ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 1966 μ.Χ. με πρωθυπουργό της χώρας μας τον αείμνηστο Στέφανο Στεφανόπουλο, την Ευρώπη οργώνει ο Αμερικανός αξιωματούχος Νεγρεπόντε, ένα είδος Χόλμπρουκ ή διαδόχου αυτού Κίσινγκερ που εκμυστηρεύεται στον Στ. Στ.: «ότι μετά την χούντα, αυτή προέκυψε ένα χρόνο μετά, αυτός που θα φωνασκεί κατά των ΗΠΑ αυτός θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ και αυτός θα προκύψει ως πρωθυπουργός της χώρας!..
- Ποιος ήταν αυτός που φωνασκούσε: Έξω οι βάσεις του θανάτου! ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο! Αμερικάνοι φονιάδες των λαών!
- Το ερώτημα: Από πού γνώριζε ο Νεγρεπόντε, ότι θα μας προκύψει χούντα; Και ότι ο φωνακλάς θα γίνει πρωθυπουργός της χώρας εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ;
- Σήμερα ποιος φωνασκεί ή φωνασκούσε τα ίδια συνθήματα; Μα ο σ. Αλεξάκης, ο οποίος και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ, όσο και αυτά των «φονιάδων των λαών»! Και ο νοών νοείτω!..
* * *
- Όχι δεν πρόκειται για φύκια, είναι τω όντι μεταξωτές κορδέλες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στα εγκαίνια του μουσείου του Αμπντουλάχ Γιουλ, άλλοτε υπουργού των Εξωτερικών της Τουρκίας.
- Μοίραζε, λοιπόν, ψαλίδια ο Ερντογάν για όλους τους προσκαλεσμένους να κόψουν την κορδέλα, ανάμεσά τους και ο φάντης, δηλαδή ο Γιωργάκης, που ενώ το χωριό καίγεται αυτός λούζεται!..
- Κάτι ήξεραν οι παλιοί που χρησιμοποιούσαν αυτή την παροιμία, ολίγον παραλλαγμένη.
- Δεν σκοτίζεται ο άνθρωπος για την κατάντια στην οποία οδήγησε την χώρα, αυτός το βιολί του, όπως και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, Γερμανός Καγκελάριος, που κι αυτός παρευρέθη στην κοπή, έχοντας μάλιστα την κόμη του ελαφρώς μπογιατισμένη προς το κομοδινί!
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. να θέτει σε εφαρμογή το «Γαλάζιο Μητρώο» ήγουν τουτέστιν, την κατάρτιση καταλόγου με τα στοιχεία γαλάζιων μελών, τα οποία έχουν αναδειχθεί από τον κομματικό σωλήνα της Ν.Δ., ώστε απ’ αυτόν να συμπληρώνονται τα κενά στον δημόσιο τομέα, μια κατάπτυστη συνέχεια των όσων γίνονταν μέχρι τώρα, και τα σφάλματα αυτά πλήρωσε η Ν.Δ. στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 μ.Χ.
- Αφουγκρασθήκαμε ακόμη απ΄ αυτόν τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ότι σε περίπτωση εκλογικής νίκης αρκετοί εξωκοινοβουλευτικοί θα στελεχώσουν την κυβέρνησή του, που σημαίνει ότι πάει περίπατο το ολιγομελές και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, κάτι που όλοι υπόσχονται, όπως και ο σ. Αλεξάκης, αλλά κατάφερε να υπουργοποιήσει τριπλάσιους απ’ ότι ο γείτονάς του σενιόρ Ρέντζι.
- Αυτό είναι το πρόγραμμα του νέου προέδρου της Ν.Δ. και όλοι περιμένουν να τεθεί στο περιθώριο ο παλαιοκομματισμός…
* * *
- Το αφουγκρασθήκαμε και αυτό, ότι εκεί κατά την Βαρκελώνη μεριά, ξεχύθηκαν στο δρόμο 300.000 και πλέον κάτοικοι, οι οποίοι ζητούσαν να ανοίξουν τα σύνορα για την είσοδο των λαθρομεταναστών, αφού από τις 16.000 που κατενεμήθησαν ότι θα προωθηθούν στην Ισπανία, μόλις 1.600 έχουν προωθηθεί!..
- Βεβαίως, η Ισπανία και δη η Βαρκελώνη δεν είναι ούτε Λέσβος, ούτε Μυτιλήνη (SIC), ούτε Ελληνικό, μήτε Ειδομένη, ούτε και Κατσικά!
- Δεν γνωρίζουν οι Σπανιόλοι από πρώτο χέρι τι εστί πρόσφυγας, «πρόσφυγας», μετανάστης και λαθρομετανάστης.
- Αν είχαν αυτήν την εμπειρία από τα λεφούσια των πάσης φύσεως μεταναστών (SIC), τότε αμφιβάλλω αν θα ξεχύνονταν 300.000 κάτοικοι στους δρόμους της Βαρκελώνης!..
* * *
- Είδε το φως της δημοσιότητας και η πρωτοφανής περίπτωση να έχουν οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου 2.000.000 € από τα ανταποδοτικά τέλη, που σημαίνει σε απλά ελληνικά, ότι σε κατάσταση αγρίας λιτότητας οι υπηρεσίες είτε προχείρως είτε αδιαφόρως έχουν επιβάλλει δυσανάλογα τέλη ανταποδοτικά στους σκληρώς δοκιμαζόμενους πολίτες-δημότες!
- Δεν είδαμε, όμως, τι σκέπτεται ο κ. Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνουν!
- Να μειώσουν τα τρέχοντα δημοτικά τέλη, να επιστρέψουν την τυχόν διαφορά, να απαλλάξουν όσους αδυνατούν να καταβάλουν αυτά τα τέλη –και δεν είναι η μοναδική περίπτωση- είναι και οι επιβαρύνσεις από χαράτσια για ρυμοτομίες, για ένταξη στο σχέδιο πόλεως κ.ά. που επιβλήθηκαν την καλή εκείνη εποχή και συνεχίζει να τα εισπράττει, χωρίς κάποια ελάφρυνση, όταν τόσο το κράτος, όσο και οι τράπεζες κουρεύουν τις υποχρεώσεις είτε από φόρους είτε από δάνεια.
- Οι μόνοι άτεγκτοι είναι οι Δήμοι, δείχνοντας το σκληρό τους πρόσωπο προς τους δημότες!..