ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Φωτιές, τυχαίες, φωτιές από απροσεξία, φωτιές από εμπρησμούς και πάει λέγοντας…Και η επωδός των ρεπόρτερ: Πυρκαγιά ξέσπασε σε πευκοδάσος!..
- Εδώ αδήριτο προβάλει το ερώτημα: Η φύση μόνο πεύκα διαθέτει; Χάθηκαν τα άλλα δένδρα όπως ακακίες, φιλύρες, αγριοκαστανιές, δρεις, αγριοκαργιές, ώστε να αποφεύγονται οι πυρκαγιές κυρίως τους θερινούς μήνες;
- Πώς εξηγείται αυτή η πευκομανία των δασικών υπηρεσιών;
- Δεν έχουν βαρεθεί να αφουγκράζονται από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, ότι έπιασε φωτιά σε πευκοδάσος;
- Γιατί επιμένουν στις αναδασώσεις να προτιμούν μόνο κωνοφόρα, ήτοι πεύκα, κυπαρίσσια, κουκουναριές, έλατα και τα τούτοις όμοια;
- Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτή την προτίμηση; Δεν γνωρίζουν ότι όλα τα κωνοφόρα κατά τους θερινούς μήνες μετατρέπονται σε εμπρηστικές βόμβες, έτοιμες να εκραγούν;
* * * 
- Αφουγκράσθηκα τον σ. Νίκο Κοτζιά να δηλώνει με την γνωστή του μετριοφροσύνη, ότι: -Κάναμε πολύ δουλειά!
- Αν αληθεύει αυτή του η δήλωση, τότε τις δηλώσεις του Zoran Zaev, πρωθυπουργού των Σκοπίων, ότι δεν αλλάζουμε τίποτε, που να τις εντάξουμε στην πολλή δουλειά ή στην απραξία;
- Οι περί του Μαξίμου είχαν επιστρέψει λίαν αισιόδοξοι, ότι λύνεται το Σκοπιανό και θα ενταχθεί τόσο στο ΝΑΤΟ, όπου… ερωτοτροπεί από χρόνια η πΓΔΜ, όσο και στην Ε.Ε., όπου, όμως, η ένταξη είναι αρκούντως χρονοβόρα σ’ αντίθεση με το ΝΑΤΟ.
- Όμως μετά την παρέλευση τόσο χρονικού διαστήματος, βλέπουμε να είναι «στον τόπο τα βιολιά» και παρά την εκμυστήρευση του σ. Αλεξάκη ότι «στην άλλη συνέντευξη θα δηλώνεις ότι είναι δημοσιογράφος της Горна Македонија», δηλαδή της Άνω Μακεδονίας, μια λέξη και αμετάφραστη!
- Ο καιρός περνά και έχοντας υπόψιν το Μαξίμου τον όγκο του ετερόκλητου όχλου τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα, δεν τολμούν να προβούν σε παραχωρήσεις ενοχλητικές για τον συγκεκριμένο αυτόν όχλο!..
* * * 
- Ακένωτος θησαθρός το ίδρυμα «Στ. Νιάρχος». Νέα δωρεά ύψους 25.000.000 ευρώ για την αγορά μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας για την ακτινοθεραπεία των καρκινοπαθών συμπολιτών μας!
- Αυτή η δωρεά είναι συνέχεια προηγούμενης ύψους 225.000.000 ευρώ για δυο νοσοκομεία ένα στην Κομοτηνή και ένα στην Αθήνα, μια δουλειά που έπρεπε να κάνει το κράτος αλλά λόγω οικονομικής καχεξίας αδυνατεί και έρχεται η ιδιωτική πρωτοβουλία να καλύψει αυτές τις ελλείψεις.
- Και δεν είναι η πρώτη φορά. Ούτε και μόνο το Ίδρυμα «Σ. Νιάρχος», αφού και άλλοι έχουν προβεί σε παρόμοιες ενέργειες. Το ερώτημα που ανακύπτει αδήριτο είναι: Αν το Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» έδιδε το σύνολο των χρημάτων που διαχειρίζεται στο κράτος, το αδηφάγο, για πόσο καιρό θα είχε την δυνατότητα να καλύπτει ανάγκες κοινωνικές ή άλλες εξίσου σοβαρές;
- Ή θα κάλυπτε προεκλογικά μικροεπιδόματα προκειμένου να καλύψει ψηφοθηρικές ανάγκες; Ιδού η απορία!..
* * * 
- Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορες ομάδες εργαζομένων να επιδιώκουν να έλθουν σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό ή με υπουργούς, αλλά αυτοί οι λαοπρόβλητοι αρνούνται πεισματικά να δεχτούν έστω και μια μικρή αντιπροσωπεία 5-10 ατόμων, οι οποίοι θέλουν να εκθέσουν τις απόψεις τους, τα προβλήματά τους που τους απασχολούν.
- Προς τι αυτή η δυναστική άρνηση να δεχθούν μια κάποια αντιπροσωπεία;
- Σίγουρα δεν πρόκειται για έλλειψη χρόνου, αφού οι υπουργοί, αναπληρωτές, υφυπουργοί, γ.γ. και ε.γ. περιφέρονται από καναλίου εις κανάλιον δήθεν μου και τάχατες για να ενημερώσουν τους πολίτες για τα προβλήματα που τους απασχολούν ή για την πορεία γενικότερα των προβλημάτων που απασχολούν την χώρα.
- Γιατί, λοιπόν, αυτοί οι λαοπρόβλητοι δεν δέχονται και μια αντιπροσωπεία, έστω για 5 ή 10 λεπτά της ώρας που θα εκτόνωνε την ατμόσφαιρα και θα βεβαίωνε την κατάσταση, ότι πρόκειται για λαοπρόβλητους και όχι περί δυναστών!..
* * *

- Η Πολωνία δοκιμάσθηκε το ίδιο με την Ελλάδα από τα ναζιστικά στρατεύματα και από την σοβιετική κατοχή!
- Και επειδή ο καιρός έχει γυρίσματα, ήδη η Πολωνία κάνοντας τον λογαριασμό της υπολόγισε, ότι οι ζημιές που υπέστη στην Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από την ναζιστική Γερμανία ανέρχονται σε 680.000.000.000 €, και ήδη έχει ξεκινήσει να τα αναζητήσει από την Frau Merkel και τον Herr Solts, τον νέο υπουργό Οικονομικών Γερμανίας, που βρέθηκε στο πόδι του αλήστου μνήμης Fon Schäuble!
- Εμείς; Ε, εμείς! Δεν επέστη ο καιρός ακόμα για να τα ζητήσουμε, διότι δεν πρέπει να σεκλετίσουμε την Frau Merkel.
- Έχει τόσα προβλήματα με τους λαθρομετανάστες που άνοιξε και αυτή τα σύνορά της και δέχεται ομαδικά πυρά από όλα τα κόμματα για την βαρβαρότητα που δείχνουν όλοι αυτοί προς τους Γερμανούς, που σ’ αντίθεση με άλλους Ευρωπαίους, όπως του Visegrad, τους δέχθηκαν και τους βόλεψαν σε θέσεις εργασίας.