Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Αφισομάνι…

Oύτε μία προεκλογική αφίσα ή πανό δεν κατέβασαν το προηγούμενο διάστημα Περιφέρεια και Δήμος Ιωαννιτών, παρά τις προειδοποιήσεις του Αλέκου Καχριμάνη προς όλους εκείνους οι οποίοι είχαν τοποθετήσει παράνομα διαφημιστικά στην πόλη. Εκτός κι αν εμείς δεν βλέπουμε καλά ή αν τις κατέβαζαν τα συνεργεία αλλά κάποιοι κρεμούσαν καινούριες αφίσες, όμως μάλλον αυτό είναι απίθανο! Κάπως έτσι, κυριαρχεί ακόμα το αφισομάνι, το οποίο δεν πρόκειται φυσικά να μαζέψουν οι «αόρατοι» αφισοκολλητές αν και εύκολα βρίσκει κανείς ποιος έκανε τη «δουλειά»! Όσο για τον τοίχο της Περιφέρειας που και σ’ αυτόν είχαν κολλήσει ένα σωρό αφίσες, καλά θα ήταν, όπως εύστοχα επισήμανε φίλος αναγνώστης, εκείνοι που τον έβαψαν άρον – άρον να τις ξεκολλήσουν πρώτα και όχι να περάσουν χρώμα πάνω τους! (Οι φωτό από ανάρτηση των «Σκεπτόμενων Πολιτών»).

Κ.Α.

Σε καμία περίπτωση…

 Aπ’ όσα ειπώθηκαν προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο, το πιο ενδιαφέρον είναι η αποκάλυψη που έκανε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας για ύπαρξη επιστολής του γενικού Διευθυντή της Επιχείρησης ο οποίος ζητάει να κλείσουν τα ταμεία της οδού Αβέρωφ επικαλούμενος έλλειψη προσωπικού. Πρόκειται για θέμα που έχει βάλει και το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ. Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η Διοίκηση, όμως τα ταμεία της Αβέρωφ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κλείσουν. Δεν μπορούν όλοι οι πολίτες να πληρώνουν λογαριασμούς ηλεκτρονικά ή να τρέχουν στη Ριζάρειο, τελεία και παύλα. Ο κ. Μπαρτζώκας είπε πως κάνει ό,τι μπορεί να μην φτάσουν εκεί. Πολύ καλά κάνει γιατί το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό!

Κ.Α.

Σε λάθος θέση!

 Ένα από τα παράδοξα που συμβαίνουν στην καθημερινότητα της πόλης, μπορεί να συναντήσει κανείς στο πεζοδρόμιο που είναι κοντά στη Μπάφρα, το οποίο κατασκευάστηκε σχετικά πρόσφατα. Σύμφωνα με φωτογραφία που αναρτήθηκε στη σελίδα «Γιάννενα Μέσα στο Χρόνο», φαίνεται ένας κάδος τοποθετημένος πάνω στο πεζοδρόμιο και όχι σε κάποιο άλλο σημείο. Όποιος έβαλε εκεί τον κάδο προφανώς δεν μπήκε στον κόπο να σκεφτεί ότι θα γίνει δύσκολη η διέλευση των πεζών. Τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση πλέον!

Ν.Γ.

 Tα παράξενα…

 Τον Σαρκοζί τον καταδίκασαν και του έβαλαν βραχιολάκι! Τον Νίκο Παππά, που εναντίον του τάχθηκαν και οι 13 δικαστές στο ειδικό δικαστήριο ούτε βραχιολάκι του έβαλαν, ούτε απαγορεύσεις. Υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ και πάλι… Αν τολμούσε ο Τσίπρας ας τον παραγκώνιζε!

ΜΑΤ

Πρόεδρος Εφετών…

Σε Πρόεδρο Εφετών προήχθη η Θεσπρωτή (από το Πολύδροσο Σουλίου) δικαστικός, με γνώση, εμπειρία και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, Μαρία Παπαδημητρίου. Αν και ο εργασιακός της φόρτος είναι μεγάλος, η ίδια κρατάει επαφή με τον τόπο της. Μάλιστα, εδώ και χρόνια είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αδελφότητας Πολυδροσιτών, με θετική συνεισφορά. Η απονομή του δικαίου είναι πρωταρχικό της μέλημα, για το οποίο μάχεται ασυμβίβαστα και δεν κάνει εκπτώσεις. Η δικαιοσύνη, έχει,  για την κ. Παπαδημητρίου, λειτουργική και δημιουργική αξία. Με ουσιαστικό τρόπο επιτελεί το λειτούργημά της, έχοντας διανοητική οξύτητα, γνήσια πνευματική συγκρότηση, καλλιεργημένη με γόνιμη παιδεία και ηθική…

Η.Μ.

Μία βράβευση…

 Σε μία ακόμη εκδήλωση επιστημονικού περιεχομένου εκπροσωπήθηκε επάξια το Π.Γ.Ν.Ι. την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για την συμμετοχή στο 16ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο που οργάνωσε η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, στην Καλαμάτα στο οποίο παρουσιάστηκαν νέες επιστημονικές έρευνες από εργαζομένους σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Μεταξύ των βραβευθέντων για την επιστημονική τους εργασία ήταν και η νοσηλεύτρια, υποψήφια διδάκτορας Όλγα Καρδακάρη που εργάζεται στην Β’ Καρδιολογική του Π.Γ.Ν.Ι. Θέμα της εργασίας ήταν: «Ποιότητα ζωής σε ασθενείς μετά από πνευμονική εμβολή. Στάθμιση και αξιολόγηση ερωτηματολογίου pulmonary embolism quality of life σ’ Ελληνικό πληθυσμό». (Στη φωτογραφία μεταξύ των άλλων η βραβευθείσα Όλγα Καρδακάρη με την Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Β’ Παθολογικού Τομέα ΠΓΝΙ Έφη Γιάγκου).

