Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πρωτιά στους ετεροδημότες!

 Εκλογική νίκη πέτυχε η Νέα Δημοκρατία και στους ετεροδημότες που μένουν σε άλλες πόλεις αλλά ψηφίζουν για το Νομό Ιωαννίνων. Από τους 5.650 εγγεγραμμένους, ψήφισαν  3.914. Η Ν.Δ. έλαβε συνολικά 1.551 ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ 1.000 και 389 το ΠΑΣΟΚ. Κάλπες στήθηκαν σε τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ναύπλιο και Λάρισα. Η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτη σε όλα, ενώ σε μόλις τέσσερα τμήματα η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε μονοψήφιο αριθμό σταυρών. Στο εφετειακό Κέρκυρας, μάλιστα, η Ν.Δ. πήρε 11 ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ 10. Στα περισσότερα τμήματα το προβάδισμα της Ν.Δ. ήταν άνετο και ξεκάθαρο. Να λοιπόν που και εκτός Νομού οι Γιαννιώτες έδωσαν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία!

Ν.Γ.

Δύο απώλειες…

To ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ήταν ανάμεσα στους νικητές αυτών των εκλογών τόσο πανελλαδικά όσο και στην Ήπειρο. Στα Γιάννενα, για παράδειγμα, έλαβε ποσοστό 14,51%, ενώ στη γειτονική Άρτα 10,96%. Δεν είναι μικρά αυτά τα νούμερα. Ωστόσο, ως κόμμα «μετράει» δύο σοβαρές απώλειες. Στη δική μας Περιφερειακή Ενότητα ο Κώστας Γάτσιος, αξιόλογος υποψήφιος με αγάπη για τον τόπο και διάθεση προσφοράς, δεν κατάφερε, δυστυχώς, να εκλεγεί. Στην Άρτα, που γίνεται διεδρική, εκτός Βουλής μένει ο Χρήστος Γκόκας, ένας από τους πιο δραστήριους βουλευτές πανελλαδικά κατά την προηγούμενη τετραετία. Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, θα έχει και πάλι έναν Ηπειρώτη βουλευτή στη νέα Βουλή, τον Γιάννη Τσίμαρη. Η στήλη δεν τον γνωρίζει, έχει ακούσει όμως καλά λόγια. Μακάρι να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο την ψήφο των συμπολιτών του…

Κ.Α.

Η πιο μεγάλη διαφορά…

Στη Θεσπρωτία σημειώθηκε, μεταξύ των νομών της Ηπείρου, η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ. Πήρε 20% παραπάνω. Η Ν.Δ. έλαβε 12.803 ψήφους και ποσοστό 42,66%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 6.804 ψήφους και ποσοστό 22,67%. Στο νομό Πρέβεζας η Ν.Δ. έλαβε 16.013 ψήφους και ποσοστό 42,18%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 8.999 ψήφους και ποσοστό 23,44%. Στο νομό Ιωαννίνων η Ν.Δ. έλαβε 37.523 ψήφους και ποσοστό 37,94%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24.090 ψήφους και ποσοστό 24,36%. Tέλος, στο νομό Άρτας η Ν.Δ. έλαβε 17.304 ψήφους και ποσοστό 36,63%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 15.000 ψήφους και ποσοστό 31,76%.

Η.Μ.

Καθαρίζουν ακτές…

 Καθαρίστηκε η παραλία Ζάβια στα Σύβοτα από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία πάντα τέτοια εποχή καθαρίζει ακτές για να είναι πανέτοιμες να υποδεχθούν τους λουόμενους μέσα στο καλοκαίρι. Τα φερτά υλικά μαζεύτηκαν και η άμμος επανήλθε στη φυσιολογική της κατάσταση (φωτό). Πρόκειται για έναν πανέμορφο κόλπο με τα δέντρα να φτάνουν ως τη θάλασσα και να χαρίζουν τη σκιά τους στην παραλία. Τα δε νερά της είναι πάντα κρύα, όπως θα διαπίστωσαν όσοι την έχουν επισκεφθεί

H.M.

Πήραν την απάντηση!

 Τα κόμματα που ρύπαναν προεκλογικά την πόλη μας, κολλώντας οπουδήποτε αφίσες και γεμίζοντας πεζοδρόμια και δρόμους με φέιγ βολάν πήραν την απάντηση στην κάλπη. Αυτό όμως δεν φθάνει. Οι αρχές οφείλουν να επιβάλουν πρόστιμα σε κάθε «βρωμιάρη»! Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για τη διακίνηση των ιδεών. Η ρύπανση να πάρει τέλος…

Θ.

Ούτε μία ψήφο…

 Στα αξιοσημείωτα της εκλογικής αναμέτρησης ήταν το γεγονός ότι στο Νομό Ιωαννίνων από τα 35 κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές, πέντε από αυτά δεν πήραν ούτε μία ψήφο. Πρόκειται για τα εξής κόμματα: Κίνημα Φτωχών Ελλάδος, Ελληνικό Όραμα, Νέα Δομή, Έλληνες Οικολόγοι και SOCIAL Σύγχρονο Δημοκρατικό Κόμμα. Τελευταία στη λίστα που πήραν ψήφους στο Νομό ήταν η Βόρεια Λέγκα - Κράμα με 25 και το ΟΑΚΚΕ με 20 ψηφοδέλτια. Οπότε, στα Γιάννενα και συνολικά στην Ήπειρο δεν βρίσκεται ο μοναδικός πανελλαδικά ψηφοφόρος του σχηματισμού «Έλληνες Οικολόγοι» του Δημοσθένη Βεργή, ο οποίος τον αναζητά για να τον κεράσει… τιμής ένεκεν!

