ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ουδείς συνταξιούχος προσέτρεξε, μετά την ανάκριση του υφυπουργού σ. Τάσου Πετρόπουλου από τον Αυτιά να τον συγχαρεί και να τον εναγκαλισθεί, να τον ασπασθεί όπως είχε ανακοινώσει παλιότερα ότι συμβαίνει όταν περπατάει στο δρόμο.
- Τόση αχαριστία μετά τις δηλώσεις του, ότι τον μήνα Νοέμβριο με ειδοποιητήρια θα πληροφορηθούν οι συνταξιούχοι για τις περικοπές στις συντάξεις τους που θα γίνουν τον Δεκέμβριο…
- Έτσι, παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, περίοδο με αυξημένες δαπάνες, λόγω των εορτών, θα γίνει η καρδιά των συνταξιούχων… περιβόλι!
- Θα μου πείτε οι ΣΥΡΙΖΑίοι κατά δήλωση του premier minister είναι άθεοι και δεν έχουν υπόψιν τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων, άρα απαλλάσσεται λόγω αθεΐας ο σ. Πετρόπουλος!..
* * *
- Φαίνεται ότι ο σ. Αλεξάκης διακατέχεται από κάποιο είδος αμνησίας, διότι άλλως δεν θα καλούσε ή δεν θα δεχόταν τον ολετήρα ΓΑΠ να συζητήσουν για τα εθνικά, κιόλας, θέματα.
- Δεν είναι αυτός ο ΓΑΠ που από το Καστελόριζο μας στρίμωξε στο ΔΝΤ, και μάλιστα ασυζητητί;
- Δεν είναι αυτός ο ΓΑΠ που περιφερόταν από πανεπιστημίου σε πανεπιστήμιο (άνευ πηλικίου) και δυσφημούσε τόσο την Χώρα μας, όσο και τους κατοίκους της ότι είμαστε μια διεφθαρμένη χώρα και οι κάτοικοί της επίσης διεφθαρμένοι;
- Για ποια θέματα εθνικά ήθελε ο ΓΑΠ να ενημερωθεί όταν είναι γνωστή η στάση του τόσο έναντι της Τουρκίας, όπου έδειξε τα φιλελληνικά του αισθήματα χορεύοντας ζεϊμπέκικο για να τέρψει τον Ισμαήλ Τζεμ όσο και τα Σκόπια που τα παραχωρούσε όλα ασυζητητί;
- Θου Κύριε φυλακήν το στόματί μου!..
* * *
- Ως αρνησιπάτριδες τεκμαίρεται ότι είναι οι ΣΥΡΙΖΑίοι, από το γεγονός, ότι θα χαρίσουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σκοπιανούς, που είναι Σλάβοι και καμία σχέση δεν έχουν με την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
- Ως αρνησίθρησκοι από το γεγονός, ότι ο σ. Αλεξάκης δήλωσε, ότι είναι άθεος και την εμμονή του σ. Γαβρόγλου στην αλλοίωση του μαθήματος των θρησκευτικών!
- Ως αρνησιεπιστήμονες δεν «χρειάζεται ο τορός, βλέπουμε τον ίδιο το λύκο»! Μας προτείνουν να μας διαθέσουν την τεχνογνωσία της Καινοτόμου Μονάδος Ακτινοβολίας Καρκινογόνων Όγκων, το γνωστό CERN  και εμείς μετά πολλής ευγενείας το αρνούμαστε και προτείνουμε την Αλβανία, -γείτονες είναι - είτε τα Σκόπια, αυτά τα εναγκαλισθήκαμε, είτε την Βουλγαρία μετά της οποίας έχουμε αγαθές σχέσεις και τέλος το Μαυροβούνιο, να αναδειχθεί και αυτό το έρμο!
- Όλες αυτές οι χώρες στερούνται των δυνατοτήτων και από τεχνογνωσία και από επιστημονικό προσωπικό, αλλά εμείς εμμένουμε!
- Όσο για τους ασθενείς να πηγαίνουν σ’ αυτές τις χώρες να θεραπεύονται!..
* * *
- Τώρα λύθηκε και η απορία που είχαμε γιατί τόσος ζήλος από τον premier minister σ. Αλεξάκη να μάθει ντε και καλά αγγλικά!
- Πήγε στο Αμέρικα και μίλησε αγγλικά στον Trump, όπου βρισκόταν αντί να μιλήσει ελληνικά όπως κάνουν όλοι οι ηγέτες που μιλούν την γλώσσα τους, προκαλώντας τον γέλωτα με τα αγγλικά του!
- Δοκιμή έκανε ο άνθρωπος, ώστε να συνηθίσει κάπως σ’ αυτήν την διεθνή συνεννόηση. Βέβαια, η απορία λύθηκε με την άφιξη του Πρίγκηπος Καρόλου μετά της Καμήλας του που έπρεπε να τον καλωσορίσει στην αγγλική.
- Διαπιστώσαμε όμως, ότι τα ελληνικά του Καρόλου ήταν αρκούντως καλύτερα των αγγλικών του σ. Αλεξάκη, γι’ αυτό και απέφυγαν αμφότεροι να αναφερθούν στα Δεκεμβριανά και στο ρόλο του τε Τσώρτσιλ και του Σκόμπυ!
- Προς απογοήτευση του τε Κυρίτση και του Φίλη και πολλών άλλων!..
* * *
- Κάθε πράξη, κάθε ενέργεια, κάθε πρωτοβουλία πρέπει να αποβλέπει σε κάτι, να στοχεύει κάπου, να καλύπτει κάποιο κενό.
- Ο θεσμός του τραγουδιού της Eurovision πού αποβλέπει, τι καλύπτει; Περνούν όλοι οι αοιδοί, λικνίζονται, λες και είναι νευρόσπαστα, και το κοινό μένει ενεό, χάνος που λέμε, από τις ασυναρτησίες.
- Δυο φορές είδαμε από αυτόν τον διαγωνισμό να παρουσιάζονται δυο τραγούδια τοπικά, παραδοσιακά ένα από την Νορβηγία και ένα από το Αζερμπαϊτζάν και τα δυο καταχειροκροτήθηκαν και έλαβαν το βραβείο!
- Η Eurovision έπρεπε να καθιερώσει διαγωνισμό τραγουδιού τοπικού χρώματος και όχι όλα να καλύπτονται από την αγγλική γλώσσα, που είναι ακατάληπτα και διαρκούν όση ώρα προβάλλονται στη σκηνή, στο πάλκο!
- Ποιος θυμάται 2-3 άσματα ελληνικά, ενώ αν ήταν από την κουλτούρα, τον εθνικό πολιτισμό του κάθε κράτους και περισσότερο χρόνο ζωής θα είχαν και τον πολιτισμό του κάθε κράτους θα γνωρίζαμε!...