ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Αν αυτό δεν είναι πολιτική παράνοια τότε τι είναι; Ιδού τι μηχανεύθηκαν οι παρατρεχάμενοι και το υιοθέτησαν Σαμαροβενιζελικοί και, φυσικά, σύμφωνα με την αποστροφή του πρωθυπουργού μας Mr Αλέξις, «έτσι τα βρήκαμε» το εφαρμόζουν.
- Άνεργος, που σημαίνει ότι δεν έχει εισόδημα, αν διαθέτει σπίτι 50 τ.μ., ένα παλιό σαραβαλάκι 10ετίας 1400 κ.ε. Και τόκους 0,57 ευρώ, καλείται να πληρώσει 3.062,57 ευρώ!
- Από πού σ. Βαρουφάκη ο άνεργος θα καταβάλει αυτή τη φορολογική καταιγίδα;
- Άνεργος, εισόδημα μηδέν -0-. Λαμβάνεται ως τεκμήριο το σπίτι, το Ι.Χ., που φυσικά και δεν το κινεί και το έσοδο από τόκους 0,57 ευρώ! Αυτός ο τόκος προέρχεται προφανώς από κατάθεση 28,5 ευρώ, αν το επιτόκιο είναι 2%.
- Δύο λύσεις υπάρχουν για την καταβολή του φόρου, ή να κλέψει ή να αναλάβουν αυτόν συγγενικά πρόσωπα, γονείς προς το παιδί ή τα παιδιά προς τους γονείς. Άλλη λύση δεν υπάρχει.
* * *
- Ο πολύς «ουάου» ή κατά ΣΥΡΙΖΑ σ. Βαρουφάκης επέλεξε για το ΔουΝουΤου την, κατά δήλωσή της, Έλενα Παναρίτη ως Αμερικάνα.
- Αυτή την σ. παντός καιρού και κόμματος, αφού την ενθρόνισε ο άλλος πολύς Γ.Α.Π. ή Τζέφρυ ως Αμερικανοτραφής και αυτός, βουλευτή επικρατείας, αντιλαμβανόμενη ότι το «καράβι βουλιάζει», όπως οι ποντικοί, το εγκατέλειψε και προσκολλήθηκε σ' αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.
- Επαγγελματίας θεσιθήρας κι αυτή όπως τόσοι άλλοι έγινε δεκτή και προωθήθηκε σε καίρια θέση, θέση που προκάλεσε και την κατήφεια του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.
- Εδώ προβάλλει το ερώτημα αδήριτο: Δεν βρέθηκε μια Ελληνίδα, πάντα κατά δήλωσή της, ή έστω μια Αργεντινή ή και Βραζιλιάνα ή, γιατί να το κρύψωμεν, μια Κουβανή ή Βενεζουελανή και προτιμήθηκε μια Αμερικάνα, κατά, πάντα, δήλωσή της;
- Άβυσσος η ψυχή του «ουάου»! Άβυσσος!..
* * *
- Με άρθρο βαρυσήμαντο στη Le Monde ο πρωθυπουργός μας μεταξύ των άλλων, επισημαίνει, ότι οι τοκογλύφοι δεν σέβονται την δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού και την λαϊκή κυριαρχία…
- Δηλαδή, αν η δημοκρατική αλλαγή και επιλογή αλλά και η λαϊκή κυριαρχία απαιτούσαν την διαγραφή του χρέους, όπως είναι και διακαής ευσεβής πόθος, οι τοκογλύφοι θα συναινούσαν σ' αυτήν την επιθυμία αδιαμαρτύρητα;
- Αντί να ψάξει να βρει τους ενόχους που μας οδήγησαν σ' αυτήν την κατάντια και να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν, επιρρίπτει το βάρος στους τοκογλύφους;
- Όχι πως δεν έχουν ευθύνη κι αυτοί που δάνειζαν εν γνώσει των, ότι κάποια στιγμή η «χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας» θα αδυνατούσε να καταβάλει τα χρέη!

* * *
- Όποιος παρακολουθεί τα τηλεπαράθυρα μένει άναυδος ο χάνος από όσα αφουγκράζεται.
- Αφουγκρασθήκαμε λοιπόν, τον πάντα ακριβολόγο «εύπορο σύντροφο» Αλέξη Μητρόπουλο να καραφλιάζει λέγοντας: ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται και αγωνίζεται για τις διαχρονικές δημοκρατικές αρχές και αξίες…
- Ποιες είναι αυτές οι διαχρονικές δημοκρατικές αρχές και αξίες της Αριστεράς δεν διευκρίνησε και ο καλόπιστος τηλεθεατής αναμιμνησκόμενος τις κινήσεις του Mr Αλέξις θυμάται, ότι μας υποσχέθηκε ότι θα μας κάνει Αργεντινή, έπειτα θυμήθηκε την Βραζιλία, απ' εκεί μετέβη δις στη Βενεζουέλα, την πρώτη εν ζωή του Ούγκο Τσάβες και τη δεύτερη στην κηδεία του και από τη σοσιαλιστική ζώνη βρέθηκε στην άκρως καπιταλιστική, το Τέξας, γνωστό και από την δολοφονία του Τζων Κένεντυ!
- Και για επισφράγιση αυτών μετέβη και στο Κόμο, όπου συνεδρίαζε η Biltenberg και στο Βατικανό και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα Θεοφάνεια στο Άγιο Όρος.
- Δεν μάθαμε αν ασπάσθηκε τις εμβάδες του Πάπα, ένδειξη ότι αναγνωρίζει την ανωτερότητά του (εμβάς=παντόφλα).
* * *
- Τελευταίως, πολλοί στρέφονται με πικρόχολη κριτική προς την Εκκλησία, με κορυφαίο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ σ. Ν. Φίλη.
- Από τη στήλη αυτή να θυμίσω τη σοφή ρήση του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ, ο οποίος τόνιζε: Η Εκκλησία μοιάζει με το κάρβουνο. Αν αυτό είναι σβηστό και το ψηλαφίσει κάποιος λερώνεται, αν είναι αναμμένο και δοκιμάσει να το πιάσει τσουρουφλίζεται…
- Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Εκκλησία, όταν δήθεν μου και τάχατες «προοδευτικοί» σχολιάζουν πικρόχολα ή ειρωνεύονται ή σπιλώνουν το έργο της Εκκλησίας, όπως πρόσφατα με την μεταφορά τόσο του Αγίου Φωτός όσο και με το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας.
- Δεν μπορεί ουδείς να παίζει με τον πόνο των ασθενών, που στερνή των ελπίδα είναι η θεία επέμβαση…