ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Μας καράφλιασε η σ. Χαρούλα Καφαντάρη, με την ντιρεκτίβα της, ότι πρέπει του λοιπού οι ελεύθεροι επαγγελματίες να… απογαλακτισθούν από την ιδέα «ότι εγώ είμαι το αφεντικό μου στην εργασία μου»!...
- Και να στραφούν στην συνεταιριστική τοιαύτη. Βεβαίως, βεβαίως, ακόμη δεν έχει σχεδιασθεί αυτός ο τρόπος της κολεκτιβοποίησης και της κοοπερατιβιοποίησης, αλλά ας το έχουν υπόψιν τους, διότι τα γιγνόμενα δεν απογίνονται.
- Να μην μας κουφάνουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ότι κανείς δεν τους το σφύριξε και ότι πέφτουν από τα σύννεφα, όταν καλή του ώρα το χαμογελαστό παιδί, ο σ. Αλεξάκης, μας το ξεφουρνίσει και εκόντες άκοντες τότε θα μαντρωθούν σε κολεκτίβες και κοοπερατίβες!
* * *
- Σε τηλεοπτικό πάνελ, στο οποίο συμμετείχε και ο σ. Καλύβης, ηγετικό στέλεχος της άλλοτε υπό τον σ. Φανούριο της ΔΗΜ.ΑΡ., τον αφουγκρασθήκαμε να τονίζει με έμφαση ότι:  - να μην θέτουμε σε αντιπαράθεση την ελληνική οικογένεια με τους πρόσφυγες!..
- Όταν, όμως, σ. Καλύβη υπάρχουν συμπολίτες μας που αναζητούν κάτι φαγώσιμο στους κάδους απορριμμάτων, ενώ για τους πρόσφυγες χορηγείται ημερήσιο σιτηρέσιο 4,5 €, το ελάχιστο θα ισχυρισθούν οι διεθνιστές, μα 2,3333 € χορηγεί η θείτσα μας η Θεανώ προς αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (70 €/μήνα), άρα διπλάσιο ποσό στους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες…
- Πώς να αποφευχθεί η αντιπαράθεση, όταν ο ρατσισμός καλλιεργείται από το επίσημο το κράτος;
* * *
- Όποιος ΣΥΡΙΖΑίος εμφανισθεί στην τηλετύφλα ή βοθροκάναλο κατά την προσφιλή αποστροφή του αγροίκου συντρόφου Παύλου Πολάκη, αφουγκραζόμαστε, ότι «πάση θυσία να πέσει η κυβέρνηση»! (Όλγα Γεροβασίλη, 21/10, ΣΚΑΙ)
- Αυτή την επωδό δεν χρησιμοποιούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ όντας στην αντιπολίτευση;
- Τα γεγονότα είναι πρόσφατα. Το σωτήριο έτος 2014 ή το τελευταίο έτος του τέως Προέδρου Παπούλια και έπρεπε να αναδειχθεί ο νέος Πρόεδρος για την περίοδο 2015-2020.
- Η Ν.Δ. πρότεινε τον Κορίνθιο Σταύρο Δήμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στύλωσε τα ποδάρια δεν τον ψήφισε με προοπτική να πέσει πάση θυσία η κυβέρνηση της Ν.Δ. και να προκηρυχθούν εκλογές, όπερ και εγένετο!..
- Είπε λοιπόν η σ. Όλγα (πετεινός), τον γάιδαρο κεφάλα!..
* * *
- «Όταν χορταίνει η ψείρα, βγαίνει στο γιακά»! Λαϊκή έκφραση. Σε παράπονο ελεύθερου επαγγελματία, για τις υπέρογκες εισφορές και τους υψηλούς και δυσβάστακτους φόρους προς τον Δ/τή του ΟΑΕΕ, η απάντησή του ήτο αφοπλιστική: - Σε όποιον δεν αρέσει να πάει στη Βουλγαρία!
- Μα αυτόν τον δρόμο τον γνωρίζουν και δεν χρειάζονται υποδείξεις!
- Αυτό μου θύμισε ένα περιστατικό που συνέβη την εβδομάδα μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου…
- Στο μπουγατσάδικο του Δ. Μερκουριάδη έναντι της Μεραρχίας, όπου βρισκόταν ο Γ. Καλογερόπουλος και ο Δ. Γύρας. Ο δεύτερος των ανωτέρω σχολίασε και είπε: Κατάστασις είναι αυτή; Από τις 5 στο σπίτι! – Σε όποιον δεν αρέσει να πάει στη Βουλγαρία απάντησε ο τρίτος, χωρίς να γνωρίζει την πολιτική τοποθέτηση του Γ.Κ. Και τότε άρχισε ο καυγάς…
- Ευτυχώς τους ηρέμησε ο Δ.Μ. επεμβαίνοντας, λέγοντας: - Και οι δυο σας το ίδιο πολιτικό πιστεύω έχετε. Ηρεμήστε!
- Και ηρέμησαν!.. Και ο Δ/της του ΟΑΕΕ Τσακίρης απολαμβάνει τις δόξες του ως επίλεκτο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ!..
* * *
- Σε καθημερινή βάση βλέπουμε στις εφημερίδες να ιδρύονται και να λειτουργούν κοινωνικά φροντιστήρια για τους αδύνατους (SIC) μαθητές από τις κατά τόπους Μητροπόλεις και τους ΟΤΑ.
- Έτσι πολλοί γονείς που αδυνατούν να διαθέσουν ένα σημαντικό ποσό για να φοιτήσουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά φροντιστήρια, ευρίσκουν καταφυγή σ’ αυτά τα κοινωνικά φροντιστήρια, τα οποία καλύπτουν τόσο την μαθησιακή αδυναμία όσο και την οικονομική.
- Το ερώτημα: Σήμερα στα δημόσια σχολεία δεν φοιτούν περισσότεροι των 25 μαθητών ανά τμήμα, γιατί αδυνατούν να αφομοιώσουν την διδασκόμενη ύλη οι μαθητές και αυτή την ύλη θα την αφομοιώσουν στα όποια φροντιστήρια;
- Αναρωτήθηκαν ποτέ τόσο η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όσο και οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών η ΔΟΕ των δασκάλων και η ΟΛΜΕ των καθηγητών;
* * *
- Είχαμε την ευτυχή συγκυρία να δούμε ένα ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΙ ότι διετέθη το ποσό των 4.500.000 € για την προβολή του ελληνικού οίνου σε Κίνα, Ιαπωνία, Ινδονησία και Ελβετία και μάλιστα για κρασιά που προέρχονται από την Πελοπόννησο, την Σαντορίνη και την Μακεδονία.
- Δεν διευκρινίσθη αν πρόκειται για ολόκληρη την Μακεδονία και την Πελοπόννησο, αλλά καλά κρασιά, όπως λέμε «καλά κρασιά» παράγονται και σ’ άλλα μέρη!
- Γιατί αυτή η επιλεκτική προβολή μόνο τριών περιφερειών και μάλιστα ενός τεράστιου ποσού σε περίοδο ισχνών αγελάδων;