ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Στο «βοθροκάναλο» AΡΤ TV παρέστη και μίλησε ο πρόεδρος του ΕΛΛΑΣ FM της Νέας Υόρκης κ. Φύλλας, καταγόμενος εκ Χίου, που επί 42 έτη δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.
- Μιλούσε εις άπταιστον ελληνικήν που πολλοί ζώντες στη χώρα μας δυσκολεύονται να αποδώσουν τα νοήματά τους στην ελληνική.
- Αυτοί λοιπόν οι Έλληνες της Διασποράς, όπως και όσοι αποδήμησαν μετά την ένταξη της Πατρίδος μας στα μνημόνια, λόγω ανικανότητας των πολιτικών, έχουν ένα παράπονο.
- Αλλάζουν και ξαναλλάζουν τον εκλογικό νόμο και πάλι σκέπτονται να τον αλλάξουν και να τον φέρουν στα μέτρα τους, αλλά δεν εννοούν να δώσουν δικαίωμα ψήφου και στους Αποδήμους, είναι να σαν έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα με δικαστική απόφαση για βαριά κακουργηματική πράξη.
- Δεν θα συνέλθουν κάποτε οι ασχολούμενοι με την πολιτική και να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των αποδήμων;
* * *
- Brain – drain: Καιρός να μάθουμε και κάποια ξένη λέξη, ώστε τώρα στα γεράματα, «μάθε γέρο γράμματα»…
- Πρόκειται για την αθρόα έξοδο Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, μιας και έτσι τα κατάφεραν οι πολιτικάντηδες όλων των αποχρώσεων μηδεμιάς εξαιρουμένων!
- Πάνω από 150.000 Έλληνες επιστήμονες όλων των ηλικιών και όλων των κλάδων έχουν μεταναστεύσει από το 2010-2013 σε περισσότερες από 60 χώρες του κόσμου.
- Η έρευνα της Ε.Ε. για το 2015 τους ανεβάζει σε 200.000 Έλληνες, οι περισσότεροι των οποίων κάτω των 35 ετών έφυγαν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης.
- Λόγοι, που επικαλούνται όσοι παίρνουν των ομματιών τους είναι ότι στην Πατρίδα τους δεν ανευρίσκουν εργασία και όσοι κατορθώνουν να βολευτούν κάπου, οι αποδοχές τους είναι λίαν πενιχρές, εκτός όσοι βολεύονται στο δημόσιο, όπου προτιμούνται τα δικά μας παιδιά!
* * *
- Παρακολούθησα συζήτηση σε τηλεοπτικό σταθμό, κατ’ άλλους «βοθροκάναλο», κατά την οποία πληροφορήθηκαν οι τηλεθεατές, ότι πολλοί παραμεθόριοι π.χ. Σερραίοι, μεταβαίνουν στη Βουλγαρία για να προμηθευθούν καύσιμα.
- Η τιμή της βενζίνης στην γειτονική χώρα τιμάται περί τα 1,05 € το λίτρο και στις Σέρρες 1,65 €/lt.
- Συμφέρει, λοιπόν, η μετάβαση ως την Κούλατα (στα βουλγάρικα) ή τον Προμαχώνα, να περάσουν τα σύνορα και να προμηθευθούν καύσιμα, π.χ. 70 λίτρα, όσα χωράει το ρεζερβουάρ και ένα μπιτονάκι των 50 λίτρων, οπότε έχει όφελος 120 λίτρα (70+50) x 0,60€ = 72 €!
- Αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι οικονομολόγοι και οι οικονομολογούντες  της α’ και β’ Αριστεροδεξιάς κυβερνήσεως;
-  Θα καταναλώσει και 5-6 λίτρα πήγαινε-έλα, δηλαδή 6 € σε τιμές Βουλγαρίας, άρα ωφελείται 72 € - 6 €, άρα κερδίζει 66 €.
- Μπράβο στο οικονομικό επιτελείο της κυβερνήσεως και αυτό γίνεται και με τα Σκόπια!..
* * *
- Πόσος θόρυβος έχει γίνει για την ανέγερση τζαμιού στον Βοτανικό και μάλιστα σε χώρο που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό, θόρυβος που κόπασε με την συναίνεση όλων των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής!
- Όμως, σε πρόθεση μεγαλοεπιχειρηματία Ρώσου για την κατασκευή χριστιανικού ναού σε ρωσική τεχνοτροπία στην Αλεξανδρούπολη, όπου κατά τους θερινούς μήνες συρρέουν πολλές χιλιάδες Ρώσοι ορθόδοξοι και πολλοί άλλοι βόρειοι επίσης ορθόδοξοι, και παρότι έχει καταθέσει τα σχέδια του ναού στον επιχώριο μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, η υπόθεση καρκινοβατεί και ενδεχομένως να χαθούν 5.000.000,00€ όσο έχει προϋπολογισθεί η δαπάνη για την ανέγερσή του!..
- Είδατε ζήλο για τους «αδελφούς» μας μουσουλμάνους να έχουν ευκτήριο οίκο, όχι όμως και για τους ομόδοξους Ρώσους που επισκέπτονται την χώρα μας!..
* * *
- Αφουγκραζόμαστε ή διαβάζουμε, ότι η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη «μεγαλύτερη» πόλη της Ελλάδας!..
- Τα επίθετα διακρίνονται για τους τρεις βαθμούς, τον θετικό βαθμό = μεγάλος, τον συγκριτικό = μεγαλύτερος και τον υπερθετικό = μέγιστος ή μάξιμος!
- Επομένως, δεν μπορούμε να εκφραστούμε και να πούμε: η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, γιατί προφανώς θα υπάρχει και τρίτη μεγαλύτερη πόλη, πράγμα αδύνατον!
- Πώς θα εκφρασθούμε; Απλούστατα, η δεύτερη σε μέγεθος πόλη, το δεύτερο σε μέγεθος νοσοκομείο, το τρίτο σε μέγεθος νοσοκομείο και όχι το τρίτο μεγαλύτερο νοσοκομείο!
- Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια σε εκφραστική δεινότητα και αδικούμε τον εαυτό μας, αλλά δείχνουμε και άγνοια γλωσσική!