Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

 «Κατάληψη»… 

Η στήλη δεν έχει τίποτα με τα συμπαθή κατά τα άλλα αδέσποτα, όμως δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι «καταλαμβάνουν» την παιδική χαρά στην Πλατεία Χατζή των Αμπελοκήπων εμποδίζοντας τα παιδιά να παίξουν. Τη φωτογραφία μας έστειλε φίλος αναγνώστης με την παράκληση να μεταφέρουμε το αίτημα για λήψη των απαραίτητων μέτρων  για την προστασία των παιδιών. Επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται και επειδή εδώ έχουμε να κάνουμε με την ασφάλεια παιδιών, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών έχει το λόγο και την ευθύνη να απομακρύνει τα αδέσποτα από το σημείο αυτό. 

Κ.Α.

Με πνεύμα ομοψυχίας…

Από τα χθεσινά αθηναϊκά «Νέα» αλιεύσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο για τον Κώστα Τασούλα. Ιδού λοιπόν τι γράφει:

- Η νέα και πλέον παρελθούσα Βουλή που προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου, στη χθεσινή συνεδρίασή της, επέδειξε πρωτοφανές στα πολιτικά ήθη πνεύμα ομοψυχίας απέναντι στο πρόσωπο του προέδρου, του βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα. Με δεδομένο ότι, στη διάρκεια της περασμένης τετραετίας, χρειάστηκε να εκτονώσει πολλές κοινοβουλευτικές εντάσεις, συχνά προσφεύγοντας στην πυγμή που του επιτρέπει η θέση του, η τεράστια αυτή αποδοχή είναι ένδειξη αναγνώρισης της αμεροληψίας του, της βαθιάς γνώσης εκ μέρους του του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, της προσωπικότητάς του και του κύρους του. Και του Καβάφη. Ενδιαφέρον έχουν και τα δώρα που έδωσε το προεδρείο της Βουλής στους βουλευτές: μια σειρά ενδιαφέροντα βιβλία. Πολλά απ’ αυτά είναι εκδόσεις του Ιδρύματος της Βουλής, που κάνει φοβερή δουλειά -δεν είναι τυχαίο ότι επικεφαλής του Ιδρύματος είναι ο καθηγητής Ευάνθης Χατζηβασιλείου. Επιπλέον, στο πακέτο υπήρχε και το βιβλίο της καθηγήτριας Νάσης Μπαλτά, «Η καρδιοβόρος αγωνία της κάλπης» (Βιβλιόραμα, 2001) μια μελέτη για τις βουλευτικές εκλογές την εποχή του Χαριλάου Τρικούπη 1881 - 1895 και τον ρόλο του Τύπου. Το μήνυμα είναι απλό: πολιτικοί εκπρόσωποι - αναγνώστες για λιγότερα και λιγότερο άγονα πολιτικά πάθη. Με άλλα λόγια, το διάβασμα πάντα κάνει καλό.

Αναμενόμενος «γάμος»!

 Την κοινή τους κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσαν επίσημα οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δήμου Μετσόβου. Οι Θεόφιλος Σούλτης, Απόστολος Μπιτούνης και Σπύρος Βασιλείου ενώνουν δυνάμεις και δημιούργησαν τη νέα παράταξη με την ονομασία «Συμμαχία Προόδου» και με επικεφαλής τον κ. Σούλτη. Η κοινή τους κάθοδος στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς εδώ και ενάμισι χρόνο οι τρεις παρατάξεις συνεργάζονται σε όλους τους τομείς. Μένει λοιπόν να δούμε με ποιον ή ποιους θα αναμετρηθούν…

Ν.Γ.

Τι εννοούν;

Η φράση «μπορεί να μας έκανε ο Τσίπρας  το 2015 κυβέρνηση αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς», είναι η κουβέντα που ακούγεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και η απλή αναλογική που ο Τσίπρας επέβαλε στη χώρα θα μας κοστίσει και σε κεφάλαια και σε ακυβερνησία σε μια «περίεργη» εποχή. Ο γείτονας είναι απρόβλεπτος… Λέτε να επιδιώκει και τέτοιες φασαρίες ο Τσίπρας… Δεν θέλω να το πιστέψω!

ΜΑΤ 

Εντατικές εργασίες…

Επιχείρηση καθαρισμού και ευπρεπισμού των παραλιών της Ηπείρου πραγματοποιείται αυτές τις μέρες από την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους. Τα μηχανήματα έπιασαν δουλειά κυρίως στην παράκτια ζώνη του Νομού Πρέβεζας, σε παραλίες στην Αμμουδιά, τη Λούτσα, τον Βράχο και αλλού. «Όταν μια παραλία είναι γεμάτη πέτρες και την καθαρίζεις, δίνεις την αξία του τόπου και των ανθρώπων που αγωνίζονται εκεί», σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος και ανάρτησε τη σχετική φωτογραφία. Μπορεί ο καιρός μέχρι στιγμής να έχει πολλές μεταβολές και να μην είναι σύμμαχος για βόλτα στις παραλίες και για βουτιές, ωστόσο ας ελπίσουμε πως σύντομα το σκηνικό θα αλλάξει και τα παράλια της Ηπείρου θα γεμίσουν κόσμο!

