ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Όταν κατέρρευσε ο σοσιαλιστικός παράδεισος εν έτει 1990, κυκλοφορούσε το ανέκδοτο: Αλβανός τουρίστας!
- Σήμερα, 27 χρόνια μετά την κατάρρευση, η πατρίδα μας με «τιμονιέρη» τον σ. Αλεξάκη βρίσκεται στον πάτο από απόψεως ανταγωνιστικότητας, ακόμη και από την Αλβανία, που προηγείται ημών των «ανεπτυγμένων» και που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε όλες τις αιτήσεις για επενδύσεις, όπως δήλωσε ο σ. Τσακαλώτος, κατά 12 θέσεις!
- Λόγοι αυτής της κατρακύλας: η βαρύτατη φορολογία, η γραφειοκρατία, οι ανερμάτιστοι νόμοι και η πολυνομία!..
- Και δεν είναι μόνο η Αλβανία που προηγείται, έχουμε και την Γουατεμάλα, το Αζερμπαϊτζάν και άλλες υποανάπτυκτες χώρες, που βάλθηκαν ντε και καλά να μας φορέσουν… ματογυάλια!..
* * *
- Έφθασε η χάρη του, του ΥΠΕΘΑ, του σ. Καμμένου να γίνει ολόκληρη συζήτηση στη Βουλή για την χλιδάτη ζωή του στο Λονδίνο, όταν σύμπας ο Ελληνικός Λαός βολοδέρνεται από την ανεργία, την λιτότητα των μνημονίων, τις συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, ένεκα των οποίων περιέκοψαν ακόμη και τον επιούσιον άρτον!
- Και σ’ όλες αυτές τις στερήσεις έχουμε και την σταθερή γλίσχρα αμοιβή των στρατιωτών που το «γαλαντόμο» κράτος, τους «αποζημιώνει» με 8,70€ (οκτώ ευρώ και 70 λεπτά) το μήνα.
- Αυτό ίσως να μην το γνωρίζει ο σ. Καμμένος που χασκογελά με τον αυταπατώμενο Premier Minister, που ως βυσματούχος έβγαλε την θητεία του στο Τετράγωνο, όταν εξαντλούν την θητεία τους στα σύνορα, που αν λάβουμε τα ακρονήσια δεν διαφέρει και πολύ από τις εξορίες!
- Αυτό ας το λάβει σοβαρά υπόψιν ο ΥΠΕΘΑ!..
* * *
- Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, αλλά δε Θεός κελεύει! Αγεωγράφητος αποδείχθηκε κατ’ επανάληψιν, ο πρωθυπουργός μας σ. Αλεξάκης.
- Όπως δε και πολλές φορές ανιστόρητος και άμυθος, αφού διαστρέβλωσε τόσο την κόπρο όσο και τον Αυγεία λέγοντας, να καθαρίσει τον κόπρο του Αυγέα!..
- Τώρα έχουμε και την άγνοια του ρητού του παραπάνω, ή δεν γνωρίζει την αρχαία ελληνική ώστε να το καταλάβει.
- Είχε κινήσει πεζούς και καβαλαρέους, ώστε να γίνει δεκτός στις 27/9 από την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, ώστε να συμπέσει με την άφιξη και του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
- Όπως τόσο η Ι.Μ. του Δοχειαρίου όσο και αυτή του Ξηροποτάμου όρθωσαν ανάστημα και είπαν: Άτομο που δεν κάνει το σημείο του Σταυρού είναι μη αποδεκτό και μάλιστα ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού!
- Φυσικά, οι παρατρεχάμενοι του Μαξίμου διέδωσαν, ότι ανεβλήθη η επίσκεψη στο Άγιο Όρος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων!..
- Οι οποίες μπροστά στην ταυτόχρονη επίσκεψη και του κ. Βαρθολομαίου μπορούσαν να αναβληθούν.
- Άρα άλλες είναι οι θελήσεις των θνητών ανθρώπων και άλλα ο Θεός διατάσσει!..
* * *
- Αφουγκραζόμενος τα όσα έπεα πτερόεντα εξήλθον του έρκους των οδόντων του σ. Αραχωβίτη, έμεινα ενεός!..
- Δηλαδή ο σ. Αραχωβίτης εξήρε την στάση, τόσο του σ. Αλεξάκη, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, όσο και του Προέδρου Τραμπ, όμως έχει τις αντιρρήσεις του για την ιμπεριαλιστική πρακτική των ΗΠΑ…
- Όμως σ’ αυτή την ιμπεριαλιστική τακτική συμβάλλουμε και εμείς του προτεκτοράτου του Τσιπριστάν, αφού για την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων των ΗΠΑ των ιμπεριαλιστικών τους στόχων, εμείς ασμένως του διαθέτουμε την Σούδα αναβαθμισμένη, ίσως το Καστέλι, τον Άραξο, το αεροδρόμιο του Αγρινίου, αυτό της Ανδραβίδας, της Λάρισας, της Λήμνου, της Σκύρου, σ’ εφαρμογή του δόγματος: Έξω οι βάσεις του θανάτου! ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο!..
- Πάντως επί Ανδρέα είχαμε καταφέρει να διώξουμε την Βάση στη Μάκρη της Αττικής που ήταν ένα θέρετρο!
* * *
- Όνομα αιτητού Αχμέτ… ελληνικό έγγραφο εισαγομένου εν έτει 2016, επίδομα 2.174€!
- Ήτοι επίδομα συζύγου 240 €, επίδομα αιτητού 480 €, επίδομα τέκνων (4) 960 €, επίδομα τέκνων 144 €, σύνολο αναγκών 1.824 €, παροχή στέγης 350 €, σύνολο 2.174 €.
- Όταν 1.500.000 ελληνογενείς βρίσκονται σε ανεργία και περί τα τρία εκατομμύρια (3.000.000) ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας είναι πρόσκληση να παρέχονται πλουσιοπαρόχως επιδόματα σε λαθρομετανάστες και σε πρόσφυγες που διαθέτουν τεράστια ποσά σε διακινητές, ώστε να τους μεταφέρουν παρανόμως στην χώρα μας…
- Ποσά που κυμαίνονται σε 1.000 με 2.000 € κατ’ άτομον, ποσά που δεν διαθέτει κανείς των Ελλήνων για μια τέτοια μετακίνηση!..