ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ο σ. Ν. Φίλης, δερβέναγας στο Υπ. Παιδείας κ.λπ. ενώ παρέχει την ελευθερία κινήσεως επιλογής του τι θα διδαχθεί στους μαθητές των Μουσουλμανικών σχολείων, των Καθολικών και των Εβραϊκών στο μάθημα των θρησκευτικών, στην περίπτωση των Ορθοδόξων εγείρει φράγματα και οδοφράγματα ορίζοντας αυτό τούτο το Υπ. Παιδείας κ.λπ. το τι θα διδαχθεί και το πώς.
- Αν αυτός ο περιορισμός των Ορθοδόξων και η ελευθερία κινήσεως που παρέχεται στα άλλα σχολεία των Μουσουλμανοπαίδων, των Εβραιόπουλων και των Καθολικών δεν αποτελεί ρατσισμό του αισχίστου είδους και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο θρησκευτικό πιστεύω των Ορθοδόξων, τότε πότε και πώς σκιαγραφείται ο οιοσδήποτε ρατσισμός;
- Ιδού η απορία και το ερώτημα που ανακύπτει είναι: Τι συζητούν όσοι επισκέπτονται τις Διευθύνσεις Παιδείας, ώστε να αποφεύγονται αυτές οι διακρίσεις;
- Δεν εκφράζουν τις απόψεις των ψηφοφόρων τους;
* * *
- Ο πρωθυπουργός μας προσκάλεσε τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων: Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου και συζήτησαν διάφορα θέματα, όπως κι αυτό της παρατάσεως του υπηρεσιακού βίου αυτών κατά τρία έτη!..
- Ο ίδιος αυτός πρωθυπουργός δεν είχε στην διάθεσή του 5-10 λεπτά να δεχτεί μια αντιπροσωπεία των συνταξιούχων να εκθέσουν τα προβλήματά τους και αντί αυτών τους ψέκασε, ψέκασε τα τιμημένα γηρατειά όπως είχε συμβεί και με την περίπτωση του Γλέζου σε προηγούμενη κυβέρνηση.
- Και ο απλός πολίτης, διότι υπάρχουν και διπλοί και πολλαπλοί πολίτες είναι: - Αυτή η διαφοροποίηση των πολιτών δεν αποτελεί δείγμα ρατσισμού του αισχίστου είδους και μάλιστα από την Α-Β φορά ΑριστεροΔεξιά διακυβέρνηση;
* * *
- Προτού αλέκτωρ φωνήσαι τρις για την επέκταση του ορίου συνταξιοδοτήσεως των δικαστικών, το Υπ. Οικονομικών (εδώ χανόμαστε στους τίτλους, έξι υπουργούς έχουμε σε ό,τι αφορά τα οικονομικά) αποφάσισε την επιστροφή του φόρου 25% στους δικαστικούς, ώστε να εξομοιωθούν με τους Εθνοπατέρες!..
- Αυτό, προφανώς, έρχεται σε αντίθεση με την περικοπή του ΕΚΑΣ, με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά από το 13% στο 24% κ.λπ. περιπτώσεις.
- Αυτή η μεροληπτική μεταχείριση υπέρ των Δικαστικών και των Εθνοπατέρων αποτελεί κραυγαλέα συμπαράσταση προς μέρος των Ελλήνων, διαχωρίζοντας όσους δεν έχουν πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου!.. SUI GENERIS RATSISMUS, λοιπόν!
* * *
- Θέλησαν και οι τετραπληγικοί συνάνθρωποί μας να επισκεφθούν τον Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων για να εκφράσουν την πικρία τους λόγω της περικοπής του επιδόματος των τετραπληγικών, που αποφασίσθηκε για να σωθεί η Χώρα!..
- Όμως ο σ. Αλεξάκης, οιηματίας κατά δική του ομολογία, τους παρέπεμψε στην αεικίνητο εκπρόσωπο σ. Όλγα Γεροβασίλη, ευτυχώς όμως που δεν τους περιποιήθηκαν με χημικά οι ΜΑΤατζήδες του Τόσκα, που κυκλοτέρως έχουν αποκλείσει την Ηρώδου του Αττικού!
- Είχε όμως χρόνο να προσκαλέσει δια ένα ποτό κ.λπ. τους πληρεξουσίους των τετραπληγικών, οι οποίοι, όπου να ‘ναι θα επισκεφθούν τους τετραπληγικούς και όχι μόνο για να ζητήσουν την ψήφο τους.
- Αυτό δεν είναι SUI GENERIS RATSISMUS στη νιοστή;
* * *
- Όσοι, είτε από ενδιαφέρον, είτε από περιέργεια παρακολούθησαν το Β’ Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αντίκρισαν τον οιηματία σ. Αλεξάκη, να ατενίζει τα ύψη, την οροφή του Τάε Κβο Ντο, το ταβάνι όπως λέμε, αντί να κοιτάζει τους συντρόφους του κατάματα!
- Να που η ομολογία του προ πολλού, ότι «είμαι και λίγο οιηματίας» αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι!
- Όμως, ο αρχηγός, ο πρόεδρος, ο ηγέτης κοιτάζει τους ταπεινούς του υπηκόους κατάματα, χωρίς επί στιγμή να αιωρείται το βλέμμα του στα ύψη, στα ουράνια, στα ταβάνια, και, μάλιστα, που στα Γιάννινα είχε γίνει σεισμός και όχι στην περιοχή του Τέ Κβο Ντο, για να ερευνά τυχόν ζημίες στο ταβάνι!..
* * *
- Ένας είναι ο ηγέτης ο μη αμφισβητούμενος, όπως μας διαβεβαίωσε και η σ. Καρακώστα στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΙ στις 15/10 και αυτός δεν είναι άλλος από τον σ. Αλεξάκη.
- Αυτή λοιπόν η διαβεβαίωση απέτρεψε άλλους συντρόφους στο να θέσουν υποψηφιότητα για το προεδριλίκι, που θα έλεγε και ο δικός μας Αλέκος Παπαδόπουλος.
- Ένας ο ηγέτης, όπως ακριβώς και στην Βόρεια Κορέα. Αυτό μου θύμισε τον συμπατριώτη μας Φίλη από το Κουτσελιό, μεγάλους άνδρες βγάζει αυτό το χωριό, που στις εκλογές του ’85 είχε βάλει υποψηφιότητα και έλεγε: - Δαγκωτό και κανταρέλα!..
- Αλλά οι καμπίσιοι των Ιωαννίνων δεν τον τίμησαν και άδικος ο κόπος!