Ν.Γ.

Τόσο μπορεί!..

 Μη έχοντας κάτι ουσιαστικό και σημαντικό για τους καιρούς που ζούμε να προτείνει ο Τσίπρας προσπαθεί να αναβιώσει τα ιδεολογικά πάθη που τόσα κόστισαν στον ελληνικό λαό. Ελπίζει να θολώσει την κρίση μας! Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται… Καμία αντιπρόταση επάνω σε όσα σχεδιάζει και υλοποιεί βήμα-βήμα η σημερινή κυβέρνηση. Όμως οι εθνικοί διχασμοί ουδέποτε έφεραν κάτι καλό ούτε στον τόπο ούτε στο λαό. Και τώρα που όλα λειτουργούν με συγκεκριμένο σχέδιο και που ακόμη και οι Έλληνες επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό επανακάμπτουν, προκειμένου να συνδράμουν την εθνική προσπάθεια, τώρα επιδιώκει η αντιπολίτευση να εμποδίσει το καινούργιο… Τόσο ξέρει, τόσα μπορούσε πάντα… Θα τη θυμούνται οι Έλληνες ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Καθηλώθηκε εκεί;

 Το κοινό στο οποίο απευθύνεται ο σημερινός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 3%; Το υπόλοιπο ποσοστό τους είναι πολίτες που σκέφτονται σοβαρά και επικροτούν κάθε σχέδιο απ’ οποιαδήποτε κυβέρνηση όταν αντιλαμβάνονται ότι συμβάλει στο «ξεσκούριασμα» των δομών του κράτους. Οι σκεπτόμενοι πολίτες ό,τι καλό γίνεται στον τόπο το δέχονται και το υπερασπίζονται… Αυτό το αντιλήφθηκαν όλα τα κόμματα από δεξιά και αριστερά; Και όσοι έχουν χαμηλά ποσοστά είναι καιρός να αναθεωρήσουν τις σκουριασμένες αντιλήψεις τους. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Οι πολίτες ξυπνούν και απαιτούν υπευθυνότητα από εκείνους που στέλνουν εκπροσώπους τους στη Βουλή των Ελλήνων για να παίρνουν τις σοβαρές αποφάσεις, προσφέροντάς τους και προκλητικά προνόμια…

Έχει τέτοιο δικαίωμα;

 Ενώ απολαμβάνει όλα τα προκλητικά προνόμια που έχει ένας αρχηγός κόμματος της Βουλής, όπως και ο Τσίπρας, σάλπισε αποχώρηση από τις ψηφοφορίες… Νομίζω ότι τον πληρώνουμε αδρά για να κάνει σωστά αυτή τη δουλειά. Αν ενοχλείται με αυτά που ακούγονται εκεί μέσα σε βάρος του ας ψάξει για άλλη δουλειά για να βγάλει το ψωμί του… Τόσοι Έλληνες δουλεύουν σκληρά και τα καταφέρνουν. Δεν γίνονται όλοι πολιτικοί! Επειδή τον προώθησε τότε ο Αλαβάνος και τον βόλεψε εξασφαλίζοντάς του και τους αναγκαίους πόρους για την επιβίωσή του αυτό δεν σημαίνει πως αν δεν κάνει σωστά αυτή τη δουλειά του οφείλουμε να πάρει και σύνταξη από εκεί μέσα… Και ο Αλαβάνος εξαφανίστηκε από προσώπου γης ενώ ο Τσίπρας κόβει και ράβει χωρίς να έχει και τα απαιτούμενα προσόντα.

Για γέλια και κλάματα…

Και τώρα ο Τσίπρας «έδωσε εντολή»! Έθεσε το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα χωρίς να έχει ο ίδιος ιδιαίτερες ικανότητες για να κατευθύνει την πορεία τους. Μετά τη στήριξη που πήρε από την Τσαπανίδου πήρε φορά και δίνει εντολές ελπίζοντας ότι κάποιοι εκεί μέσα θα φιλοτιμηθούν και θα δουλέψουν. Τι θα κάνουν; Ποιος θα τους κατευθύνει; Πάνω σε ποιο πρόγραμμα; Πάνε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα; Και μπορεί ο αρχηγός να νομίζει ότι θα καταφέρει πάλι να τους επιβάλει τις απόψεις του και δεν θα τον εμποδίσει η ανοργανωσιά του, αλλά οι σκεπτόμενοι και με πολλά προσόντα σ’ αυτό τον χώρο τι θα κάνουν; Θα σέρνονται πίσω από ένα αρχηγό που άλλα λέει σήμερα και άλλα αύριο χωρίς τη δυνατότητα να χαράξει συγκεκριμένη και ασφαλή πορεία; Και θέλει τρομάρα του να κυβερνήσει και τη χώρα…

Θεανώ Βλάχου