Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Χωρίς Επιμελητήριο…

 Επιτέλους, έγινε το… θαύμα! Φτάνοντας κυριολεκτικά στο «κατώφλι» των εθνικών εκλογών, ο Δημήτρης Δημητρίου αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων καθώς είναι υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ! Θα μπορούσε να το κάνει νωρίτερα, για ηθικούς λόγους, όπως τον παρότρυνε αρκετός κόσμος, μεταξύ των οποίων και η στήλη, αλλά, η… προεδρική καρέκλα είναι γλυκιά και εικάζουμε πως μπορεί να αποδεικνύεται και χρήσιμη για έναν υποψήφιο! Χρέη προεδρεύοντος του Επιμελητηρίου ασκεί πλέον ο Ιωάννης Μήτσης, Α’ Αντιπρόεδρος. Όσο για τον κ. Δημητρίου, θα συνεχίσει τον προεκλογικό αγώνα άνευ Επιμελητηρίου!

Κ.Α.

Πήγαν τελικό!

 Εντείνεται η προεκλογική δραστηριότητα των υποψήφιων βουλευτών και στο Νομό Ιωαννίνων, οι οποίοι καθημερινά κάνουν επισκέψεις σε κάθε γωνιά του. Ανήμερα μάλιστα της Πρωτομαγιάς αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν σε πανηγύρι στην Κερασέα στο Δήμο Δωδώνης, ενώ το απόγευμα της Κυριακής έντονη ήταν η παρουσία υποψηφίων και εκπροσώπων φορέων της αυτοδιοίκησης στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ μεταξύ Θύελλας Κατσικάς και Θύελλας Ελεούσας. Μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο Υφυπουργός Γιώργος Αμυράς, οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. Γ. Σεϊταρίδης και Σπ. Κωνσταντόπουλος κ.α.. Ένας τελικός με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, από πολλές απόψεις… (Στη φωτό ο Κ. Τασούλας απονέμει μετάλλια στους παίκτες της Θύελλας Ελεούσας).

Ν.Γ.

Τα άφησαν εκεί!

 Τα δέντρα και τους θάμνους κλάδεψε ο Δήμος την προηγούμενη εβδομάδα στο παρκάκι της οδού Πουτέτση. Σωστά έπραξαν και κλάδεψαν, κάτι που πρέπει να γίνει και σε άλλα σημεία στην πόλη, ωστόσο άφησαν τη δουλειά στη μέση. Το πάρκο έχει κατακλυστεί από κομμένα κλαδιά, τα οποία μέχρι και χθες παρέμεναν εκεί αφού κανείς αρμόδιος δεν μερίμνησε ώστε να τα απομακρύνουν για να καθαρίσει ένας χώρος όπου παίζουν καθημερινά αρκετά παιδιά της γειτονιάς. Καλό θα ήταν λοιπόν να καθαριστεί ο χώρος όσο πιο σύντομα γίνεται!

Ν.Γ.

Από… παρθενογέννηση;

Ακούγοντας τον Νίκο Ανδρουλάκη, να εκφράζει απόψεις «περί κράτους χωρίς ρουσφέτια» ξυπνούν οι μνήμες από τη ρουσφετολογική πρακτική επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ! Λέτε να νιώθει το βάρος των πεπραγμένων του κόμματός του και να προσπαθεί να ζητήσει άφεση αμαρτιών»; Δεν ξέρω ποιο ποτάμι θα μπορέσει να ξεπλύνει την εν Ελλάδι κόπρο του Αυγεία…

Θ.

Όλο το 24ωρο…

 Προς εξέταση είναι το ενδεχόμενο να μένει ανοιχτό όλο το 24ωρο το Τελωνείο Μαυροματίου. Αυτό θα συμβεί από την Πέμπτη 11 έως και την Τρίτη 16 Μαΐου, καθώς στην Αλβανία διεξάγονται δημοτικές εκλογές, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι από και προς την Ελλάδα. Κατά την περίοδο των δημοτικών εκλογών στη γειτονική χώρα, ανοιχτή θα είναι και η διέλευση της Πόβλας. Αυτά, τουλάχιστον, ανακοίνωσε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Φοινίκης Λεωνίδας Παππάς, μετά από συνάντηση, που, όπως έγραψε, είχε με αρμόδιους παράγοντες στην Ελλάδα. Πάντως, θα πρέπει να ανταποκριθούν και οι αλβανικές αρχές. 

Η.Μ 

Προσοχή στα δελτία!