Γ.Γ.

Ως πότε θ’ ακούμε;

 Τις ασυναρτησίες «περί προοδευτικής διακυβέρνησης» ως πότε θα τις ακούμε; Τι είναι  προοδευτικό και ποια η σχέση του με τη σοβαρή και υπεύθυνη οργάνωση αλλά και τη διάθεση για σκληρή δουλειά με συγκεκριμένο σχέδιο που να αλλάζει τα κακώς κείμενα, να χτυπάει τη γραφειοκρατία και να δίνει διεξόδους σε κάθε πρωτοβουλία; Μπορεί να μην υπάρχει σοβαρή οργάνωση και το έργο που θα παράγεται να οδηγεί στην πρόοδο; Δεν ξέρω γιατί ελληνικά κόμματα επιμένουν σ’ αυτές τις αερολογίες… Όσο για την προοδευτικότητα που εκπέμπει ο Αλέξης Τσίπρας, την αξιολόγησαν οι Έλληνες και τον άφησαν «στάσιμο»! Και πάσχει αυτός ο χώρος μόνο από το «κεφάλι»; Μήπως πρέπει να επανασχεδιάσουν τις προτεραιότητές τους; Γιατί, αν δεν το κάνουν, εκεί θα σέρνονται και θα φυλλοροούν. 

 Ιδέες άλλων εποχών…

 Δεν είναι μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που οικειοποιούνται την «πρόοδο»! Υπάρχουν κι άλλα κόμματα με πολύ μικρά ποσοστά που υπερασπίζονται ιδέες άλλων εποχών, ενώ στην πράξη όλες αυτές μαζί, όπου κι αν δοκιμάστηκαν οι λαοί τις απέρριψαν και δεν θέλουν ούτε να ακούσουν αυτά που ακούγονται στην Ελλάδα. Λέτε να πρωτοτυπήσει η χώρα μας και να εφαρμόσει τέτοιες πρακτικές και οι πολίτες να είναι ευχαριστημένοι; Όσοι επισκεφθήκαμε χώρες του «υπαρκτού σοσιαλισμού» και γνωρίσαμε ανθρώπους του πνεύματος και ανθρώπους που εργάζονταν στις κρατικές επιχειρήσεις έχουμε άμεση γνώση  για τον τρόπο που ζούσαν και τους φόβους που είχαν όταν φιλοξενούσαν έναν Έλληνα. Ο τρόμος στο βλέμμα τους κάθε φορά που ακουγόταν θόρυβος στην πόρτα μας έδωσε τις απαντήσεις…

Το καλύτερο πολίτευμα…

 Η προεδρευομένη Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, αρκεί ο πολιτικός κόσμος να κινείται με υπευθυνότητα και τα όποια σχέδια έχουν να αναλύονται προεκλογικά ώστε να ξέρουν οι πολίτες τι να περιμένουν. Ιδιαίτερα στη δική μας χώρα που τόσα χρόνια σκούριαζαν και βάλτωναν οι υπηρεσίες του κράτους και δυσκόλευαν τους πολίτες που είχαν ανάγκη να συναλλάσσονται μαζί του. Ήρθε η ώρα να καθαρίσει επιτέλους η κόπρος του Αυγεία και να στρέψουμε το μεγαλύτερο ποτάμι μας ώστε να μη μείνει τίποτε παλιό και φθαρμένο. Όλα αυτά θέλουν σχέδιο και πολλή δουλειά και ο πολιτικός κόσμος είχε αρκεστεί στην ολιγότερη προσπάθεια. Για πρώτη φορά δείχνουν οι πολίτες να αντιλαμβάνονται ότι δεν πάει άλλο και, αν τώρα δεν αλλάξουμε, αυτό δεν θα γίνει ποτέ!

Είναι η ευκαιρία!

 Αντιλαμβανόμαστε ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός και τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησής του πήραν πολύ σοβαρά το ρόλο τους και θέλουν να δουλέψουν για να ξεβρωμίσει ο τόπος. Όποιος τολμήσει να τους βάλει εμπόδια θα είναι εχθρός μας. Και θα έχουν να ωφεληθούν τα κόμματα που θα συναινέσουν σε μια κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο σε όλους τους τομείς. Οι εκλογές θα γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και τα κόμματα μετά τη δεύτερη τετραετία θα πρέπει να εναλλάσσονται στην εξουσία ώστε να ανανεώνονται και να επανέρχονται με νεότερες ιδέες και προ πάντων το έργο πρέπει να έχει συνέχεια. Πληρώσαμε ακριβά το «ράβε - ξήλωνε»! Το να μη μένει τίποτε όρθιο κάθε φορά που εναλλάσσονται τα κόμματα στην εξουσία το πληρώσαμε με υστερήσεις…

Θεανώ Βλάχου