Ν.Γ.

Κάτι είναι και αυτό…

 Στις εκλογές εστάλησαν σημαντικά μηνύματα… «Λαϊκισμός και δημαγωγία απεβίωσαν…»! Αν πήραν τα μηνύματα οι δημαγωγοί και λαϊκιστές δεν το ξέρουμε, αλλά και αν δεν τα πήραν, κακό του κεφαλιού τους. Δεν θα ξαναδούν άσπρη μέρα. Ας ψάξουν για άλλη δουλειά. Αρκετά τους «ταΐσαμε»! Πρώτα θα μάθουν να βγάζουν το ψωμί με τον ιδρώτα τους και μετά θα αφιερώσουν χρόνο για να σώσουν και εμάς… Και το άλλο; Εκείνοι που δίνουν το δικαίωμα στον εαυτό τους να έχουν άποψη για όλους και για όλα αρνούνται στο Διονύση Σαββόπουλο να διακηρύξει δημόσια ότι είναι καλό για τον τόπο να βγει αυτοδύναμη η ΝΔ! Οι εμπαθείς διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους και φώναζαν δυνατά «πώς τόλμησε ο καλλιτέχνης να εκφράσει τέτοια άποψη»… Και οι πολίτες δικαίωσαν τον  καλλιτέχνη. 

Εμπαθείς πρακτικές!

 Όλοι δίνουν το δικαίωμα στον εαυτό τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους, αρνούνται όμως την ίδια ελευθερία σε όποιον έχει διαφορετική από τη δική τους άποψη… Μιλάμε για δημοκρατία υψηλού επιπέδου και ευτυχώς για τους Έλληνες που πήραν θέση και ψήφισαν ελεύθερα εκείνον που είναι βέβαιοι ότι θα αλλάξει τα κακώς κείμενα στον τόπο μας. Αυτά να τα έχουν υπόψη όσοι θέλουν να ασχολούνται με την πολιτική. Συγκεκριμένα σχέδια δράσης, αλήθειες και σκληρή δουλειά… Δεν έχουμε άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Θυμόσαστε πόσο «πάγωσαν» οι αριστεροί του γλυκού νερού όταν ο Μίκης Θεοδωράκης είδε με άλλο μάτι τα πράγματα; Το φυσούσαν και δεν κρύωνε… Διακινούνται ακόμη ιδεολογίες στον τόπο μας που αποπέμφθηκαν από τους λαούς που τις δοκίμασαν…

Το ηθικό πλεονέκτημα…

Το «ηθικό πλεονέκτημα» δεν είναι ιδιοκτησία κανενός πολιτικού και καμίας παράταξης. Όσοι το πιστεύουν είναι εγωιστές και στενόμυαλοι. Σ’ αυτό έχουν δικαίωμα όλοι όσοι το υπηρετούν με τις πράξεις τους. Όσα λόγια και όσες ιδεολογικές κορώνες κι αν εκπέμψουν  σημασία θα έχει πάντα η διαδρομή τους, η συνεπής στάση τους, η εργατικότητα και ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη. Κανένας δεν κατέχει τη μία και μοναδική αλήθεια. Και είναι πλέον κοινή η διαπίστωση ότι μείναμε πολλά χρόνια στην ανοργανωσιά και στο βόλεμα και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε το μεγάλο βήμα προς την οργάνωση και την πρόοδο. Και αυτό είναι ευθύνη ΟΛΩΝ! Γιατί, αν χάσουμε και αυτό το τρένο, δεν νομίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το επόμενο να περνάει!

Τι σημαίνει εργασία!

 Σε πρόωρη πολιτική συνταξιοδότηση ακούσαμε ότι θα βγάλουν τον Τσίπρα τα μέλη του κόμματός του. Ο προβληματισμός τους για το τι θα κάνει για να βγάλει τον επιούσιο θα πρέπει να απασχολεί μόνο τον ίδιο. Δεν επιβιώνουν όλοι οι Έλληνες μόνο μέσω της πολιτικής. Πόσοι και πόσοι δούλεψαν σκληρά και πέτυχαν… Θα μου πείτε ότι τη δυσκολία που έχουν να βρουν άλλο καταλληλότερο για αρχηγό οφείλουν να την ξεπεράσουν και όλοι μαζί να επιλέξουν με βάση τα αντικειμενικά προσόντα άλλον επικεφαλής που θα δώσει νέα πνοή στο κόμμα τους. Εκτός κι αν θέλουν να βγουν από τον πολιτικό χάρτη και να δώσουν την ευκαιρία σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς να πρωτοστατήσουν στην πολιτική ζωή και να μελετήσουν σοβαρά εναλλακτικές λύσεις για το ξεσκούριασμα των δομών του κράτους.

Θεανώ Βλάχου