ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Μας είχε προϊδεάσει ο Πρωθυπουργός της Β’ φοράς Αριστεροδεξιάς, ότι θα μειωθούν οι απολαβές των εθνοπατρικίων και περιμέναμε να το δούμε και να αναφωνήσουμε: «Μπράβο πρωθυπουργέ μας!»
- Όμως είδαμε α) ότι μειώνεται μόνον η αποζημίωση κατά 10% και αυτή από την 1η Ιανουαρίου 2016, όταν για τους ταπεινούς υπηκόους οι περικοπές γίνονται αναδρομικώς!..
- β) αφουγκρασθήκαμε ότι η περικοπή θα γίνει μόνο στην αποζημίωση και όχι στις παρουσίες τους στις Επιτροπές, όπου η «αποζημίωση» εκεί μένει «ακούρευτη» στο ποσό των 55 ευρώ!..
- γ) δεν «κουρεύονται» όλες οι άλλες παροχές, όπως «ανασυγκρότηση» γραφείου, «επίδομα» ενοικίου, εισιτήρια, τηλέφωνα, η 5άδα των γραφειάδων, η αστυνομική στήριξη κ.λπ. που επιβαρύνουν δραστικώς τον Έλληνα φορολογούμενο, για να μην αναφερθούμε στο εντευκτήριο όπου οι τιμές είναι γελοίες!..
* * *
- Όταν, παλαιότερα, αφουγκραζόμασταν την λέξη «αυξήσεις», εννοούσαμε αυξήσεις σε μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις, «εδώ και τώρα» οι λέξεις μετελάγησαν προς το δυσμενέστερο και πρέπει να εννοούμε αυξήσεις σε φόρους, στις τιμές των αγαθών, στις υπηρεσίες κ.λπ.
- Επίσης, τότε η λέξη «μείωση», ήτο συναφής της πτώσεως των τιμών στα αγαθά τα καταναλωτικά, ενώ τη σήμερον ημέρα επί 2ης φοράς Αριστεροδεξιάς σημαίνει περικοπές σε μισθούς, σε ημερομίσθια και σε συντάξεις, όχι όμως και στις απολαβές των πολιτικών που μένουν αμετάβλητες σ’ όλο το μήκος και το πλάτος της κρίσεως και της λιτότητας που βολοδέρνει το λαό!..
* * *
- Μιλώντας στη Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, απόρροια του αριστερού μνημονίου, ζήτησε ο πρωθυπουργός να καταθέσει η αντιπολίτευση τις δικές της προτάσεις!..
- Ωραία κυβερνητική τακτική, πέστε μας εσείς τι πρέπει να κάνουμε!..
- Και ας πούμε, ότι η αντιπολίτευση σύσσωμη προτείνει σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις, αλλά στη διάρκεια της εκτελέσεώς τους κάτι στραβώνει είτε εμμέσως είτε αμέσως και δεν πάει καλά, ποιος φέρει την ευθύνη;
- Η αντιπολίτευση που πρότεινε ή η κυβέρνηση που δεν τις εξετέλεσε σωστά ή καθυστέρησε στην εκτέλεσή τους;
- Ιδού η απορία που θα έλεγε και ο Οθέλος ο Σεξπήρειος!..
* * *
- Στα πρώτα μελήματα του νέου Υπουργού Παιδείας συγκαταλέγονται η ενισχυτική διδασκαλία για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου, αλλά για το Λύκειο προτείνει την πρόσθετη διδακτική στήριξη που σημαίνει, ότι οι εκπαιδευτικοί της τάξεως όπου παρατηρούνται αδύναμοι μαθητές, δεν κάνουν καλά την δουλειά τους και στηρίζονται σε άλλους συναδέλφους, που θα αναλάβουν την πρόσθετη διδακτική στήριξη.
- Αυτό σημαίνει, ότι ο μαθητής θα χάσει το μάθημα στην τάξη του, αφού θα τον απασχολήσει ο έτερος των εκπαιδευτικών που θα επιμεληθεί τα της ενισχυτικής διδασκαλίας.
- Ήγουν τουτέστιν σημαίνει, ότι αν κάποιος αγοράσει από γαλακτοπωλείο ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ο γαλατάς θα του προτείνει να αγοράσει και ένα κεσεδάκι από διπλανό γαλακτοπωλείο που παρασκευάζει καλύτερο και να τα αναμείξει ώστε να πετύχει ένα μείγμα καλό!..
- Την στιγμή που πολλά σχολεία είναι κλειστά ή έχουν πολλά κενά, είναι πρόκληση να απασχολούνται πρόσθετοι εκπαιδευτικοί για την ενισχυτική και την πρόσθετη διδακτική στήριξη…
* * *
- Έκανε το ντεμπούτο του ο νέος Υπουργός Πολιτισμού αγορεύοντας στη Βουλή με την ευκαιρία των προγραμματικών δηλώσεων και δεν έχασε την ευκαιρία, να «καραφλιάσει» με την πρότασή του να αυξήσει την τιμή των εισιτηρίων εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία, ώστε να καλυφθεί μέρος του 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση!..
- Βρε τον αφελή!.. Πόσο θα αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων, που θα καλύψει και μέρους του 23%, όταν έκλεισε ο Ναός του Επικορείου Απόλλωνος, γιατί συνταξιοδοτήθηκε ο αρχαιοφύλακας και δεν ανασκουμπώνεται για την αντικατάστασή του, δικαιολογώντας αυτή του την υστέρηση από έλλειψη χρημάτων!..  
- Τον άδειασε όμως η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία δήλωσε, ότι έχουν εξευρεθεί τα ισοδύναμα για την μη επιβολή του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση…