Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Κάτι άλλαξε…

Να που κάτι άλλαξε, επιτέλους, σε κάποιους κεντρικούς πεζόδρομους, ιδίως στη Γρηγορίου Σακκά, όπου είχε παραγίνει τελευταία το κακό με τα τραπεζοκαθίσματα. Όπως επισήμανε στη στήλη φίλος αναγνώστης, τα καταστήματα μάζεψαν καρέκλες και τραπέζια περιορίζοντάς τα εκεί όπου επιβάλλουν οι κανονισμοί, Κάπως έτσι απελευθερώθηκε και η λωρίδα διάβασης τυφλών (φωτό), αν και κάτι μας λέει πως όταν «μυρίσει» άνοιξη για τα καλά, θα υπάρξουν πάλι προβλήματα στους πεζόδρομους! Εκτός και αν ο Δήμος φροντίσει να γίνονται τακτικοί έλεγχοι…

Κ.Α.

Μπάχαλο στη Σμύρνης!

 Μπάχαλο επικρατεί στη Σμύρνης μετά τη μετατροπή της σε… κάτι από πεζόδρομο. Κι αυτό γιατί πριν υπήρχε τουλάχιστον μία τάξη στο παρκάρισμα των οχημάτων από τη μία πλευρά της στενής ούτως ή άλλως οδού. Τώρα όμως που πλακοστρώθηκε τα οχήματα εξακολουθούν να εισέρχονται και να παρκάρουν σε διάφορα σημεία της, όπου βρει ο καθένας, όπως ανέφερε περίοικος στη στήλη, τονίζοντας πως συχνά δεν μπορεί κανείς ακόμα και να μπει ή να βγει από εισόδους πολυκατοικιών, αφού συναντά… εμπόδια! «Τι είναι τελικά η Σμύρνης, πεζόδρομος ή κανονικός δρόμος; Ο Δήμος πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσει και να μας ενημερώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Δίκιο έχει κι αυτός, δίκιο έχουν και οι διαμένοντες στη Σμύρνης που δεν διαθέτουν χώρο στάθμευσης και δεν ξέρουν πλέον τι να κάνουν το Ι.Χ.!

Κ.Α.

Και στους Λογγάδες…

 Σε ρυθμούς καρναβαλιού κινείται η Κατσικά με τις προετοιμασίες από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο να είναι πυρετώδεις και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην έδρα του πρώην Δήμου Παμβώτιδος την Κυριακή, ώρα 12. Ωστόσο, καρναβάλι θα γίνει και σε ένα άλλο χωριό της ίδιας Δημοτικής Ενότητας, στους Λογγάδες. Η Τοπική Κοινότητα και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος καλούν τον κόσμο να βρεθεί τόσο στο καρναβάλι και την Τζαμάλα με ώρα έναρξης τις 4.30 μ.μ., όσο και στα κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα. Το Καρναβάλι κρατά εδώ και χρόνια και με δεδομένο ότι δεν συμπίπτει χρονικά με αυτό του Κατσικά, μπορούν όσοι θέλουν να γνωρίσουν κι αυτό το δρώμενο στο χωριό των Λογγάδων!

Ν.Γ.

Ταραχή στο κρανίο…

 Έκανε πορείες ο ΣΥΡΙΖΑ προς την αμερικανική πρεσβεία για να εκδηλώσουν τις αντιθέσεις τους προς τους φονιάδες των λαών και όταν κυβέρνησε «αγκάλιαζαν» τις ΗΠΑ ως στρατηγικό εταίρο… Και μέσα στη σύγχυση που επικρατεί στο κρανίο τους βρήκαν ευκαιρία με την επίσκεψη Μητσοτάκη και το βαρυφορτωμένο του πρόγραμμα στις ΗΠΑ να βγάλουν όλη τη χολή που προκαλείται από τη ζήλια τους. Τέτοιες τιμές δεν νομίζω να απόλαυσε ο πρώην πρωθυπουργός… Το πολύ - πολύ να έβαλε το καλό της φόρεμα η σύντροφός του για να τον συνοδέψει στους εχθρούς της δικής τους ιδεολογίας…

ΜΑΤ

Έχει προοπτική!

 Το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας στην Γκρίκα Παραμυθιάς, μετά και από τις τελευταίες παρεμβάσεις ολοκληρωμένης σύνδεσής του με την Εγνατία, φαίνεται πως έχει προοπτική. Είναι ένας χώρος  160 στρεμμάτων (στον μισό έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές) και αναμένεται να αυξηθούν οι επιχειρήσεις, που θα εγκατασταθούν εκεί -ακόμη δεν είναι πολλές- γιατί είναι πολύ κοντά στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, σε σύντομο χρόνο φτάνει κανείς και στα Γιάννινα και πλέον είναι εύκολη η πρόσβαση. Ίδωμεν…

Η.Μ.

