ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Αφισομάνι…

Στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου κολώνα φωτισμού από την οποία να μην κρέμεται τουλάχιστον μία αφίσα δεν υπάρχει -εκτός κι αν διέφυγε της στήλης! Και τι δεν διαφημίζουν! Παιδικές παραστάσεις, εμφανίσεις καλλιτεχνών σε νυχτερινά κέντρα, καταστήματα εστίασης, μέχρι και ενημέρωση για beach bar στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας, που άνοιξε για καλοκαιρινή σεζόν είδαμε. Αν όλοι αυτοί κρεμούν αφίσες χωρίς να ρωτήσουν τον Δήμο, τότε πολύ κακώς τους αφήνει. Αν πάλι πληρώνουν στην Υπηρεσία Ποιότητας Ζωής για να διαφημιστούν, προκύπτει το εξής ερώτημα: Είναι τόσο το οικονομικό όφελος για τον Δήμο που να επιτρέπει να γεμίζουν δρόμοι ολόκληροι με αφισομάνι; Δεν περιμένουμε απάντηση, φυσικά…

Κ.Α.

Λουλούδια σε λακκούβες!

Οξυμένο είναι το πρόβλημα με τις λακκούβες σε δρόμους της πόλης, όπως έγραψε πρόσφατα ο «Π.Λ». Εξάλλου, πριν λίγες μέρες το Σωματείο Delivery-Courier Ιωαννίνων είχε πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο αλλά και έκθεση λακκούβας! Στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τις λακκούβες, σωματείο βρήκε έναν ακόμη πρωτότυπο τρόπο να προβάλει αυτό το μείζον θέμα. Συγκεκριμένα, προχώρησε την Πρωτομαγιά σε συμβολική φύτευση λουλουδιών στις λακκούβες που κρίθηκαν ως οι πιο επικίνδυνες. Έτσι, λουλούδια φυτεύτηκαν στην οδό Μανδηλαρά στην Καλούτσιανη και στην οδό Παμβώτιδος στην Ανατολή. Συμβολική η κίνηση από το ΣΒΕΔΙ, ωστόσο το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα από τη Δημοτική Αρχή, γιατί οι λακκούβες - παγίδες είναι πολλές και επικίνδυνες!

Ν.Γ.

Τα μελλούμενα…

Όλα πηγαίνουν προς το χειρότερο. Μεγάλοι σεισμοί προαναγγέλλονται για τον Κορινθιακό κόλπο, το πετρέλαιο λένε ότι τελειώνει στον πλανήτη, η βία στην κοινωνία παίρνει μεγάλες διαστάσεις, πόλεμοι εξελίσσονται και στην ήπειρό μας και ο πολιτικός κόσμος αποδεικνύεται κατώτερος των προσδοκιών μας… Φαγωμάρα και αντιπαλότητες! Τίποτε δημιουργικό που να εκπέμπει υπευθυνότητα…

Θ.

Κάτι λέει…

Δημοσκόπηση έγινε μετά τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές και το 30% των ψηφοφόρων του δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί αυτή η προτίμηση; Κάτι θα ξέρει ο Τσίπρας… Όσο για τους υπόλοιπους, ένα πολύ μικρό ποσοστό θα ψηφίσει ΝΔ και οι άλλοι θα διασκορπιστούν σε μικρά κόμματα…

ΜΑΤ

Κατέχει το αντικείμενο!

Είναι εύστοχες οι επισημάνσεις της Μερόπης Τζούφη για τα δημόσια ΙΕΚ για τα οποία δήλωσε ότι «έχουν αφεθεί στην τύχη τους». Η αλήθεια είναι πως χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις στα δημόσια ΙΕΚ με στόχο την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών και του επιπέδου της επαγγελματικής κατάρτισης που παρέχουν γιατί όντως θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πολύ ελκυστική εναλλακτική διέξοδο για αποφοίτους Λυκείου που δεν εισάγονται στα ΑΕΙ. Μπορεί η στήλη να μη συμφωνεί με την κ. Τζούφη όσον αφορά στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, όμως δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι το αντικείμενο της Εκπαίδευσης γενικότερα η Γιαννιώτισσα βουλευτής και αναπλ. Τομεάρχης Παιδείας το κατέχει καλύτερα ίσως από κάθε άλλον στον ΣΥΡΙΖΑ!

Κ.Α.

Περί κλειστής ομάδας…

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Γιάννης Λυκογιώργος, ο οποίος υπογράμμισε πως ο βασικός παράγοντας της ανεξαρτητοποίησής του ήταν η μεγάλη απόσταση που χωρίζει τη Δημοτική Αρχή από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή». Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για μία κλειστή ομάδα που επηρέαζε τον αείμνηστο Δήμαρχο, επικεντρωνόμενος στον Γιώργο Αρλέτο και τον Γιάννη Τσίμαρη. Μάλιστα, είπε πώς η σχέση του με τον εκλιπόντα δήμαρχο ψυχράνθηκε εξαιτίας αυτής της στενής ομάδας συνεργατών, επειδή ο ίδιος διαφώνησε με επιλογές για τα μεγάλα έργα της πόλης. Όσο για τα επόμενα σχέδιά του, από ότι φαίνεται δεν θα κατέβει στις εκλογές του Οκτωβρίου!