 Μπορεί τα πιο πολλά κόμματα να είναι όντως μικρά, αλλά από τη στιγμή που αποφασίζουν να κατέβουν στον εκλογικό στίβο καλό είναι να οργανώνονται σε όλους τους τομείς, μεταξύ άλλων και σ’ αυτόν της επικοινωνίας. Τουλάχιστον, ας βάζουν ανθρώπους που ξέρουν να τους κάνουν τα δελτία τύπου. Έστειλε χθες ένα κατεβατό το Μ-Λ ΚΚΕ με τους υποψήφιους βουλευτές του για όλη την Ελλάδα και άντε να ψάξει κανείς να βρει εκείνους της Ηπείρου. Άσε που τα ονόματα ήταν γραμμένα με κεφαλαία και πρέπει ο κάθε συντάκτης να αποφασίσει πού τονίζονται τα πιο ασυνήθιστα επώνυμα! Άλλο παράδειγμα: Στέλνει χθες το ΜεΡΑ25 πρόσκληση για συνέντευξη τύπου και το «Du Lac» το… βαφτίζει Du Lak! Ψιλά γράμματα θα πει κανείς. Καθόλου ψιλά γιατί μιλάμε για κόμματα εθνικής εμβέλειας! Εκείνο που ξεχωρίζει πάντως είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της οποίας τα δελτία είναι και σαφή και καλογραμμένα…

Κ.Α.

Απ’ όλα έχει ο μπαχτσές!

 Ασθένειες, φυσικές καταστροφές, μετεωρολογικά φαινόμενα, βιομηχανικά ατυχήματα, δυστυχήματα στις μεταφορές, τεχνικές αστοχίες και κακοτεχνίες, η τεχνολογία και το ανθρώπινο λάθος! Απ’ όλα έχει ο μπαχτσές… Ένα δελτίο ειδήσεων αν παρακολουθήσεις θα γίνεις κοινωνός περιστατικών που θα σου κλέψουν τον ύπνο. Εκτός κι αν όλα αυτά δεν τα λαβαίνεις υπόψη σου και δεν τα αξιολογείς. Όμως είναι υπαρκτά και βασανίζουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας αν δεν έχουν χτυπήσει ήδη και τη δική μας πόρτα. Και μας κάνει εντύπωση που όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά είτε σε τοπικό είτε σε εθνικό επίπεδο δεν αποφασίζουν με υπευθυνότητα να μελετήσουν κοινές δράσεις. Οι εμπάθειες που προκαλεί η τοποθέτησή τους σε διαφορετικές παρατάξεις δεν οδηγεί πουθενά.

H Πολιτική Προστασία…

 Χρειάστηκε να πάθουμε πολλά για να ξυπνήσουν οι «ηγέτες μας»! Για πολλά χρόνια δεν γνώριζαν ούτε τη χρήση του 112 και χρειάστηκε να θρηνήσουμε δεκάδες πολίτες στη Μάνδρα και στο Μάτι για να «ξυπνήσουν»! Για πρώτη φορά φθάνει μήνυμα ετοιμότητας στα κινητά τηλέφωνα και γι’ αυτό δεν ακούσαμε ούτε μία λέξη επαίνου από την εν Ελλάδι αντιπολίτευση. Είναι κρίμα σε μια τόσο μικρή χώρα να εξελίσσονται τέτοιες αντιπαλότητες που είναι αδύνατο να μας οδηγήσουν στις ενδεδειγμένες λύσεις για όλα τα προβλήματά μας. Και όσο θα πληθαίνουν τα καταστροφικά φαινόμενα τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια οφείλουν να καταβάλουν τα κόμματα ώστε να συναινέσουν σε κοινές δράσεις, όπως είναι η οργάνωση και λειτουργία αποτελεσματικού συστήματος πολιτικής προστασίας…

Τι έκαναν;

 Μπορούν τα κόμματα να μας περιγράψουν τι ακριβώς έκαναν ώστε να αξιοποιήσουν τα συμπεράσματα από προηγούμενες καταστροφές; Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι ευθύνη μόνο του κυβερνώντος κόμματος! Για να εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλείας στο σπίτι, στο σχολείο, στο δρόμο, στη δουλειά θα χρειαστούν καλά μελετημένες δράσεις με τη συμμετοχή των ειδικών. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί οι αποφάσεις να είναι ευθύνη ενός μόνο κόμματος αυτού που κυβερνάει αυτή την ώρα… Θα μου πείτε ότι αυτοί δεν συναινούν ούτε στα μικρά και απλά και θα πάρουν ευθύνες για κοινές δράσεις σε εθνικό επίπεδο; Είναι τελικά μικροί, πολύ μικροί για το ρόλο που μας καλούν να τους αναθέσουμε. Πάνω και πρώτα απ’ όλα το εθνικό συμφέρον και η επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων.

Υπάρχουν μελέτες…

 Υπάρχουν μελέτες και εμπειρίες για όλα! Ευτυχώς για μας υπάρχουν Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν τόσο μέσα στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο που μπορούν να κληθούν και να δώσουν τις απόψεις τους για όλα όσα χρειάζονται παρεμβάσεις. Η εφαρμογή αξιόπιστης πολιτικής που να είναι αντάξια των επιστημονικών μελετών είναι χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων και να μη βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω όσοι εκπροσωπούν μικρά κόμματα. Αφού πρώτα κάνουν την αυτοκριτική τους γιατί οι Έλληνες δεν τους εμπιστεύονται, οφείλουν να συμμετέχουν σε κοινές δράσεις που θα αλλάξουν ό,τι κακοσχεδιασμένο υπάρχει. Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δεν έχει καμία σημασία για τους πολίτες. Οι κοινές δράσεις μπορούν να ευαισθητοποιήσουν περισσότερους πολίτες.

Θεανώ Βλάχου