ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Παρακολουθώντας την συζήτηση πάνω στο Πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα και τα αντίμετρα, παρατήρησα σοβαρές παραλείψεις σε καίρια θέματα που αφορούν το σύνολο του ελληνικού λαού, όπως είναι: α) η εγκατάλειψη των ανέργων στην τύχη τους, και β) η δυνατότητα των Ελλήνων της Διασποράς να μπορούν να ψηφίζουν στις εκλογές!..
- Τα μόνα που μονοπώλησαν την συζήτηση ήταν από μεν την κυβέρνηση τα αντίμετρα, που θα παρθούν αν πετύχει τους στόχους και αν τα εγκρίνει η Τρόικα τότε θα δοθεί το πράσινο φως για τα αντίμετρα.
- Η δε αξιωματική αντιπολίτευση περιορίσθηκε μόνο στα αντίμετρα.
- Και οι άνεργοι που αναγκάζονται να σιτίζονται από την εκκλησία γι’ αυτούς ουδείς ενοχλήθηκε, όπως και για τις 450.000 τουλάχιστον τους τελευταίους αποδήμους Έλληνες, αυτοί θεωρούνται απόβλητοι, απόκληροι, περιθωριακοί για τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, αφού το μη δημοκρατικό είχε αποκλεισθεί από την συζήτηση.
- Έλεος, δημοκράτες για την δημοκρατική σας νοοτροπία!..
* * *
- Τι ήταν, Ευκλείδη μου, να ανοίξεις το στόμα σου και να πεις ότι: - Σε περίπτωση μειώσεως του αφορολόγητου, εγώ θα παραιτηθώ!..
- Βρήκες δικαιολογίες, ότι σας πίεσαν, σας στρίμωξαν, σας ανάγκασαν, ενώ εσείς δώσατε την μάχη και την χάσατε.
- Την μάχη έδωσε και ο Τσολάκογλου και μπροστά στο αδιέξοδο αναγκάσθηκε να συνθηκολογήσει και έμεινε στην ιστορία, όπως θα μειώνετε και εσείς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες ως συμβιβασμένοι με τους τοκογλύφους.
- Ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός φρατέλο Ρέντσι τα φασκέλωσε και παραιτήθηκε, και είχε και το ευμενές γι’ αυτόν προηγούμενο, αφού 16 υπουργούς είχε δηλώσει ότι θα κάνει, 16 έκανε!
- Οκτώ άνδρες και οκτώ γυναίκες, ενώ ο δικός μας ο σοσιαλιστής σ. Αλεξάκης με το ολιγομελές και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο τους έφτασε στους σαράντα εννέα!..
- Και φυσικά τον τίτλο του «Τσολάκογλου»! Όταν δίνονται μάχες το αποτέλεσμα είναι ή ταν ή επί τας. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει!..
* * *
- Άναυδους μας κατέστησε ο σ. Μάρδας από το «βοθροκάναλο» του ΣΚΑΙ, όταν μας πληροφόρησε, ότι Νόμος για την πάταξη του λαθρεμπορίου των καυσίμων δεν υπήρχε.
- Αυτό που υπήρχε ήτο ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) η οποία χάθηκε στο δρόμο!..
- Πώς λοιπόν να γίνει η πάταξη του λαθρεμπορίου;
- Πώς να ελέγξει ο τελωνειακός υπάλληλος κάποιον που ασχολείται με την λαθρεμπορία των καυσίμων, όταν είναι αφανές το πλέγμα των νόμων όσον αφορά την διακίνηση των καυσίμων.
- Παρέλειψε δε ο σ. Μάρδας να μας πληροφορήσει που βρίσκεται το θέμα των επενδύσεων των Σύρων, που μας το είχε τονίσει προ καιρού, και είχαν πολλές ελπίδες να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.
- Να οφείλεται στη μείωση των ροών των παράνομων μεταναστών και «προσφύγων» που έχει επιβληθεί μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας ή ξεχάστηκε από τον σ. Μάρδα;
* * *
- Άνοιξε, λοιπόν, και ο σ. Κώστας Καζάκος το απύλωτό του και μας είπε: - Οι 350.000 νέοι στην ηλικία Έλληνες, το πλείστον επιστήμονες που έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους, γιατί κατέστησαν άνεργοι, όχι άεργοι, παρά την θέλησή τους αναζητούντες στην ξένη, εργασία αυτοί είναι προδότες (sic)! ΠΡΟΔΟΤΕΣ και πάλι sic!..
- Φαίνεται, ότι οι παροικούντες στον Περισσό, έχουν ανακαλύψει από γεννησιμιού τους το γραδόμετρο με το οποίο μετρούν την προδοσία.
- Όσοι δεν συμφωνούν μαζί τους είναι ή ΠΡΟΔΟΤΕΣ ή ΦΑΣΙΣΤΕΣ ή υπηρετούν ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!
- Είχα την εντύπωση, ότι προδότες ήσαν αυτοί που πέταξαν τα όπλα εν έτει σωτηρίω 1949 και προτροπάδην έφυγαν για τις ανατολικές χώρες, για να βρουν εκεί καταφύγιο.
- Έρχεται, λοιπόν, ο σ. Καζάκος, που στουμπάει κάθε μήνα 4.600 € από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και χαρακτηρίζει τους αναζητούντες στην Εσπερία εργασία ΠΡΟΔΟΤΕΣ!..
- Δεν είδαμε τους περί τον Περισσό παροικούντες να ανοίξουν το κομπόδεμά τους και να οργανώσουν συσσίτια για τους άνεργους.
- Λεφτά υπάρχουν και το διαπιστώνει ο πάσα εις εν αγοράσει ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, όπου δημοσιεύονται τα ονόματα όσων ενισχύουν είτε το κόμμα, είτε την εφημερίδα εις μνήμην αγωνιστών!..