ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Οι πρόσφατες παραιτήσεις του ζεύγους Δ. Παπαδημητρίου – Ρ. Αντωνοπούλου έφεραν ανασχηματισμό, ώστε να μην μείνουν κενά και ακέφαλα, τα χηρέψαντα υπουργεία.
- Όμως, για ένα μικρό κράτος, όπως η Ελλάδα με τα 10.000.000 κατοίκους, μια κυβέρνηση να συγκροτείται από 50 υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς, υπουργούς επικρατείας και υφυπουργούς είναι πρόκληση, όταν στην διπλανή Ιταλία - και αυτή μεσογειακή χώρα και μάλιστα με επιεικέστερο μνημόνιο από ό,τι εμείς - έχει μόλις 16 υπουργούς και υφυπουργούς και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 50.000.000 κατοίκους.
- Μήπως η ηθική της αριστεράς επιβάλει τον περιορισμό του υπουργικού συμβουλίου σε ισάριθμο τουλάχιστον με αυτό των Ιταλών;
- Είναι πρόκληση όταν ο λαός χειμάζεται να κορδώνονται 50 τόσοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ, υφυπουργοί και τόσοι άλλοι παρατρεχάμενοι;
- Άλλωστε ήταν και δέσμευση του premier minister σ. Αλεξάκη για ευέλικτο και ολιγομελές σχήμα!
* * *
- Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον! Και δεδομένου, ότι στην χώρα μας ο ήλιος υπερθερμαίνει ακόμα και τους λαθρομετανάστες, κατά την προσφιλή έκφραση της Τασούλας μας, της Χριστοδουλοπούλου, δεν μας καράφλιασε λέγοντας: - Όλη μέρα λιάζονται! Και το βράδυ με τι ασχολούνται; Ιδού η απορία!
- Ο λαμπρός αυτός ήλιος, λοιπόν, μας απεκάλυψε και το σκάνδαλο, ενώ περικόπτονται ΕΚΑΣ, συντάξεις, μισθοί και ημερομίσθια, χορηγούνταν στο ζεύγος Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου επίδομα ενοικίου 1.000 € το μήνα!
- Θεέ και Κύριε, αφουγκράσου μας!.. Όταν το φιλόστοργο κράτος μας της θείτσας Θεανώς περιορίζεται στα σχολικά γεύματα μόνον στο δημοτικό και απορρίπτει σίτιση των αδελφών μαθητών που φοιτούν σε Γυμνάσιο και Λύκειο, χορηγεί η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου επίδομα ενοικίου σ’ αυτούς που διαθέτουν διαμέρισμα 150 τ.μ. στο κέντρο της Νέας Υόρκης!..
- Εκκολάπτεται, λοιπόν, το ωόν του όφεος των ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων και των παραφυάδων αυτών ή όχι;
- Για να μην απορούμε τι θα εξέλθει των ψηφοδόχων στις προσεχείς εκλογές!..
* * *
- Αξιόπιστος εταίρος ο σ. Αλεξάκης!.. Ναι είναι παρά την παρασπονδία του Ζόραν Ζάεφ , που «αλλού τρώει και πίνει αλλού πάει και το δίνει»! Λαϊκή παροιμία με διαχρονική σημασία…
- Στο Νταβός ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και τι δεν υποσχέθηκε στον εξ (αυτ) απατώμενο σ. Αλεξάκη.
- Θα αλλάξουμε το όνομά μας! Θα αλλάξουμε το σσύνταγμά μας! Θα αλλάξουμε τους χάρτες και τα σχολικά βιβλία! Θα, θα, θα…
- Και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ο αναξιόπιστος σ. Ζόραν Ζάεφ κατέφυγε στον σουλτάνο Ρ.Τ. Ερντογάν εφέντη και ζήτησε την βοήθειά του, την οποία παρείχε αφειδώς, προκειμένου να βλάψει την Ελλάδα ο εξ Ανατολών γείτονάς μας!..
- Το ερώτημα που ανακύπτει αδήριτο είναι: Ο δικός μας ο εξ(αυτ)απατώμενος δεν γνώριζε τον ποιόν του Ζόραν Ζάεφ, δεν ρώταγε να μάθει περί τίνος πρόκειται;
- Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός προτού αναδειχθεί σε πρωθυπουργό ήτο δήμαρχος σκοπιανής πόλεως, όπου κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε με 160.000 € και είναι υπόδικος για την περίπτωση αυτή και βρίσκεται σε εκκρεμοδικία.
- Αυτόν ενεπιστεύθη ο σ. Αλεξάκης;

* * *

- Στις 23 Φεβρουαρίου η Ρωσία τίμησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της και για αυτό το λόγο η Ρωσική πρεσβεία τέλεσε εορταστική εκδήλωση στην οποία προσκλήθηκαν η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά κατ’ αυτή δεν προσήλθε ουδείς τόσο από την κυβέρνηση (υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας), όπως και η στρατιωτική ηγεσία.
- Ουδείς εξ αυτών αισθάνθηκε την ανάγκη να πληροφορήσει την ρωσική πρεσβεία για την μη προσέλευσή του.
- Κατά την διάρκεια της τελετής αυτής βραβεύθηκαν ο πρόξενος της Ρωσίας στην Κέρκυρα και δυο Έλληνες για την προσπάθειά τους να διαιωνισθεί η μνήμη των πεσόντων Ρώσων στρατιωτικών, οσάκις συμμετείχαν σε στρατιωτικές αποστολές στη χώρα μας.
- Προφανώς αυτή η αισθητή απουσία να οφείλεται και σε κάποιο «φτέρνισμα» εκείθεν του Ατλαντικού ή και σε κούνημα του δαχτύλου από τις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο.
- Και όντας πειθαρχικό παιδί ο σ. Αλεξάκης πειθάρχησε σ’ αυτές τις υποδείξεις, ώστε να μην διαταραχθούν οι αγαθές σχέσεις με την Frau Merkel και τον θείο Σαμ από το Αμέρικα!..