ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

÷    Προφανώς λεφτά υπάρχουν. Όπως αφουγκρασθήκαμε, λοιπόν, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιδότηση του ενοικίου σ' όσους ευρίσκονται στην καυτή ζώνη των «κόκκινων» δανείων, ώστε να αποφευχθεί η κατάσχεση από τις τράπεζες, είτε ο πλειστηριασμός αυτών από το κράτος.
÷    Και αφού υπάρχουν λεφτά, γιατί το κράτος δεν επιδοτεί την εργασία, ώστε ν' απασχοληθούν όσοι είναι άνεργοι και αδυνατούν να καταβάλλουν την σχετική δόση του δανείου που έχουν λάβει;
÷    Να η απορία που εκφράζουν πολλοί των αναγνωστών του «Π.Λ.», στο άκουσμα ότι επίκειται απόφαση για επιδότηση του ενοικίου…
÷    Η επιδότηση του ενοικίου είναι μεν καλή, για αποφυγή δυσάρεστων επιπτώσεων, όμως δεν λύνει το πρόβλημα, αφού ο άνεργος θα παραμείνει άνεργος με τις δυσμενείς επιπτώσεις να επεκτείνονται μακροχρονίως, αφού θα είναι έρμαιο της φτώχειας, της στερήσεως συντάξεως, της μη ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως και άλλων παρεπομένων.
÷    Εκτός και αν σ' αυτό αποβλέπουν οι εταίροι μας, οι δανειστές και οι τροϊκανοί, να βρίσκεται ο ελληνικός λαός μεταξύ σφύρας και άκμονος ή στην αρπακτική διάθεση της Σκύλας και της Χάριβδης!..
***
÷    Αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑίτες μας… καραφλιάζουν από καιρού εις καιρόν με τις αμετροεπείς δηλώσεις των, όπως προ ημερών ο συντοπίτης μας Ευρωβουλευτής πλέον, σ. Παπαδημούλης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα…».
÷    Το απέδειξε αυτό με την καρατόμηση του Καρυπίδη από υποψ. Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας και της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από υποφ. Ευρωβουλευτού, «αφουγκραζόμενος και πειθόμενος άλλων ρήμασι» για να αναμνησθούμε και το επίγραμμα στο μνημείο των Τριακοσίων στις Θερμοπύλες.
÷    Ακούσαμε επίσης τους σ. Βίτσα και Μπαλάφα να τονίζουν στον ΚΟΝΤΡΑ και στον ΑΝΤ1 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί στην αναδιανομή του εισοδήματος…
÷    Μπράβο, είπα, μόλις τον άκουσα, αλλά δεν διευκρίνισε πού θα λάβει χώρα αυτή η αναδιανομή του πλούτου.
÷    Θα κληθούν τα εύπορα στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλεσε ο σ. Νταβανέλος τους εκατομμυριούχους βουλευτές να συνεισφέρουν από το πουγκί των στην αναδιανομή του πλούτου, όπως είναι οι σ.σ. Σταθάκης, Παπαδημούλης, Μητρόπουλος, Τσούκαλης, Βαλαβάνη, Τσακαλώτος και άλλοι, ώστε να εξομοιωθούν και να εξισωθούν με το πόπολο;
÷    Γιατί αυτό δεν το διευκρίνισε. Εκτός και αν αυτή η αναδιανομή θα εντοπισθεί και θα περιορισθεί μόνον στον ιδιωτικό τομέα.
***
÷    Αφουγκρασθήκαμε την εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως κα Σοφία Βούλτεψη στον ΑΝΤ1, στις 25/7, να τονίζει ότι «βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού, γιατί κάποιοι έκλεψαν λεφτά»…
÷    Όμως, όταν κάποιος πολίτης καταγγείλει στην Αστυνομία, ότι κλεφτρόνια του έκλεψαν το πορτοφόλι ή ότι κλέφτες παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του και τον «ξάφρισαν» η Αστυνομία κινείται με μεθοδικότητα και εντοπίζει τους κλέφτες!
÷    Τότε, γιατί η κυβέρνηση δεν απευθύνεται στην Αστυνομία να εντοπίσει τους «κλέφτες» κατά την κα Σοφία Βούλτεψη, να τους συλλάβει, να σχηματίσει δικογραφία, να την υποβάλλει στον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό και να τους υποχρεώσει να επιστρέψουν τα κλοπιμαία και μάλιστα εντόκως;
÷    Να τους μπουζουριάσει και να μην καταφύγει η κυβέρνηση σε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και στις αθρόες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
÷    Αμ' έπος αμ' έργον, λοιπόν, για να αναμνησθούμε και τους αρχαίους μας προγόνους τους οποίους έχουμε αλησμονήσει…
***
÷    Οι γείτονες Αλβανοί το έβαλαν «μέτι Μωαμέτι» να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύνθεση του δημογραφικού στη Νότιο Αλβανία κατ' αυτούς, στη Βόρειο Ήπειρο καθ' ημάς.
÷    Αυτό «οραματίστηκε» ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και αυτό βάλθηκε να το πραγματοποιήσει…
÷    Όμως, σ' αυτόν τον παραλογισμό που έρχεται σ' αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο, ουδείς αντέδρασε και βεβαίως δεν περιμέναμε ν' αντιδράσει ο Υπουργός των Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, που σ' όλα αποδείχθηκε ενδοτικός σε Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία, όπου τον στρίμωξε για τα καλά η Κυπρία Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.
÷    Όμως, εδώ στην ηρωοτόκο Ήπειρο κανείς δεν έχει τσαγανό να τα βροντήξει φοβούμενοι την «αποσυναγώγηση» ή την καρατόμηση, εκτός από τον Υφυπουργό των Εξωτερικών της Αλβανίας κ. Πούλη, που τα βρόντηξε στον Έντι Ράμα;
÷    Αλλά και τα ελληνικά κανάλια απέφυγαν, ετήρησαν εκκωφαντική σιγή για την δημογραφική αλλοίωση που πραγματοποιούν οι γείτονές μας Αλβανοί! Μπράβο τους για την απαράδεκτη αυτή στάση!
÷    Ο λαός μας λέει: Ο κακός ο χρόνος περνάει, ο κακός ο γείτονας μένει!.. Και δεν έχει άδικο…

 ο ΚΑΙΡΟσκόπος
κ.α.α ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