ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Πολύς θόρυβος γίνεται, για να καλύπτονται άλλες παράμετροι, όπως μειώσεις μισθών και συντάξεων και φοροκαταιγίδα, για την βιωσιμότητα του χρέους και πότε και πώς αυτό θα επιτευχθεί.
- Δεν αφουγκρασθήκαμε άχρι τούδε τίποτε για την βιωσιμότητα του έθνους, α) από την ομαδική μετανάστευση, που φθασμένοι επιστήμονες και καταξιωμένοι επιχειρηματίες παίρνουν των ομματιών τους για την ξένη και β) την πλημμυρίδα των προσφύγων, «προσφύγων» και λαθρομεταναστών που έχουν κατακλύσει την επικράτεια από βορρά ως το νότο και από την δύση ως την ανατολή, εξαιρουμένης της περιοχής των Επτανήσων!
- Αυτή η ελληνογενής λειψανθρωπιά και η πλημμυρίδα των εισβολέων πώς θα αντιμετωπισθεί κανείς μα κανείς δεν διαλογίζεται, γιατί άλλως κάτι θα σκαρφίζονταν.
- Όταν ο ΥΠΕΞ της Τσεχίας τόνισε, σ’ αντίθεση με την δική μας Τασία, δεν θα δεχθούμε άλλους, γιατί δεν μπορούμε να τους παρακολουθούμε, όταν εδώ την ημέρα «λιάζονται» και το βράδυ δεν γνωρίζουμε που σουλατσάρουν!..
* * *
- Όταν ανοίγει τον απύλωτό του ο Ευκλείδης μας καραφλιάζει με τις ατάκες του, όπως οι βουλευτές και φυσικά: Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρωθυπουργός, υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, Γ.Γ. και Ε.Γ. και λοιποί αιρετοί όπως και οι μετακλητοί, πρέπει να διαβιούν με αξιοπρέπεια!..
- Και μέσα σ’ αυτή την μέθη της ευτυχίας όλοι τους ξεχνούν τον περίγυρό τους που έχουν την αντίληψη ότι πρόκειται για δουλοπαροίκους, που δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους.
- Έτσι με ελαφρά τη καρδία προβαίνουν σε περικοπές μισθών και συντάξεων αφήνοντας άναυδους τους πολίτες που τους θυμούνται μόνο κατά την προεκλογική περίοδο.
- Σ’ αυτούς που υπέστησαν περικοπές που φθάνουν και το 50% συγκαταλέγονται και οι στρατιωτικοί, των οποίων η ηγεσία αμείβεται με μισθούς πολύ μικρότερους και των μετακλητών και η αποστολή τους δεν είναι και τόσο ρόδινη και απολαυστική, αυτό μας το επιβεβαιώνει και το πρόσφατο τραγικό συμβάν με την πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο με θύματα 4 νεκρούς και μια σοβαρά τραυματία.
- Αυτό ας το έχουν υπόψιν τους οι εθνοπατρίκιοι/ες, όταν παίρνουν επιπόλαιες αποφάσεις!..
* * *
- Άναυδος μένει ο κάθε καλόπιστος τηλεθεατής με τις αοριστολογίες και την αμετροέπεια υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
- Αφουγκρασθήκαμε, λοιπόν, τον σ. Παπαδημούλη, ευρωβουλευτή, να μας κουφαίνει, ότι «θα σπάσουμε ρεκόρ στον τουρισμό το 2017»!..
- Δηλαδή σ. Παπαδημούλη αντί να αξιοποιήσουμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως σπάνια μεταλλεύματα και να προκύψουν επενδύσεις για απασχόληση των 1.500.000 ανέργων, στηριζόμαστε στην ανάπτυξη μόνο του τουρισμού, αμφιβόλου αποδοτικότητας, γιατί και σε άλλες χώρες έχουν σπάνιες ομορφιές, πεντακάθαρες θάλασσες, διαρκή ηλιοφάνεια κ.λπ. και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε και καλύτερες τιμές για τους τουρίστες!
- Επομένως, από τον σ. Παπαδημούλη, μηχανικό αν δεν κάνω λάθος, θα περίμενε ο κάθε τηλεθεατής να αφουγκρασθεί ότι θα αξιοποιήσουμε τα μοναδικά και σπάνια μεταλλεύματα και όχι κωλυσιεργίες όπως στο Ελληνικό, που με καθυστέρηση ανακαλύφθηκε ότι μέρος του είναι δάσος και άλλο τεμάχιο αρχαιολογικός χώρος με σκοπό το τρενάρισμα της ιδιωτικοποιήσεως και την απασχόληση σε πρώτη φάση περί των 10.000 ανέργων, οι οποίοι και τα ταμεία τους θα ενίσχυαν και φόρους θα κατέβαλλαν, αλλά ο κρατισμός υπερέχει!..

* * *

- Βρε δεν υπάρχει ένας συμβουλάτορας να συμβουλέψει τον οιηματία σ. Αλεξάκη να μην πέσει στην λούμπα της WORLD BANK, της διεθνούς Τραπέζης και να μην περιφέρεται ο, κατ’ ομολογία του άψογος αριστερός, επισκεπτόμενος τον Rothchild στο Παρίσι για να του ζητήσει δάνειο ύψους 3.000.000.000 € για την απασχόληση 250.000 ανέργων.
- Και το αποτέλεσμα; Ο Πρόεδρος της Τράπεζα Dr. KIM του απάντησε, ότι αυτό το δάνειο δεν μπορεί να του χορηγηθεί διότι, εκτός των άλλων, πρέπει να εγκριθεί και από την Ζιμπάμπουε!..
- Καταλάβατε, φίλοι ΣΥΡΙΖΑιοι ότι για να εγκριθεί αυτό το δάνειο, απαραίτητη είναι και η σύμφωνη γνώμη και της Ζιμπάμπουε!..
- Και ο σ. Καρανίκας τι στον κόρακα κάνει εκεί κατά του Μαξίμου μεριά, δεν συμβουλεύει τον φίλο του και ηγέτη του σ. Αλεξάκη;
- Ή νομίζει αν ενεργήσει έτσι θεωρείται καριέρα, που αυτός τη θεωρεί χολέρα;