ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Την πλάτη του έστρεψαν οι νέοι επιστήμονες που ξενιτεύτηκαν για ανεύρεση εργασίας στην ξένη, στην πρόσκληση του σ. Αλεξάκη να επιστρέψουν στο… Τριπριστάν όπου θα βρουν απασχόληση με μισθούς πείνας!
- Αμ δε! Τώρα που βρήκαν εργασία στην ξένη με ικανοποιητικούς όρους, ποιος αποτολμά να έλθει πίσω με αβεβαιότητα 100%;
- Πώς να γυρίσει ένας επιστήμονας, έστω μηχανικός με τον σ. Σπίρτζη και τις αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις του;
- Ή ένας γιατρός που αναγνωρίζεται από τα ξένα νοσοκομεία, όπου κανείς δεν φέρεται όπως ο βοθροκαναλιστής σ. Πολάκης με τις ανερμάτιστες πρωτοβουλίες του, με τα κενά στα νοσοκομεία, με τις ελλείψεις σε αναλώσιμα και προσωπικό και τις διαβεβαιώσεις του ότι όλα καλώς είναι; Και φυσικά με μισθούς πείνας;
- Καλά θα είναι προτού ο PREMIER MINISTER προβαίνει σε ανεδαφικές προτάσεις, ας συζητά το θέμα με τους Καρανίκες, ίσως αυτοί οι στρατηγικοί σύμβουλοι τον ποδηγετήσουν επί τω βελτίω!..
* * *
- Οι δημόσιοι υπάλληλοι μηδέ και των εκπαιδευτικών εξαιρουμένων αρνούνται την αξιολόγησή τους, λες και αυτή κόβει κεφάλια!
- Βλέπουμε, κάθε χρόνο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων τα φροντιστήρια να ανακοινώνουν τους επιτυχόντες στα ανώτερα ιδρύματα (πανεπιστήμια και ΤΕΙ), κάτι που έπρεπε να το κάνουν τα σχολεία.
- Αλλά οι επιτυχόντες στηρίχτηκαν στην διδασκαλία των φροντιστών, που αν δεν ήτο η πρέπουσα, τα φροντιστήρια θα έκλειναν, αν υπερείχαν τα δημόσια σχολεία!
- Και τους επιτυχόντες θα τους ανακοίνωναν τα λύκεια στα οποία φοίτησαν! Όμως τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφεύγουν, για άγνωστους στο κοινό λόγους να προβάλλουν τους επιτυχόντες μαθητές τους, προφανώς, γιατί οι περισσότεροι μετά το Πάσχα διακόπτουν την φοίτηση στο Λύκειο και προτιμούν το φροντιστήριο.
- Ιδού η απόδειξη γιατί αποφεύγεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων…
* * *
- Αφουγκραζόμαστε συχνά-πυκνά από υπουργούς και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι πρέπει η αντιπολίτευση να βάλει πλάτη, που σημαίνει, ότι η συμπολίτευση, κυβέρνηση μόνη της δεν τα βγάζει πέρα και θέλει την βοήθεια της αντιπολιτεύσεως!..
- Δεν μας λένε όμως, πόσες φορές όντας στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη για να βγούμε από τα αδιέξοδα και έδειχνε την προθυμία του.
- Αν είχε δείξει προθυμία ως αντιπολίτευση να βάλει πλάτη, κατανοητόν σήμερα να ζητάει και την πλάτη της αντιπολιτεύσεως.
- Όμως, τα γεγονότα δείχνουν όχι την πλάτη των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ αλλά τα νώτα, τις εκτροπές, τις συνεχείς διαμαρτυρίες, τις διαδηλώσεις και τις υλικές καταστροφές, αφού και σήμερα με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ ο Ρουβίκωνας και άλλες συλλογικότητες συνεχίζουν τις έκνομες πράξεις τους!

* * *
- Αφουγκρασθήκαμε τον «με προσωπική του απόφαση στρατευθέντα ΥΠΕΘΠ κ.λπ.» ότι λείπουν πόροι για την αντιμετώπιση προβλημάτων στα Ειδικά Σχολεία!..
- Μα υπουργέ μου, πόσο στοιχίζουν τα βιβλία που χορηγούνται δωρεάν στους μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου κάθε έτος;
- Αν αυτά τα βιβλία συγκεντρωθούν στο τέλος της χρονιάς και επαναχορηγηθούν για μια ακόμη φορά, γιατί όχι και για δυο χρονιές πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν και μάλιστα σε περίοδο σκληρής λιτότητας, τα οποία, φυσικά, θα καλύψουν τις ανάγκες των Ειδικών Σχολείων, γιατί όχι και στον διορισμό περισσοτέρων εκπαιδευτικών για κάλυψη των κενών.
- Αλλά προσωπική απόφαση χρειάζεται και μόνο!..
* * *
- Την πλάκα του έχει ο αυταπατώμενος Αλεξάκης, όταν κάνει χρήση της αγγλικής γλώσσας, την οποία τελευταίως άρχισε να μαθαίνει.
- Με την ευκαιρία της αφίξεως του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας (ΕΛΛΑΣ-ΓΑΛΛΙΑ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ), θέλησε να επιδείξει την ικανότητά του στη χρήση ξένης γλώσσας προς την Γαλλίδα προεδρική Μπριζίτ Τρεντώ-Μακρόν λέγοντάς της: -Ελπίζω να ξανάρθω στην Ελλάδα να δω την Μπέττυ!
- Βεβαίως αυτά τα είπε στα αγγλικά, που η στήλη δεν μπορεί να τα γράψει λόγω αδυναμίας του γράφοντος, όμως αυτά εννοούσε.
- Με αποτέλεσμα η μαντάμ Τρεντώ-Μακρόν να σκάσει στα γέλια, όπως και οι συνοδοί της που τα αφουγκράσθηκαν!..
- Μέσα στην Ελλάδα και να ομιλεί αγγλικά, αυτό είναι άνω ποταμών! Θα τολμούσε ποτέ ο φίλος του Μακρόν εντός Γαλλίας να ομιλήσει ξενόγλωσσα;
- Και φυσικά γνωρίζει ξένες γλώσσες, αλλά θα τον είχαν παραιτήσει στην στιγμή!..