ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

-  Αφουγκρασθήκαμε την λαλίστατη αν/τρια υπ/γό σ. Θεανώ Φωτίου να μας καραφλιάζει με την φροντίδα της και την προσπάθειά της, για την σύσταση και διατήρηση των «δομών φτώχειας» όπως είναι τα κοινωνικά παντοπωλεία κ.λπ..
- Εδώ να επισημάνουμε στην σ. Θεανώ που μας καράφλιασε, όταν αυτή και οι περί αυτήν νοιάζονται για τις «δομές φτώχειας», στη μακρινή Κύπρο έχουν άλλη έγνοια αυτή της Κοινωνικής Ευημερίας!..
- Καθηγήτρια ούσα η σ/σα Θεανώ ας βάλει στο «ζύγι» τις δυο αυτές έννοιες, την φτώχεια και την ευημερία και ας μας πει ποια ηχεί βαρύτερα και πλέον ευχάριστα στον πολίτη;
- Και ας αναρωτηθεί πώς τα κατάφερε η Κύπρος μας, η μακρινή, να συστήσει δομές ευημερίας και εμείς να μείνουμε στάσιμοι στις δομές φτώχειας!
- Τις ο υπαίτιος, ο φταίχτης, στην περίπτωση αυτή; Ο Λαός το γνωρίζει και θα το αποδείξει, οψέποτε γίνουν εκλογές!..
•••
- Φαίνεται, ότι ορισμένοι από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες ζουν στο κόσμο τους, αποκομμένοι από την ελληνική κοινωνία, που ζει σε μια αβεβαιότητα για το τέξεται ή επιούσα. 

- Στη χορεία αυτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιτών συγκαταλέγεται και ο σ. Νεκτάριος Σαντορινιός, που σε δηλώσεις του τόνισε, ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις 5.500,00 € που είναι η… βολευτική του αποζημίωση!...

- Εν πρώτοις δεν είναι 5.500,00 € η βουλευτική του αποζημίωση, διότι σ’ αυτή πρέπει να συνυπολογισθεί και η έκτακτή του «αποζημίωση» από την συμμετοχή του στις επιτροπές!
- Τα 1.000,00 € για ενοίκιο, τις ατέλειες σε ΕΛΤΑ-ΟΤΕ, σε εισιτήρια, στην γραμματειακή υποστήριξη, στο κρατικό όχημα, στους συνοδούς αστυνομικούς κ.λπ.
- Και αν δεν τα βγάζει πέρα, ας ρωτήσει τους Κυπρίους βουλευτές που με 3.500,00 € τα βγάζουν πέρα και μάλιστα η ζωή στην Κύπρο είναι πολύ ακριβότερη απ’ ό,τι είναι στη Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας!..
•••
-  Η νέα ρύθμιση των συντάξεων, ή περικοπή ή κατ’  άλλους πετσόκομμα οφείλεται στην ΙΣΟΝΟΜΙΑ, την οποία εφαρμόζει η Α-Β ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ διακυβέρνηση στις φιλόδοξες εξαγγελίες, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυττε προεκλογικώς!..
- Αυτά έφα ο κατά δική του δημόσια δήλωση, άλλως δηλωσίας, κομμουνιστής Yπουργός Εργασίας σ. Κατρούγκαλος!..
- Πώς την σκιαγραφεί την ΙΣΟΝΟΜΙΑ ο σ. Κατρούγκαλος όταν αυτά τα νέα χαράτσια εξαγγέλλονται σε καθημερινή βάση και αφορούν όλους εκείνους που ζουν και δραστηριοποιούνται εκτός του Τεμένους της Δημοκρατίας και δεν αγγίζουν καθόλου όσους έχουν εξασφαλίσει μια από τις 300 θέσεις του Τ.τ.Δ. και οι οποίοι, κατά δήλωση του άλλου κομμουνιστή σ. Ευκλείδη πρέπει να διαβιούν με αξιοπρέπεια.
-    Οι Ιθαγενείς αυτού του τόπου δεν πρέπει να ζουν τουλάχιστον με στοιχειώδη αξιοπρέπεια; Ιδού η απορία!..
•••
- Σήμερα θα παρουσιάσουμε μερικά από τα «μαργαριτάρια» ψευδών του σ. Καμμένου, ιδού το τι ξέφυγε από το έρκος των οδόντων του:
- Δεν θα συγκυβερνήσουμε ποτέ με τον ΣΥΡΙΖΑ!.. Έχουμε διαφορές στα εθνικά μας θέματα!..
- Ούτε νεκρός δεν συνεργάζομαι (νεκρός είναι ποτέ δυνατόν να συνεργαστεί με κάποιον;) με όσους έχουν υπογράψει και ψηφίσει μνημόνια!
- Δεν θα ανεβεί ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου!..
- Ο Μουζάλας πρέπει να φύγει. Ό,τι  συγγνώμη και αν ζητήσει. Καμμένος και Μουζάλας δεν μπορούν στην ίδια κυβέρνηση!..
- Θα στείλω χιλιάδες τζιχαντιστές στην Ευρώπη! Άραγε τους έστειλε ή ήταν μια πομφόλυξ; Εκτός και αν τους έστειλε κρυφά και είναι αυτοί που σκοτώνουν, σφάζουν, βιάζουν και προβαίνουν σε παρόμοια «θεάρεστα» έργα τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη, σκορπίζοντας τον θάνατο και τη φρίκη!..
•••
- Το γύρο του κόσμου έκανε η σφαγή του Τασούλη στη Γέφυρα της Θεσσαλονίκης, αλλά κανείς μα κανείς δεν έμαθε τα στοιχεία του σφαγέα, όταν το χωριό όλο βοούσε για τον θύτη!
-  Ειδικός φρουρός συνελήφθη γιατί με άλλους μαζί είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και πουλούσαν πολεμικά όπλα. Οι συνάδελφοί του το πληροφορήθηκαν, για το πανελλήνιο όμως ήτο επτασφράγιστο μυστικό, που μήτε ζεστό μήτε κρύο ήταν!
-  Δάσκαλος 54 ετών ασελγούσε σε μαθήτριές του, οι συνάδελφοί του στο σχολείο και στην περιφέρεια που υπηρετούσε το έμαθαν, ότι ο τάδε ήτο, για τους λοιπούς λίαν απόρρητο!
- Και πολλές άλλες περιπτώσεις υποκρισίας, όταν γίνονται γνωστά στον περίγυρό τους και αποφεύγεται η δημοσιότητά τους για λόγους που προστατεύονται από τα προσωπικά δεδομένα όπως ο νόμος ορίζει.
-  Αν αυτό δεν είναι τραγέλαφος, τότε πώς σκιαγραφείται ο τραγέλαφος;