ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Αφουγκράσθηκα στο ΣΚΑΙ στις 17/1 τον σ. Πιλάλα του ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει κάποια έπαρση, κάποια οίηση σαν κι αυτή που εμφορείται και ο σ. Αλεξάκης, λέγοντας ότι μειώθηκε η ανεργία κατά 1,2%! Δηλαδή ανεπαίσθητα!
- Το ερώτημα που ανακύπτει αδήριτο είναι: Με 6 ή 7 ή και περισσότερα έτη ανεργίας αυτοί οι συμπολίτες μας θα λάβουν ποτέ σύνταξη και τι σύνταξη θα αποδοθεί σε αυτούς;
- Γιατί στο ίδιο σταθμό είδα, ότι με 20 χρόνια ασφάλιση η σύνταξή τους θα είναι 384 € ούτε καν 385! Και με 15 χρόνια ασφάλιση αυτή περιορίζεται στα 347 €!
- Ερωτούνται οι εθνοπατρίκιοι προοδευτικών και φιλελευθέρων κομμάτων και αποκομμάτων με 384 € ή στην χειρότερη περίπτωση με 347 €, μπορεί να ζήσει κάποιος και να έχει και οικογένεια και να πάσχει από κάποια ασθένεια, γιατί στην ηλικία του συνταξιούχου όλο και από κάτι θα υποφέρει, ή κάνω λάθος;
- Πότε θα αποκολληθεί από την ξέρα η δίκαιη ανάπτυξη να δουν κι αυτοί Θεού πρόσωπο;
* * *
- Ο πρωθυπουργός βρέθηκε τα Φώτα στην ακριτική Αλεξανδρούπολη, όπου είχε συναντήσεις εκτός από παράγοντες και με πολίτες καθοδόν.
- Σε μια τέτοια συνάντηση ερώτησε κάποιον Εβρίτη αν διαβάζει εφημερίδες, προφανώς, για να μην παραπληροφορούνται από τις αντιπολιτευόμενες.
- Ο Εβρίτης του απάντησε αρνητικά, όχι! Καλώς κάνετε και δεν διαβάζετε, του απάντησε ο σ. Αλεξάκης!
- Η απορία: Γιατί ρώτησε ο πρωθυπουργός, αν διαβάζουν εφημερίδες; Δεν βλέπει την κυκλοφορία της ΑΥΓΗΣ; Στις 7/1/2016 ακριβώς ένα χρόνο πριν από την ερώτηση είχε κυκλοφορία μόλις 1.480 φύλλα και στις 3/3/2016 1.390, στοιχεία από το Πρακτορείο Εφημερίδων Αθηναϊκού Τύπου.
- Τον λύκο δεν τον βλέπει ο οιηματίας πρωθυπουργός τα χνάρια του αναζητά; Δεν περίμεναν οι Εβρίτες τη σύσταση και υπόδειξη του πρωθυπουργού για να ΜΗΝ διαβάζουν εφημερίδες!...
- Δεν διαβάζουν μήτε τις κομματικές! Και στις 28/9/2016 κατρακύλησε στα 1.180 φύλλα! Ούτε οι βουλευτές δεν την παίρνουν!
* * *
- Από καιρού εις καιρόν αφουγκραζόμαστε και πληροφορούμαστε, ότι κάποιος κοπανατζής του Δημοσίου, απουσιάζοντας επί μακρόν εισέπραττε τακτικότατα την αμοιβή του!..
- Τελευταίο, για την ώρα, διασώστης επί μια 5ετία απουσίαζε από τα καθήκοντά του και όμως τακτικότατα αμείβονταν από την Υπηρεσία του, γιατί κάποιος προϊστάμενος τον κάλυπτε και εισέπραξε συνολικώς κατά την απουσία του 126.181,16 €, τρώγοντας και πίνοντας εις υγείαν των κορόιδων φορολογουμένων!
- Φαίνεται, ότι ο δημόσιος τομέας που είναι και το «καλό» παιδί των εκάστοτε κυβερνήσεων είναι ανεξέλεγκτος και γι’ αυτό και δεν θέλουν την αξιολόγηση, γιατί θα εντοπισθούν κάτι μπουμπούκια, που θα βγάζουν μάτι.
- Καλό πάντως είναι κάποτε να καθιερωθεί αυτή η έρμη αξιολόγηση, μήπως και βελτιωθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση!
* * *
- Κάλυψε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το γεγονός, ότι η Χώρα μας πέτυχε για το 2016 μ.Χ. πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως των 4.392.000.000 €, κάτι που δεν ήτο αναμενόμενο.
- Και όμως ο Τσακαλώτος με την κουστωδία του Χουλιαράκη, Σταθάκη, Χαρίτση, Παπανάτσιου και υπό την επίβλεψη του βλοσυρού Δραγασάκη επέτυχαν το ακατόρθωτο.
- Βεβαίως, αυτή τους η επιτυχία οφείλεται, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, που θα έλεγε και ο επίτιμος της ΝουΔου στο ξεζούμισμα των Ελλήνων φορολογουμένων, που έχουν φτάσει στα όριά τους και κατά ομολογία του σ. Σκουρλέτη.
- Και όμως το μόνο μέλημα των παραπάνω είναι πώς θα επιβάλλουν νέους επαχθείς φόρους, ώστε να καταστούν αρεστοί στο QUARTETO.
- Υπάρχει βεβαίως και το αντίστοιχο της ΤΡΟΪΚΑ Σ. όπως ΤΣΕΤΒΕΡΤΙΝΚΑ! Αλλά αυτό είναι δύσκολο στην προφορά!..
* * *
- Δεν είναι πολύς καιρός από την ημέρα που κάηκε ένα νήπιο στη Λάρισα, γιατί είχε την ατυχία να του κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα και η μάνα του για να μην το αφήσει στο σκοτάδι, του άναψε ένα κεράκι, το οποίο όμως τελείωσε και έγινε η αιτία να προκληθεί πυρκαγιά στο δωμάτιο που κοιμόταν και να πάθει εγκαύματα σοβαρά στο κορμάκι του.
- Δεν είναι το πρώτο και φυσικά μήτε το τελευταίο περιστατικό που προδίδουν το ανύπαρκτο πρόσωπο του κοινωνικού κράτους.
- Αυτό είναι γνωστό τοις πάσι, όμως, είναι κοροϊδία, εμπαιγμός να πληροφορεί η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σ. Σβίγκου, ότι το κοινωνικό κράτος βελτιώνεται και παραστέκει στους αδυνάμους συνανθρώπους!
- Αν αυτή είναι η συμπαράσταση, καλύτερα να μας λείπει!..