ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Για να καλύψει το υπουργείο Προ Πό τις ανάγκες του σε μη επανδρωμένα αεροπλάνα τα γνωστά DRONE προέβει σε παραγγελία ή παραγγελιά SIC στην Εσθονία, όταν στη χώρα μας το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης κ.α. έχουν προχωρήσει σ’ αυτήν την πρωτοποριακή καινοτόμο προσπάθεια επιτυγχάνοντας άριστα αποτελέσματα στον τομέα αυτό.
- Ποιος λοιπόν ο λόγος που δεν προτιμήθηκαν Έλληνες επιστήμονες και ελληνικά χέρια στην κατασκευή των DRONES από τον Προ Πό;
 - Μάλιστα σε μια στιγμή η μεν ανεργία βρίσκεται σε ύψη κατακτώντας όλα τα ρεκόρ και αφήνοντας πίσω αρκετά τις άλλες χώρες τις Ε.Ε. αλλά και στην περιστολή δαπανών που απαιτούν συνάλλαγμα, όταν τα CAPITAL CONTROLS θέτουν ανυπέρβλητα εμπόδια στους ιδιώτες, αλλά για την κεντρική κυβέρνηση φαίνεται να είναι αρκετά γαλαντόμα…
•••
 - Πολλοί συνδημότες μας οφείλουν διάφορα ποσά προς το Δήμο είτε από διανοίξεις οδών, που δεν πραγματοποιήθηκαν αλλά ο Δήμος εισπράττει ό,τι τους επέβαλε!
- Είτε από άλλες υποχρεώσεις, που επιβλήθηκαν προ κρίσεως δηλαδή σε εποχή που η οικονομική δυνατότητα των δημοτών ήταν σε θέση να ανταποκριθούν προς τις υποχρεώσεις τους.
- Όμως, με την οικονομική κρίση, κατά την οποία μισθοί, συντάξεις και έσοδα από την προσωπική εργασία έχουν υποστεί καθίζηση, ο Δήμος ή οι παροικούντες σ’ αυτόν δεν έλαβαν κανένα ευνοϊκό μέτρο για τους υπόχρεους, παρότι κυβέρνηση, τράπεζες κ.α. μειώνουν τις απαιτήσεις τους προς όσους έχουν δανεισθεί και τα δάνειά τους έχουν καταστεί «κόκκινα».
- Ας λάβει και ο Δήμος αυτή την πρωτοβουλία να μειώσει αναλόγως τις απαιτήσεις του, όταν μάλιστα οι εμπορικές τιμές έχουν υποχωρήσει αισθητά κάτω των αντικειμενικών αξιών!..
SSS
- Καλώς ή κακώς έχει καθιερωθεί η επιβάρυνση των πολιτών με τον ΕΝΦΙΑ, από τον Ε. Βενιζέλο και μάλιστα ως προσωρινός, αλλά έγινε μόνιμος!..
- Η τωρινή κυβέρνηση, για να αποσπάσει ψήφους από τους αφελείς Έλληνες, υποσχέθηκε ότι θα τον καταργήσει, ΘΑ!
-  Όχι μόνο δεν τον κατάργησε, αλλά μεθοδεύει και τρόπους για την διαιώνισή του!
- Αυτόν καλούνται να τον πληρώσουν έχοντες και μη, όπως είναι οι άνεργοι και μάλιστα οι μακροχρονίως άνεργοι, και απορούν οι πολίτες και αναρωτιούνται: - Αυτή είναι η ηθική της Αριστεράς;
- Ή επειδή παντρεύτηκε με την Δεξιά του Καμμένου, έχει νοθευτεί;
•••
-    Παππάς εδώ, παππάς εκεί, που είναι ο Παππάς;
-    Ο Παππάς, φίλοι αναγνώστες εθεάθη να περιφέρεται τα σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας, προσπαθώντας να εντοπίσει τρόφιμα προκειμένου να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την αγορά από την χώρα μας.
-    Μα διαπιστώθηκε, ότι ήτο πλέρια άτυχος, γιατί το θέρος του 2013 άρχισε η κατρακύλα στη Βενεζουέλα, παρατηρήθηκαν οι πρώτες ελλείψεις τροφίμων και λοιπών αγαθών με τις ουρές των Καρακασιανών να συνωστίζονται στα άδεια σούπερ μάρκετ, να προβαίνουν σε λεηλασίες και πλιάτσικο για λίγο αλεύρι, λίγη ζάχαρη, ένα κουτί γάλα εβαπορέ!..
-  Και δεν περιορίστηκαν μόνο στα σούπερ μάρκετ οι λεηλασίες και το πλιάτσικο επεκτάθηκε και στα οχήματα που μετέφεραν καταναλωτικά αγαθά να γίνεται το «έλα να δεις» από τις «ακρίδες» που ορμούν επάνω τους και να απογυμνώνονται από ό,τι φαγώσιμο ή άλλο αγαθό μετέφεραν προς τα σούπερ μάρκετ του σ. Ν. Παππά!..

••••
-    Που πηγαίνει ο παραγόμενος πλούτος όταν αυτός δεν φορολογείται;
-   Απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα έδωσε από το «βοθροκάναλο» του ΣΚΑΙ στις 4/11 ο σ. Κυρίτσης. Ιδού η απάντησή του: - Ο πλούτος που δεν φορολογείται πηγαίνει στις Ελβετίες!..
-    Είδατε! Δεν υπάρχει μια Ελβετία αλλά πολλές Ελβετίες!
-    Όμως, επί ενάμιση και πλέον χρόνο η μισή ντουζίνα των εμπλεκομένων υπουργών με το οικονομικό επιτελείο, αν και είχε στα χέρια της την… Λαγκάρντειο Λίστα και αυτή του Μπόργιανς δεν κατάφερε τίποτε αξιόλογο, αφού ελάχιστους ήλεγξε και σε ελάχιστους καταλόγισε πρόστιμα. Ώδινεν όρος κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και έτεκεν μυν!..
••••
- Πάλι καταφέραμε να πρωτοτυπήσουμε στον τομέα της συνθέσεως του νέου υπουργικού συμβουλίου αφού υπουργοϋφυπουργοποιήθηκαν 49, ζωή να έχουν, δηλαδή τρις και κάτι από όσους υπουργοποίησε ο γείτονάς μας ο Ιταλός πρωθυπουργός σενιόρ Ρέντσι, που μετά βίας έκανε μόλις 16 υπουργούς 8 άνδρες και 8 γυναίκες.
- Δεν τον ρωτούσε ο σ. Αλεξάκης όταν στις 9/9/2016 είχε συγκαλέσει στο κλεινόν άστυ ελάσσονα σύναξη πρωθυπουργών των Παραμεσόγειων χωρών, πώς το πέτυχε αυτός να το δοκιμάσει και ο οιηματίας σ. Αλεξάκης;
- Ιδού η απορία!.. Γιατί και ο Ραχόι υπουργοποίησε μόλις 13 βουλευτές του σ’ ένα κράτος με 45.000.000 κατοίκους, ήτοι 8 άνδρες και 5 γυναίκες!
-    Εμείς; Άστα και κλάψτα!..

ο ΚΑΙΡΟσκόπος
κ.α.α ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