ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

*    Ένα κεφάλι κόβεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, δύο νέα αναφαίνονται όπως ακριβώς και με την Λερναία Ύδρα, την οποία και ο Ηρακλής δυσκολεύτηκε να την εξολοθρεύσει!
*    Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το Βαθύ ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρ’ όλες τις διακυμάνσεις της πολιτικής ζωής του τόπου αυτό «αναγεννάται εκ της τέφρας του». Ιδού η αναγέννησις αυτή:
*    Η σ. Έλενα Παναρίτη αφού ως σύμβουλος του Περουβιανού Προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρη, κατάφερε να του φορτώσει 25 έτη κάθειρξη, προσελήφθη από τον ΓΑΠ ως σύμβουλος και είναι γνωστά τα αποτελέσματα, ο ΓΑΠ δεν εξελέγη ούτε βουλευτής!
*    Εδώ και τώρα προσελήφθη από τον Γιάνη Βαρουφάκη ως σύμβουλος λόγω των γνωριμιών της με στελέχη τραπεζών και του Δ.Ν.Τ., για να πετύχει ευνοϊκή ρύθμιση του ελληνικού προβλήματος. Να δούμε το αποτέλεσμα…
*    Και εκτός από την σ. Παναρίτη, άλλοι επαγγελματίες θεσιθήρες του Βαθέος ΠΑΣΟΚ είναι οι σ.σ. Κατσέλη, Καραμούζης, Καραβίτης, Μιχελής, Μάρδας, Χουλιάρας και Σία!..
*    Οψόμεθα, λοιπόν, ποιο αποτέλεσμα για την Χώρα μας θα επιτύχουμε γιατί μέχρι τώρα μάλλον αποτυχόντες είναι στον τομέα των…
***
*    Ο σ. Κατρούγκαλος τόβαλε μέτι Μωαμέτη να επαναφέρει τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών και άλλους περίπου 3.800 δημόσιους υπαλλήλους που η προηγούμενη κυβέρνηση είτε απέλυσε είτε έθεσε σε διαθεσιμότητα…
*    Όμως, καθηγητής ων δε αφίσταται από το δόγμα Βίσμαρκ: Το δόγμα Βίσμαρκ συνοψίζεται στο εξής: ZWEI PROFESSOREN VATERLANDER FERLOREN, που σε απλά ελληνικά σημαίνει: δύο καθηγητές (στο γκουβέρνο και η πατρίς χάθηκε)!..
*    Η επαναπρόσληψη μιας καθαρίστριας ή ενός Δ.Υ. που κατοικεί σε μια πολυκατοικία θα ξεσηκώσει τυχόν απολυμένους του ιδιωτικού τομέα που συγκατοικούν στην πολυκατοικία αυτή και οι οποίοι ίσως στις πρόσφατες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - σ. Τσίπρα!..
*    Αυτό το ντόμινο δεν πέρασε από το μυαλό του καλού αυτού συνταγματολόγου, ή επαληθεύεται στο έπακρο ή διαπίστωση του Γερμανού καγκελαρίου Βίσμαρκ, που ως στρατιωτικός είχε καλύτερη αντίληψη των τεκταινόμενων…
***
*    Έχει καθιερωθεί η απόσυρση των παλαιών Ι.Χ. οχημάτων και όχι μόνον που αποβλέπει στην προστασία του περιβάλλοντος από την ρύπανση της ατμόσφαιρας, από την έκλυση διοξιδείου του άνθρακος από τις παλαιές μηχανές των οχημάτων. Όμως, γεννάται το ερώτημα. Ποιος επωφελείται από την απόσυρση; Μόνον το περιβάλλον προστατεύεται;
*    Τότε, γιατί Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες πωλούν στις ανατολικές χώρες τα αποσυρμένα οχήματα έναντι συμβολικού τιμήματος, αφού σε Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ ένα όχημα MERCENDES, BMW, POWER κλπ μπορεί να το προμηθευτεί ο Βούλγαρος, ο Ρουμάνος αντί 2.000 Ε και με μια μετατροπή σε υγραεριοκίνηση αντί 250 Ε, ούτε γάτα ούτε ζημιά.
*    Εμείς γιατί καταστρέφουμε τα παλαιά οχήματα και δεν τα πουλάμε. Ή γιατί τα αποσύρουμε, αφού οι γείτονες σε ποσοστό πάνω από 85% χρησιμοποιούν μόνον παλαιά;
*    Γι’ αυτούς δεν ισχύουν οι ντιρεκτίβες της Ε.Ε για μείωση του διοξειδίου του άνθρακος και προστασία του περιβάλλοντος;
*    Ή πονηρά σκεπτόμενοι οι Δυτικοευρωπαίοι, με την απόσυρση θα διοχετεύσουν την καινούρια παραγωγή στην ελληνική αγορά και συνεπώς τα εργοστάσιά τους δεν θα κλείσουν;
***
*    Μια επιδρομή στο έντυπο HEBDO CHARLIE στο Παρίσι, το οποίο έδωσε αφορμή στους τζιχαντιστές με την κοροϊδία του Μωάμεθ σε σκίτσα κατάπτυστα, ήταν αρκετή να ξεσηκώσει τους καθολικούς και αυτοί με την σειρά των τους απανταχού του κόσμου καθολικούς, διαμαρτυρόμενους, εναντίον των τζιχαντιστών!..
*    Η άγρια σφαγή 21 Χριστιανών Κοπτών από τους Τζιχαντιστές στη Λιβύη, σφαγή που ήτο ικανή, όπως απεδείχθη να βάψει κόκκινη την θάλασσα, διότι το κακούργημα έγινε σε λιβυκή παραλία, δεν κατέστη ικανή να προκαλέσει όχι παγκόσμια κινητοποίηση, αλλ’ ούτε και μερική ενδοορθόδοξη διαμαρτυρία!..
*    Ο τύπος και τα άλλα Μ.Μ.Ε. την πέρασαν στα ψιλά ή σε μονόστηλα, ως αν να ήτο παρωνυχίδα, προφανώς οι Ορθόδοξοι είναι της θεωρίας: «μια πιθαμή μακριά από μένα ας είναι και στον αδερφό μου»!
*    Χάθηκαν οι στιβαροί ηγέτες που με πύρινους λόγους και με το παράδειγμά τους θα ξεσήκωναν τα πλήθη.
*    Χάθηκαν ηγετικές μορφές όπως ο Διονύσιος Τρίκκης, ο Πατροκοσμάς, ο Παπαφλέσσας, ο Αθανάσιος Διάκος και γιατί όχι και ο Γρηγόριος ο Ε’, γιατί όχι και ο Σπυρίδων Βλάχος αυτή η αδάμαστη ψυχή της Εκκλησίας μας!..
*    Ευτυχώς, ώρθωσεν ανάστημα ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, καταγγέλλοντας την αποτρόπαια πράξη των Τζιχαντιστών!..