Στην έκθεση Γ. Μπράτη… 

Αρκετοί είναι καθημερινά οι επισκέπτες της έκθεσης «Ελευθέρια Ιωαννίνων από το 1975 έως το 2022. Ένας διαχρονικός εορτασμός της απελευθέρωσης της πόλης», του φωτογράφου Γιάννη Μπράτη στο Πνευματικό Κέντρο. Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 4 Μαρτίου, μαγνητίζει τα βλέμματα εκπροσώπων φορέων, πολιτών των Ιωαννίνων και όχι μόνο. Ένας από αυτούς που είχε την ευκαιρία να δει την έκθεση και συνιστά στον κόσμο να την επισκεφτεί είναι ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς. Όπως έγραψε σε ανάρτησή του, «ο Γ. Μπράτης εδώ και δεκαετίες αποτυπώνει με το φωτογραφικό του φακό όλες τις μεγάλες στιγμές της πόλης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκέπτονται την Έκθεση, φεύγουν ευχαριστημένοι».

Ν.Γ.

Προβλήματα ανοιχτά…

 Συσσωρεύτηκαν μύρια όσα προβλήματα που επιδεινώνουν τη θέση της κοινωνίας απέναντι σ’ αυτά. Ο φόβος φωλιάζει μέσα μας και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει… Όσο για την παραβατική συμπεριφορά των νέων, είναι η ώρα να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου αν και πολύ φοβάμαι ότι αυτή πέρασε προ πολλού και με την κατρακύλα που πήραν τα στελέχη των κομμάτων ούτε σ’ αυτό δεν θα συμπράξουν… Χάσαμε το στάδιο της πρόληψης και ο όγκος έγινε βουνό! Οι οικογένειες βρίσκονται σε αναβρασμό και δεν είναι σε θέση να προστατέψουν τα μέλη τους, ανήλικα κινδυνεύουν και οι πολιτικοί «λούζονται»… Η φαγωμάρα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των σχέσεων ανάμεσα στα στελέχη των κομμάτων που αποδεικνύονται κατώτερα των προσδοκιών μας…

Δεν πάει άλλο!

 Οι κακοποιήσεις ανηλίκων από τους ενήλικες, που υποτίθεται ότι οφείλουν να τους προστατεύουν, πήραν τεράστιες διαστάσεις και καθημερινά όλο και νεότερα περιστατικά αναστατώνουν την κοινή γνώμη. Και τελικά, τα παιδιά μπορεί να κινδυνεύουν στο σπίτι, στη γειτονιά, στο σχολείο! Δεν ξέρω με ποια μέτρα μπορεί να αναστραφεί αυτή η λίαν επικίνδυνη πορεία… Ένα όμως είναι το αιτούμενο: Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε ασφαλές περιβάλλον… Και δεν ξέρω αν η ενασχόλησή τους με το διαδίκτυο, που σίγουρα έχει ξεφύγει από το μέτρο, επιδεινώνει τη διαμορφωμένη πραγματικότητα. Και το παράδειγμα που έχουν από τους ενήλικες είναι σίγουρα αρνητικό αφού όλοι μέσα στο σπίτι βρίσκονται μπροστά σε μία οθόνη… Η λέξη «επικοινωνία» είναι πλέον άγνωστη!

Κατώτεροι των περιστάσεων…

 Κι ενώ στην καθημερινότητά μας συμβαίνουν πολύ σοβαρά περιστατικά, οι εκπρόσωποι των πολιτών στη Βουλή των Ελλήνων απλά «τρώγονται» μεταξύ τους αποφεύγοντας τη σοβαρή προσέγγιση τουλάχιστον για τα  σημαντικά θέματα. Σου δίνουν την εντύπωση ότι στερούνται της ικανότητας να αντιληφθούν τις διαστάσεις που παίρνουν τα προβλήματα της κοινωνίας… Και τώρα που θα βάλουν κύριο θέμα του ενδιαφέροντός τους τα ποσοστά που θα πάρουν στις επερχόμενες εκλογές θα… ξεχάσουν ότι υπάρχουν προβλήματα και θα τα χρησιμοποιούν μόνο ως θέματα για πολιτική αντιπαράθεση. Δείτε τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των πλειστηριασμών της Α’ κατοικίας! Ποιοι ψήφισαν εκείνο τον επαίσχυντο νόμο για τους πλειστηριασμούς; Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση… Και τώρα μετατοπίζει τις ευθύνες!

Ανατροπές…

 Ένα είναι σίγουρο! Δεν πάει άλλο ο τρόπος που διαχειρίζονται τις υποχρεώσεις τους τα κόμματα που μας εκπροσωπούν στη Βουλή. Υπάρχουν στελέχη που ξέρουν τι σημαίνει υπευθυνότητα αλλά χάνονται μέσα σε ένα σύνολο αδιάφορων και με μειωμένα προσόντα πολιτικών εκλεγμένων με τη δική μας ψήφο. Γι’ αυτό και η δική μας ευθύνη είναι τεράστια. Εμείς πηγαίνουμε στην κάλπη και χορηγούμε τα «διαβατήρια»! Και αν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, πρώτα εμείς θα πρέπει να απολογηθούμε και μετά να ζητάμε ευθύνες από άλλους. Και σ’ αυτή τη μεταβατική περίοδο πολλά πρέπει να αλλάξουν! Γιατί αν αυτό δεν γίνει άμεσα, το αύριο που μας περιμένει να είναι ακόμη χειρότερο. Και το ξεκίνημα έγινε με τις δράσεις αυτής της κυβέρνησης που έσπασε το κατεστημένο των ιδεολογιών με τις επιλογές στελεχών.

Θεανώ Βλάχου