ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Φαίνεται, ότι επί των ημερών μας ο εμπτυσμός των πολιτικών από το κοινωνικό σύνολο θεωρείται από τους εμπτυζόμενους ως… δρόσος!
- Αλλιώς, δεν εξηγείται η εμμονή τους να παραμένουν στις θέσεις χωρίς καμία συστολή...
- Ιδού μια σειρά από εμπτυζομένους που δέχθηκαν εμπτυσμό, αλλά τον θεώρησαν ως… δρόσο:
- Η σ. Σία Αναγνωστοπούλου, που πρώτο της μέλημα ως αναπλ. Υπουργός Παιδείας έκρινε ότι μπορεί ο κάθε μαθητής να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την παρακολούθηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και να απαλλαγεί.
- Άλλη κραυγαλέα περίπτωση είναι αυτή του Κατρούγκαλου, που έδωσε το πράσινο φως για να επανέλθουν δημόσιοι υπάλληλοι που διώκονται για σοβαρές ποινικές και πειθαρχικές παραβάσεις…
- Άλλη περίπτωση αυτή του Υπουργού Παιδείας σ. Φίλη που έχει χαρακτηρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων ως εθνοκάθαρση και παρά την αντίδραση των Ποντίων, παραμένει αναπολόγητος, λες και πρόκειται για πταίσμα, όταν με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων θεωρείται κακούργημα!..
- Και ουκ έστιν αριθμός παραβάσεων και παραβιάσεων του τε νομικού αλλά και του πειθαρχικού πλαισίου!..
- Ο εμπτυσμός ως δρόσος των δημοσίων ανδρών!..
* * *
- Παρακολουθώντας τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού του 54% των Ελλήνων (46% απέσχον των εκλογών) διαπίστωσα, ότι περισσότεροι από το ήμισυ των βουλευτών απουσίαζαν κι μάλιστα όταν προήδρευε η σ. Τασούλα.
- Έκανα τη σκέψη, ότι εξέλαβαν την δήλωση της σ. Αντιπροέδρου  για τους (λαθρο)μετανάστες, ότι «λιάζονται» να ισχύει αυτό και για τους βουλευτές και βρήκαν την ευκαιρία να «λιαστούν» και αυτοί και να εκμεταλλευθούν τον ήλιο προτού πιάσουν τα πρωτοβρόχια.
- Αφού κάτω του ημίσεως των βουλευτών παρακολουθούν τις συζητήσεις στη Βουλή, γιατί δεν περιορίζεται ο αριθμός τους στους 150, και η οικονομία που θα προκύψει να θεωρηθεί ισοδύναμο προς το 23% που επεβλήθη για την ιδιωτική εκπαίδευση;
- Να ένα ανώδυνο μέτρο που δεν θα θίξει καμία μα καμία κοινωνική τάξη!..
* * *
- Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για φραστικό λάθος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου, που απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Βουλής, είπε: Θέλω να πιστεύω ότι θα είστε Πρόεδρος όλων των βουλευτών που στηρίζουν το πολίτευμα!..
- Όμως, κατά δήλωση του ΚουΚουΕ δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα το βασικό νόμο του πολιτεύματος, τουτέστιν ο σ. Βούτσης δεν θα είναι κατά τεκμήριο Πρόεδρος και των βουλευτών του ΚουΚουΕ.
- Τότε, αυτό το κόμμα δεν πρέπει να συνυπολογίζεται στο δημοκρατικό τόξο, όπως δεν συνυπολογίζεται και η Χρυσή Αυγή…
- Αυτό να οφείλεται σε λανθάνουσα γλώσσα του Προέδρου της Δημοκρατίας ή σε εσφαλμένη απόδοση του δημοσιογράφου;
* * *
- Φαίνεται ότι η Θεανώ, αναπλ. Υπουργός Αλληλεγγύης εντάσσεται στην κατηγορία των αιθεροβαμόνων, όπως θα την αποκαλούσε και ο αλήστου μνήμης Ανδρέας μας, που το βαλε «μέτι Μωαμέτη» να μας ενημερώνει με συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, ως νέος Τσελεμεντές, ώστε να διευκολυνθούμε και με λίγα χρήματα να γεμίζουμε το τραπέζι, όπως σπιτικές μαρμελάδες, γεμιστά, πίτες και έχει ο Θεός τι άλλο θα σοφιστεί!...
- Η τηλετύφλα όμως μας έδειξε μια τέως πωλήτρια, που βρέθηκε εκτός εργασίας, τουτέστιν, άνεργη, η οποία ερευνούσε τους κάδους απορριμμάτων, προφανώς, για να βρει τα υλικά για την παρασκευή μαρμελάδας, γεμιστών και σπιτικής πίτας!
- Σίγουρα δεν θα συμπεριλαμβανόταν στις 145.000 που δικαιούνται κάρτα σίτισης (!), ώστε με τα 2,3333333€ ημερησίως που δικαιούται κάθε δικαιούχος να προμηθευθεί τα υλικά για τα γεμιστά και τις πίτες.
- Είπαμε να είμαστε εκτός πραγματικότητας, αλλά όχι και να το παρακάνουμε!..
* * *
- Ο πρώτος πολίτης της «Μικρής Πόλης» μας έχει άριστη χημεία με τον πρώτο πολίτη της Θεσσαλονίκης και ταυτίζονται άριστα με την πρωτοβουλία αμφοτέρων και των δυο να προσελκύσουν τουρίστες από την Τουρκία, διότι, άκουσον-άκουσον, πολλοί Τουρκογιαννιώτες επιθυμούν να επισκεφθούν τα Γιάννινα. Αλλά αποτέλεσμα δεν είδαμε!..
- Όμως εκτός από το τουριστικό τουρκικό ρεύμα προς την «Μ.Π.» μας, υπάρχουν και άλλα σημεία που θα μπορούσαν να ελκύσουν το ενδιαφέρον του χαμογελαστού Δημάρχου μας, όπως η αξιοποίηση της χωματερής της Δουρούτης, όπως αξιοποιήθηκε αυτή των Ταγαράδων στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά το κλείσιμό της εγκαταστάθηκε θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο χρησιμοποιώντας το βιοαέριο που παράγεται από την αποσύνθεση των απορριμμάτων και παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα 5 MW.
- Εδώ αφήνουμε το βιοαέριο να διαχέεται στην ατμόσφαιρα και ατενίζουμε το τουριστικό ρεύμα από την Κων/πόλη που δεν φαίνεται να ελκύεται από τα Γιάννινα!..