ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Μας μίλησε ο σ. Αλεξάκης και δεσμεύθηκε για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, αλλά δεν καθόρισε τα όρια μέσα στα οποία θα την περιχαρακώσει!
- Έτσι βλέπουμε τον σ. Πολάκη να δηλώνει στο προεδρείο της Βουλής, ότι «λόγω φόρτου εργασίας δεν θα παραστεί στην συζήτηση για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση»!
- Όμως δεν είχε διανοηθεί ότι κρητικός οφθαλμός, αυτός του Κεγκέρογλου τον παρακολουθεί επισταμένως και τον «κάρφωσε» στο προεδρείο, ότι: «Απολαμβάνει το φραπέ του στο καφενείο της Βουλής κ. πρόεδρε»!
- Και γιατί να μην απολαμβάνει το φραπέ του στο καφενείο της Βουλής, όταν εκεί οι πατρίκιοι τον απολαμβάνουν με 0,25 € τη στιγμή που στο έναντι ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» τιμάται 3,5 €; Γι’ αυτήν την Κοινωνική Δικαιοσύνη δεσμεύθηκε ο σ. Αλεξάκης;
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε και αυτό το τραγελαφικό από τον σ. Αλεξάκη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής!
- Σε ποιον απευθύνονταν ο σ. Αλεξάκης, λέγοντας «η Ελλάδα να ζητήσει την πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων»;
- Μήπως στον σ. Τσίπρα; Γιατί η Ελλάδα ως έννοια είναι αφηρημένη πλην εκπροσωπείται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό, που όσο οιηματίας και αν είναι έχει υποχρέωση να την προβάλει και να την υπερασπίζεται.
- Γιατί με την ομιλία του στις 24/2 έδινε την εντύπωση ότι δεν είναι αυτός ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση και απευθυνόταν στον πρωθυπουργό της Χώρας να κάνει το καθήκον του!..
* * *
- Είδαμε την απόφαση του σ. Φίλη να επισπεύσει την πρόσληψη εκπαιδευτικών για την ενισχυτική διδασκαλία!
- Αλλά προς τι αυτή η Ε.Δ., όταν εφαρμόζεται η τακτική που οι εκπαιδευτικοί είτε για συνδικαλιστικά θέματα, είτε για «επιμόρφωση» κλείνουν τα σχολεία λες και είναι τα αμπελοχώραφά τους.
- Εκλογές για εκλογή διευθυντών σχολείων; Κλειστά τα σχολεία! Συνέδρια με πρωτοβουλία σχολικού συμβούλου; Κλειστά σχολεία! Άλλες δραστηριότητες; Κλειστά σχολεία! Αυτά όλα δεν μπορούν να γίνονται Σάββατα;
* * *
- Πρωτοφανής και πρωτόγνωρη κίνηση από τον πρωθυπουργό της Χώρας σ. Αλεξάκη να δεχθεί τους εκπροσώπους των αγροτών, αλλά επιλεκτικώς, και να συζητήσει μαζί τους.
- Και εκεί που θα περίμενε ο πολίτης να δει εφαρμογή της δεσμεύσεώς του περί «κοινωνικής δικαιοσύνης» που θα σήμαινε 16% φόρος κλιμακούμενος αυξανόμενος ως το 2021 στο 20% και για τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Υπουργούς, τους αναπληρωτές Υπουργούς, τους βουλευτές, τους γ.γ., τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και γενικώς σ’ όλους τους κρατικοδίαιτους.
- Τι είδαμε και τι αφουγκρασθήκαμε, αυτός ο εμπαιγμός του πρωθυπουργού με το 16% στο ασφαλιστικό που θα καταλήξει στο καθορισθέν 20% εν έτει 2021 να περιορίζεται στους αγρότες που τους οδηγεί σε αργό μεν αλλά βέβαιο θάνατο.
* * *
- Ακούσαμε τον σ. Αλέξη να πληροφορεί τους εκπροσώπους των αγροτών, ότι και ο ίδιος προέρχεται από κινήματα!...
- Και τι έγινε σ. Αλεξάκη; Το αποτέλεσμα μετράει!
- Ποιο το θετικό αποτέλεσμα αυτής της εκ κινημάτων προελεύσεώς σας;
- Αν θετικό είναι ο αργός αλλά βέβαιος θάνατος όχι μόνο των αγροτών, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού, αυτό έχει 100% αρνητικό πρόσημο, που σημαίνει:
- Στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωριστά!..
* * *
-Μας… κούφανε ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στον ΕΝΙΚΟ, με τις δηλώσεις του, ότι «η κυβέρνησή του δεν εκβιάστηκε, δεν χαρίστηκε από κανέναν»!..
- Η στήλη απλώς θα κάνει λόγο σε δυο κραυγαλέες περιπτώσεις, που βγάζουν μάτι:
- Α’ Περίπτωση της σ. Χαρούλας Καφαντάρη, που διόρισε τον σύζυγό της στην υπό ίδρυση εταιρεία υδρογονανθράκων σ. Αργύρη Αργυρίου, ο οποίος με στόμφο δήλωσε ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες του… αμισθί!..
- Β’ Τους πολλαπλούς διορισμούς του γ.γ. της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις συνολικώς, διότι είχαν το προσόν να είναι γόνοι ή κλώνοι αντιστασιακού!..
- Και ποιος ξέρει πόσες άλλες χαριστικές περιπτώσει έχουν γίνει που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας!