ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Σε παλαιότερες δηλώσεις του premier minister σ. Αλεξάκη, αφουγκρασθήκαμε ότι: Εξαναγκασθήκαμε να υπογράψουμε τις περικοπές των συντάξεων από τους θεσμούς (λέγοντας θεσμούς εννοούσε την τε Τρόικα και μετέπειτα το Quarteto).
- Αυτό αφουγκραζόμαστε και από άλλα στελέχη της Κυβερνήσεως, όπως πολύ πρόσφατα, τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής σ. Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος μας καράφλιασε ότι: Με το πιστόλι στον κρόταφο αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε!..
- Αυτοί, λοιπόν, είναι οι ανένδοτοι, οι αδάμαστοι, οι ανυποχώρητοι που χαρακτήριζαν τους άλλους Γερμανοτσολιάδες, Μερκελιστές, Σοϊμπλιστές, που μόλις είχαν το πιστόλι στον κρόταφο, είπαν το γνωστό κερκυραϊκό ανέκδοτο: Παραδίνομαι και εγώ και το οπλοπολυβόλο μου και δυο λίρες που κρατώ στην τσέπη!..
- Πρέπει να γνωρίζουν απαξάπαντες, ότι η υστεροφημία είναι αδίστακτη και θα καταγράψει τα όσα έχουν διαδραματισθεί τόσο στην περίοδο της αντιπολιτεύσεως όσο και, κυρίως, σ’ αυτήν της διακυβερνήσεως, που και στις δυο περιπτώσεις φέρουν ακέραια την ευθύνη!..
* * *
- Ο μεγάλος τιμονιέρης, τουτέστιν ο Ερυθρός δικτάτωρ της κομμουνιστικής Κίνας, είχε πει το αξιοπρόσεκτο απόφθεγμα: Δεν δίνεις ένα ψάρι σε κάποιον φτωχό, όπως σήμερα κάνουν οι Βορειοκορεάτες κατά τα μνημόσυνα των προκατόχων του σημερινού δικτάτορος, αλλά τον μαθαίνεις να ψαρεύει!..
- Ο δικός μας κυβερνήτης που αμφισβητεί και θεσμούς, όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας που το θεωρεί εμπόδιο στην Κυβέρνησή του, δεν διδάχθηκε τίποτε από τον Μάο Τσε Τουνγκ, και αντί να μαθαίνει τον κόσμο να ψαρεύει, του προσφέρει μέσω της Έφης Αχτσιόγλου από ένα ψάρι για να καλύψει την πείνα του και την φτώχεια του!
- Αποδεικνύεται, λοιπόν, ο σ. Αλεξάκης απροσάρμοστος στις κοινωνικές απαιτήσεις και στρείδι στις τριτοκοσμικές και μαρξιστικές αντιλήψεις που είναι απρόσφορες στην ανέλιξη της κοινωνίας από οικονομικής απόψεως όντας θιασώτης του μοντέλου της Βενεζουέλας του σ. Μαδούρο!..
* * *
- Ένας κυνηγός, πάντα από τους μύθους του Αισώπου έψαχνε να βρει τον τορό (ίχνη) του λύκου, κοιτώντας στο έδαφος, οπότε πέφτει πάνω σ’ άλλον κυνηγό και τον ρωτά να βλέπει κάπου τον τορό του λύκου. Ο άλλος κυνηγός αντί για τον τορό του έδειξε τον λύκο που βρίσκονταν απέναντι.
- Το ίδιο συμβαίνει και με την ΑΥΓΗ και τους ΣΥΡΙΖΑίους. Βλέπουν ανάπτυξη, βλέπουν αύξηση των οικονομικών μεγεθών, αύξηση των ΣΥΡΙΖΑίων και γενικώς αυξήσεις ευνοϊκές που προήλθαν από την διακυβέρνηση της Χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
- Αν ο κόσμος ήτο ευχαριστημένος από τον σ. Αλεξάκη, τότε η εφημερίδα ΑΥΓΗ θα είχε ανοδική κυκλοφορία.
- Βλέπουμε όμως, ότι η ΑΥΓΗ στις 27/9/2016 είχε 1.200 φύλλα, στις 20/9/2017 1.220 και στις 15/12/2017 είχε μόλις 970 φύλλα.
- Που να οφείλεται αυτή η πτώση ή μάλλον η κατάπτωση της κυκλοφορίας;
- Στην αληθοφάνεια των ειδήσεων της εφημερίδας, ή στα fake news που δημοσιεύει και που το αντιλήφθησαν ακόμη και οι ΣΥΡΙΖΑίοι; Ιδού η απορία…
* * *
- Και έπαθε ψυχρολουσία ο σ. Αλεξάκης!.. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τους πηχυαίους τίτλους των τουρκικών εφημερίδων, όπως: η μεγάλης κυκλοφορίας και προσκείμενη στον Ερντογάν εφέντη HURIYET: η Τουρκία αντέδρασε και η Ελλάδα υποχώρησε!
- Πρόκειται για την αναίρεση της ελληνικής κυβερνήσεως στην απόφαση της Δευτεροβαθμίου Επιτροπής Ασύλου, η οποία χορήγησε άσυλο στον συγκυβερνήτη του τουρκικού ελικοπτέρου.
- Εδώ να σημειώσουμε, ότι ο Τούρκος νεοσουλτάνος Ερντογάν εφέντης, είχε δηλώσει και κατά την εδώ επίσκεψή του, ότι ο σ. Αλεξάκης του είχε υποσχεθεί ότι εντός 15 ημερών από της αποδράσεώς τους, οι Τούρκοι φυγάδες θα είχαν επιστρέψει στην Τουρκία!
- Ήδη, η ελληνική κυβέρνηση βολοδέρνεται μεταξύ σφύρας (Ερντογάν) και ελληνικής Δικαιοσύνης άκμονος, γιατί και υποσχέσεις δίνει λες και είναι πρόεδρος 15μελούς γυμνασίου και την Δικαιοσύνη, λέει ότι την σέβεται.
- Να δούμε ποιο από τα δυο θα πρυτανεύσει: η υπόσχεση στον Ερντογάν εφέντη ή ο σεβασμός στην ελληνική δικαιοσύνη;
* * *
- Σε δηλώσεις ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στους ξενιτεμένους Έλληνες, κυρίως, σ’ αυτούς που εγκατέλειψαν την χώρα μετά την κρίση, για τους οποίους τόνισε, ότι θα δημιουργηθούν θέσεις και προϋποθέσεις ώστε να επιστρέψουν!
- Ως ιδέα πολύ καλή. Όμως, αυτή η ιδέα θα καθυστερήσει πολύ, ενώ θα μπορούσε να δηλώσει, ότι θα κατατεθεί συντόμως Σχέδιο Νόμου γα την δυνατότητα στους ξενιτεμένους Έλληνες να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές.
- Είναι δε γνωστόν, ότι οι Έλληνες της διασποράς είναι ίσως οι μόνοι που στερούνται του δικαιώματος να μετέχουν στις εθνικές εκλογές.
- Ακόμη και οι γείτονές μας Αλβανοί, που εκτός του ότι δραστηριοποιούνται να ιδρύσουν αλβανικό κόμμα στη χώρα μας, μπορούν και συμμετέχουν στις εθνικές τους εκλογές όπου κι αν βρίσκονται προσερχόμενοι στα κατά τόπους αλβανικά προξενεία με την επίδειξη του ατομικού τους ταξιδιωτικού εγγράφου, δηλαδή διαβατηρίου!
- Ενώ εμείς οι εμπνευστές της Δημοκρατίας τους έχουμε σε καραντίνα!..