ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Με απόφαση του ΥΠΕΣ σ. Κουρουμπλή απεφασίσθη η οικονομική ενίσχυση των κομμάτων με την επιδότηση 40% για τη συμμετοχή τους στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.
- Έτσι έλαβαν: ΣΥΡΙΖΑ 487.776,56 ευρώ, ΝΔ 400.056 ευρώ, ΔΗΜΣΥΜ 48.387,20 ευρώ, Ελιά 64.920,98 ευρώ, ΚΚΕ 92.181,51 ευρώ, Ποτάμι 84.955,97, ΑΝΕΛ 28.394,13 ευρώ, ΕΝΚΕΝ 26.394,13 ευρώ, ΛΑΕ 10.996,22 ευρώ.
- Τα της Χρυσής Αυγής παρακρατήθηκαν με απόφαση της Βουλής και ήταν 129.790,86 ευρώ.
- Το ερώτημα που ανακύπτει αδήριτο είναι: Όταν τα Νοσοκομεία αδυνατούν να ανταποκριθούν στις λειτουργικές τους ανάγκες λόγω ελλείψεως ρευστού (το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου τόνισε στις 30-10-15 ότι αδυνατεί να προμηθευθεί αναλώσιμα λόγω ελλείψεως ρευστού) είναι πρόκληση σ. Παναγιώτη να χρηματοδοτούνται ασυστόλως τα κόμματα σε περίοδο σκληρής λιτότητας.
* * *
- Εκτός από τα εύπορα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ που είχε αναφέρει ο σ. Νταβανέλος, σ' αυτή την κατηγορία θα πρέπει να ενταχθεί και ο πρωθυπουργός μας, που, φαίνεται, τους πρωθυπουργούς της χώρας δεν τους άγγιξεν η σκληρή λιτότητα, αφού και ο σ. Φίλης απεκάλεσε τον σ. Τσίπρα εύπορο και η απόδειξη είναι οφθαλμοφανής, αρκεί να συγκρίνουμε τα στοιχεία της Eurostat.
- Τσίπρας Αλέξης «αποζημίωση» βουλευτική 5.705 ευρώ συν έξοδα γραφείου 7.664,79 ευρώ και ετησίως 85.479 ευρώ καταλαμβάνοντας την 15η θέση στην Ε.Ε.
- Ο Ισπανός Ραχόι με 78.000 ευρώ, ο Κύπριος με ισχυρότερη οικονομία 77.182 ευρώ, ο Πορτογάλος Πέδρο Κοέλιο με 68.670 ευρώ και ισχυρότερη οικονομία.
- Άρα ανέτως ο πρωθυπουργός μας μπορεί, ως εύπορος, πάντα κατά τον σ. Φίλη, να στέλνει τα παιδιά του στα καλά ιδιωτικά σχολεία τύπου ΧΙΛΛ και να καταβάλλει τις επιπλέον «πενταροδεκάρες» πάντα κατά τον σ. Ν. Φίλη…
* * *
- Την πλάκα τους έχουν πάθει οι Συριζαίοι, αφού επιτρέπουν και εξέρχονται του «έρκους των οδόντων τους» ασυναρτησίες.
- Αφουγκρασθήκαμε τον Συριζαίο σ. Σεβαστάκη να μας πληροφορεί ότι το 23% στα ιδιωτικά σχολεία δεν θίγει τους Συριζαίους!
- Και ο εύποροι Συριζαίοι, σ. Σεβαστάκη, πού στέλνουν τα παιδιά τους;
- Πού τα στέλνει ο πρωθυπουργός της δεύτερης φοράς Αριστεροδεξιάς κυβέρνησης και φυσικά δεν είναι ο μόνος, γιατί δεν είναι και ο μόνος εύπορος.
- Μακρύς ο κατάλογος και των εύπορων και των μεγαλοκτηματιών και των μεγαλοτσιφλικάδων που πλαισιώνουν τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.
- Ώστε κατά τους Συριζαίους μπορούμε να διακρίνουμε τα «δικά μας» παιδιά και τα παιδιά των άλλων, των ευπόρων.
- Η ταξική διάκριση σ' όλη της την έκφανση…
* * *

- Αφουγκραθήκαμε τον σ. Κατρούγκαλο να μας κουφαίνει, ότι θα βρεθούν ισοδύναμα για την κάλυψη των ελλειμμάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων, αν επιβληθεί κάποιος φόρους στους υψηλόβαθμους!
- Έμπαινε Κατρούγκαλε! Και για πες μας ποιοί είναι οι υψηλόμισθοι να τους μάθουμε κι εμείς;
- Γιατί, κατά την ταπεινή μας γνώμη, υψηλόμισθοι είναι όλοι οι αιρετοί. Από του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, των υφυπουργών, των γ.γ. και ε.γ. των υπουργείων, αρκετών υπαλλήλων του δημοσίου…
- Μάλιστα καταγγέλθηκε ότι σε δημόσιο οργανισμό αμείβονται με 7.000 ευρώ το μήνα, όμως, οι εργαζόμενοι ισχυρίσθηκαν ότι δεν επιβαρύνουν το δημόσιο γιατί οι αμοιβές των προέρχονται από ειδικά τέλη που επιβάλλονται στους πολίτες!
- Έρμοι πολίτες τι τραβάτε!
- Λοιπόν Κατρούγκαλε, από ποιους υψηλόμισθους θα γίνουν παρακρατήσεις;
* * *
- Αυτό το αφουγκρασθήκαμε από τον Έλληνα επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ε.Ε., ότι η Ευρώπη γηράζει…
- Με τον κατώτατο μισθό, όπως δήλωσε η σ. Ράνια Αντωνοπούλου, αν/τρια υπουργός Εργασίας, δηλαδή, περί τα 500 ευρώ μηνιαίως, πώς ο νέος να κάνει οικογένεια;
- Προφανώς ο κ. Επίτροπος παίρνει παράδειγμα από του λόγου του, που απολαμβάνει περί τις 20.000 ευρώ μηνιαίως με πολλές άλλες απολαβές (εισιτήρια, τηλέφωνα, ενοίκια, επιδόματα για παιδιά που σπουδάζουν κ.λ.π.) και αγνοεί τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες δεν ζουν μόνοι οι συμπατριώτες του Έλληνες και πολλά άλλα κράτη ευρωπαϊκά και έχει την εντύπωση ότι σκόπιμα δεν αποκτούν παιδιά όσοι αποτολμούν και τελούν το γάμο τους.
- Ας ρίξουν οι επίτροποι και όσοι εργάζονται στις Βρυξέλλες και μια ματιά εκτός Κομισιόν!