Ν.Γ.

* * * 

Το έκανε το θαύμα του!

Όταν δώσαμε στον Αλέξη Τσίπρα την ευθύνη να μας κυβερνήσει, κάθε κίνηση και κάθε απόφαση του έσερνε πίσω της και μία αστοχία… Δεν ήταν σε θέση να αξιολογήσει τις αποφάσεις του και ποιος ξέρει, μπορεί και να τον θέλγει γενικά η ανακατωσούρα. Μικρή ήταν η απόφασή του για να επιβάλει την απλή αναλογική; Θα συρθούμε σε δεύτερες και ίσως σε τρίτες εκλογές για να έχουμε κυβέρνηση. Είμαστε σε θέση να πετάμε λεφτά στο βρόντο από αυτά που θα μπορούσαν να μας λύσουν τόσα και τόσα προβλήματα ή μήπως η ακυβερνησία θα μας φέρει κάτι καλό σε μια εποχή που ο εξ ανατολών «φίλος μας» θα βρει την ευκαιρία να μας προκαλέσει κι άλλα προβλήματα; Ουδέποτε είχε τη σωστή κρίση… Η μία επιπολαιότητα διαδεχόταν την άλλη σε βάρος όλων μας!

Ούτε μία φορά…

Τον ακούσατε έστω μία φορά να μιλάει περί οργάνωσης των υπηρεσιών του κράτους; Μπορεί να συνάντησε προβλήματα με την τρόικα αλλά δεν νομίζω ότι εκείνη τον εμπόδιζε να σχεδιάσει την αναδιοργάνωση του κράτους που θα βοηθούσε ακόμη και την τρόικα να έρθει σε καλύτερη συνεννόηση μαζί μας! Σε όλη την πορεία του  με φωνές και με πορείες πορεύτηκε αφού η σοβαρή δουλειά δεν ήταν στις επιλογές του. Ακούμε ότι ακόμη και στις σπουδές του κάποιοι έβαλαν πλάτη για να πάρει πτυχίο… Μπορεί να προβάλει την οικογενειοκρατία του Μητσοτάκη για να τον μειώσει αλλά και για εκείνον κάποιος Αλαβάνος και κάποιος Κωνσταντόπουλος δεν έβαλαν πλάτη για να τον προωθήσουν στην κομματική ιεραρχία; Μόνος του τα πέτυχε; Οι καταλήψεις δεν σου δίνουν  πτυχίο!

Ή το’χεις ή δεν το’χεις…

Μπορεί να προσπαθεί να συνδέσει τα προσόντα του Μητσοτάκη με την οικογενειοκρατία… Ο πατέρας του μπορεί να ήταν πολιτικός αλλά δεν έδωσε εκείνος εξετάσεις στο Χάρβαρντ ούτε του εμφύτευσε τόσες ξένες γλώσσες. Δούλεψε σκληρά ο Κυριάκος και διακρίθηκε. Μήπως ο Αντώνης Σαμαράς δεν φοίτησε στο Χάρβαρντ; Και αυτός γόνος μεγάλης οικογένειας ήταν; Βραβείο απονέμεται αυτό τον καιρό στο Σαμαρά για τις επιδόσεις του στο Χάρβαρντ. Ακόμη και ο Κουτσούμπας μιλάει δύο - τρεις ξένες γλώσσες. Ο Τσίπρας μιλάει καλά έστω μία ξένη γλώσσα; Να, λοιπόν, που υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Όσοι δούλεψαν σκληρά για να σπουδάσουν και να δουν πώς ζουν οι άνθρωποι πέρα από την Ελλάδα ξέρουν και τι πρέπει να κάνουμε για να αλλάξουν οι σκουριασμένες δομές μας…

Να φταίει το κόμπλεξ;

Για όλο  το πάθος του Τσίπρα εναντίον του Μητσοτάκη λέτε να φταίει η μειονεκτική θέση του; Γιατί, όπως και να το δούμε ο σημερινός πρωθυπουργός υπερτερεί και σε αντικειμενικά προσόντα και σε εργατικότητα και σε οργανωτικές επιλογές. Ξέρει τι πρέπει να αλλάξει στον τόπο και φροντίζει να τα ιεραρχεί ακόμη και εν μέσω των συμπληγάδων αυτής της κυβερνητικής θητείας. Σκεφθείτε αυτά τα προβλήματα να έπρεπε να τα διαχειριστεί ο Τσίπρας με τον Παππά και τον Πολάκη! Και αν εμποδίσουμε τη μελετημένη πορεία του και κάνουμε άλλου είδους επιλογές στις εκλογές που έρχονται, τότε θα σταματήσει ένα έργο που ήδη ξεκίνησε και δεν ξέρω πότε και αν θα ξαναμπεί σε λειτουργία. Και η οργανωτική αναδιάρθρωση δεν είναι απλή υπόθεση ούτε θα υλοποιηθεί με λόγια… Χρειάζονται ΕΡΓΑ!

Θεανώ Βλάχου