφος του, περίλυπο άχρι θανάτου, θανάτου δε εκλογών, καθότι περίμεναν μια πιο ευχάριστη εικόνα.
- Έξοδο από τα μνημόνια, τα οποία θα έσκιζε ο σ. Αλεξάκης, αλλά αντ’ αυτού μας καράφλιασε με την επιβολή νέου, του τρίτου μνημονίου, του πιο επαχθούς, του περισσότερο καταθλιπτικού εξ’ όσων προηγουμένως είχαν επιβληθεί!
- Και η επωδός σε όλα αυτά που υπέστημεν από τον Ιανουάριο του 2015, όταν αφουγκρασθήκαμε και το «ουάου» του Γιάνη με ένα Ν, ο οποίος ναι μεν έγινε καταγέλαστος στο Eurogroup, όπως και ο σ. Αλεξάκης, αλλά εμείς υπέστημεν όλες αυτές τις επιβαρύνσεις, τις ατελείωτες στερήσεις, την βάρβαρη λιτότητα και περιμέναμε καθαρή έξοδο, ώστε να γελάσει του κάθε πικραμένου το χείλι.
- Και αντ’ αυτού αφουγκρασθήκαμε για τριμηνιαίες λίαν συστηματικές επιθεωρήσεις και ελέγχους αν τηρούνται τα συμφωνηθέντα, τα απαιτούμενα και τα προαπαιτούμενα, τα οποία κατά τους ΣΥΡΙΖΑίους μετά από αφόρητες πιέσεις τα υπέγραψαν.
- Για τους προηγούμενους δεν ασκήθηκαν πιέσεις; Ή ως Γερμανοτσολιάδες είχαν κάποια αβάντα; Πάντως, το διάγγελμα είχε την μορφή νεκρολογίας!..