ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Το φιλόστοργο κράτος δια της πρωτοδεύτερης Αριστεροδεξιάς κυβερνήσεως καθιέρωσε την προκαταβολή φόρου 100% για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ωραία!..
- Τα δελτία ειδήσεων μετέδωσαν ότι στην περιοχή Διδυμοτείχου πλημμύρισαν 5.000 στρέμματα, που σημαίνει ότι η παραγωγή καταστράφηκε. Άρα και εισόδημα δεν θα έχουν οι παραγωγοί και επιστροφή φόρου δεν θα περιμένουν από το αδίστακτο κράτος!..
- Είναι η γνωστή η στρεψόδικη τακτική του κράτους στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του!
- Όμως οι εθνοπατρίκιοι που ψήφισαν αυτή την φορολογική διάταξη για προκαταβολή του φόρου 100% δεν φορολογούνται ούτε εις το ακέραιο παρά μόνο στο 25% της «αποζημιώσεώς» των, παρά την συνταγματική επιταγή, ότι «οι Έλληνες φορολογούνται αναλόγως των δυνατοτήτων τους» άρα παραβιάζεται κατάφωρα το Σύνταγμα.
- Πού λοιπόν εφαρμόζεται η ισότητα, η ισονομία, η ισηγορία και λοιπές διατάξεις του Συντάγματος;
* * *
- Μετά την ολίγη οίηση του πρωθυπουργού, κατά το ολίγη έγκυος μας κούφανε ο σ. Αλεξάκης (καθότι ο νεώτερος των Πρωθυπουργών της Χώρας) με τα «περί φόβου και μισαλλοδοξίας» όσων δεν συναινούν με την καθιέρωση του «συμφώνου συμβίωσης» και εκφράζουν αντίθετη άποψη και γνώμη!..
- Μα όλα αυτά που καταλογίζει σε όσους έχουν διαφορετική άποψη και γνώμη γυρίζουν μπούμερανγκ ενάντια στον σ. Αλεξάκη και ιδού πώς: Η μισαλλοδοξία φωλιάζει εντός των κόλπων του ΣΥΡΙΖΑ.
- Δεν είναι αυτός ο ίδιος που προκήρυξε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου για να απαλλαγεί από τον σ. Λαφαζάνη και Σία, που είχαν διαφορετική άποψη;
- Δεν άλλαξε τους διευθυντές εκπαιδεύσεως μόνο και μόνο γιατί είχαν τοποθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση;
- Δεν αντικαθιστά τους διοικητές των νοσοκομείων γιατί είχαν τοποθετηθεί από το σύμπλεγμα Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ;  
- Και η δικαιολογία: Έτσι τα βρήκαμε! Αν αυτό δεν εκφράζει πλέρια μισαλλοδοξία, τότε ποια έκφραση την εκφράζει;
* * *
- Μας καράφλιασε η Σία (Αναστασία, Θεοδοσία, Αθανασία κ.λπ.) Αναγνωστοπούλου, αν. υπουργός Παιδείας, με την ρητή της δήλωση, ότι: «Δεν είμαστε Έλληνες αλλά Ελληνόφωνοι!»
- Μας είχε καραφλιάσει και η Μαρία Ρεπούση με την αναγραφή στο διαβόητο βιβλίο της, ότι: μας είπαν Έλληνες και εμείς το αποδεχθήκαμε!..
- Τώρα… δευτέρωσε το πράγμα, ότι δεν είμαστε Έλληνες αλλά ελληνόφωνοι!
- Και τότε φυσικά, και Γερμανοί δεν υπάρχουν, αλλά γερμανόφωνοι, όπως και Ισπανοί αλλά ισπανόφωνοι!..
- Εδώ προβληματιζόμαστε γιατί στην Ισπανία υπάρχουν πολλές μειονότητες όπως Βάσκοι, με δική τους γλώσσα, Καταλανοί κι αυτοί με την δική τους γλώσσα και άνοιξαν πρόσφατα τον ασκό του Αιόλου για να αποσχισθούν από την Ισπανία όπως και οι Βάσκοι.
- Δηλαδή, δεν υπάρχουν ατόφιοι λαοί αλλά… φωνασκούντες, δηλαδή …όφωνοι: Ιταλόφωνοι, Γαλλόφωνοι, Αλβανόφωνοι, Τουρκόφωνοι και εδώ έχουμε τους Κούρδους, τους Χαλδαίους, τους Μαρωνίτες που ομιλούν τουρκικά, αλλά δεν είναι Τούρκοι!..
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε μια ομολογία του πρωθυπουργού μας σ. Αλεξάκη που μας καράφλιασε. Απευθυνόμενος προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο του είπε: «Μακαριώτατε, μην ανησυχείτε, δεν υπάρχει κράτος!..
- Τέτοια ομολογία, ότι δεν υπάρχει κράτος είναι αν όχι μοναδική, τουλάχιστον σπάνια!
- Και να προέρχεται αυτή από τον πρωθυπουργό μιας χώρας, που θέλει να βαυκαλίζεται, ότι θα ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη όχι μόνοι στην Ελλάδα αλλά σ’ όλη την Ευρώπη, προκαλεί ρίγη όχι συγκινήσεως αλλά ανατριχίλας για το που βαδίζουμε.
- Quo vadis σύντροφοι!.. Που βαδίζετε σύντροφοι!..
* * *
- Η Κύπρια βουλευτής Κυριακίδου εξέφρασε την αγωνία της και την απόγνωσή της, ότι η βουλευτική της αποζημίωση 3.750 €, συν 500 € έξοδα κινήσεως δεν της επαρκεί μήτε για το κομμωτήριο!..
- Αν κ. Κυριακίδου, η κυπριακή αποζημίωση δεν σου επαρκεί μήτε για το κομμωτήριο, δεν έχεις παρά να ζητήσεις… μεταγραφή από την Κυπριακή Βουλή στην Ελλαδική, που αν και η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη από απόψεως οικονομικής θέση, δίνει καλύτερες αποζημιώσεις και μάλιστα με προοπτική μειώσεως κατά 10% σε μελλοντικό χρόνο, που δεν αποκλείεται αυτή η προοπτική μειώσεως να αναπληρωθεί με την συμμετοχή σε επιτροπές, όπου οι εθνοπατρίκιοι/ιες αποζημιώνονται εξτρά λες και συμμετέχουν σε υπερωριακή απασχόληση!..
- Άιντε έλα και καλοδεχούμενη!..