Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πού είναι η ενημέρωση;

 Κανείς δεν έγινε… σοφότερος από την προχθεσινή ενημέρωση που πραγματοποίησε στα Γιάννενα η ΔΕΔΑ αναφορικά με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου που θα αναπτυχθεί στην πόλη. Οι πρώτες συνδέσεις θα γίνουν εντός του έτους ενημέρωσαν τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΔΑ αλλά μέχρι εκεί. Ερωτήματα όπως από ποιες περιοχές θα ξεκινήσουν τα έργα, ποιοι δρόμοι θα σκαφτούν για να περάσουν οι σωλήνες μεταφοράς αερίου, πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν οι εργασίες, δεν απαντήθηκαν. Κάπως έτσι, ενώ φτάνει η ώρα υλοποίησης ενός μεγάλου έργου για τα Γιάννενα, οι πολίτες παραμένουν ανενημέρωτοι. Οι τοπικοί αρμόδιοι φορείς λοιπόν, Δήμος και Περιφέρεια, καλό είναι να φροντίσουν για την άμεση ενημέρωση του κόσμου ώστε να είναι προετοιμασμένος! Δεν χρειάζεται να περιμένουν ώσπου να ξεκινήσουν οι εκσκαφές και να πάρουν μπρος τα τρυπάνια!

Κ.Α.

Πίτα… στην πόλη!

 Καφενεία στα χωριά σε λειτουργία θέλουν οι Σύλλογοί τους, όπως, ας πούμε, εκείνος της Ελάτης Ζαγορίου, όμως βλέπουμε ότι οι περισσότεροι που αυτή την εποχή κόβουν πίτες, το κάνουν αυτό στα Γιάννενα! Υπάρχουν χωριά με ανοιχτά καφενεία, δεν είναι όλα «ορφανά». Γιατί λοιπόν δεν τα επιλέγουν για την εκδήλωσή τους ώστε να στηρίξουν έστω για μία ημέρα τους ιδιοκτήτες των καφενείων που τον χειμώνα δεν έχουν δουλειά; Aλλά και σε οικισμούς χωρίς καφενείο μπορεί ένας Σύλλογος να πάει και να κόψει πίτα ή να κάνει μία εκδήλωση. Αίθουσες υπάρχουν, δεν είναι τόσο δύσκολο. Θέληση να υπάρχει!

Κ.Α.

Αποκαλύπτει παρασκήνιο… 

 Ο Σουλιώτης δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας, που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, παρακολουθεί το λεγόμενο "Μακεδονικό" από τη δημιουργία του κρατιδίου των Σκοπίων μέχρι και τις ημέρες μας. Έχει ταξιδέψει πολλές φορές στα Σκόπια, έχει καταγράψει τις εξελίξεις και έχει διεισδύσει στο θέμα. Το αποτέλεσμα ήταν η κυκλοφορία από τις εκδόσεις "Επίκεντρο" του βιβλίου "Κρυφές πτυχές του Μακεδονικού", όπου αποκαλύπτει πολλά μυστικά και παρασκήνιο. Τεκμηριωμένα ξετυλίγει την ιστορία από το 1991, που ιδρύθηκε το κράτος των Σκοπίων έως και την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η Βουλγαρία μπλόκαρε για μία ακόμη φορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Πραγματικά, αν διαβάσει κανείς το βιβλίο, θα αντιληφθεί καλύτερα τα πράγματα γύρω απ' αυτό το ζήτημα, που εξακολουθεί να απασχολεί τη χώρα μας…

Η. Μ.

Για πρώτη φορά…

 Αν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη φορά που έγινε πράξη η διακήρυξη ενός κόμματος «το είπαμε, το κάναμε»! Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που βρέθηκαν στο δρόμο αυτής της κυβέρνησης, μείωσε και τους φόρους, δημιούργησε θέσεις εργασίας, μετέτρεψε την Ελλάδα σε ένα μεγάλο εργοτάξιο με μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα. Υποσχέθηκαν ότι θα έχουμε μεγάλη και ισχυρή πατρίδα που θα προστατεύει τα σύνορά της, θα κοιτάει με αυτοπεποίθηση το μέλλον και, παρά τις δύσκολες διεθνείς συγκυρίες, το έκαναν πράξη…

Θ.

 Γιατί το έκανε;

 Γιατί αρνήθηκε ο Τσίπρας το 2018 να άρει στη Βουλή την ασυλία του Πάνου Καμμένου προκειμένου η Ντόρα Μπακογιάννη να προσφύγει στα δικαστήρια σε βάρος του στενού συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση; Και τώρα πώς νιώθει που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για τη μη άρση της ασυλίας του τότε; Τα ακούς Αλέξη; Έκανες ακόμη μία γκάφα και μάλιστα σε βάρος της χώρας μας… Και θέλεις, τρομάρα σου, να μας ξανασώσεις!

ΜΑΤ

Θα βοηθήσει τον κλάδο! 

 Σε σώμα συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ). Στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου εξελέγη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστών Ηπείρου Αλέξανδρος Ιωάννου. Ο Πρόεδρος των Ασφαλιστών Ηπείρου είναι ιδιαίτερα δραστήριος στον τομέα του και είναι σίγουρο πώς θα βοηθήσει τον κλάδο και τους συναδέλφους του και από τη νέα αυτή θέση. Πρόκειται επίσης για έναν άνθρωπο που έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και σε άλλους χώρους, μιας και ασχολήθηκε για χρόνια με την ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά αλλά και με το άθλημα της Κωπηλασίας ως κριτής. Από τη στήλη, ευχές για καλή θητεία!

Ν.Γ.

Εξ ακοής…

 Ακούσαμε ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει προειδοποιήσει την ηγεσία για τις κινήσεις των Νίκου Παππά και Παύλου Πολάκη τονίζοντας ότι κάνουν κακό στο κόμμα… Τολμάει όμως ο Τσίπρας να πάρει υπεύθυνη θέση σε τέτοια θέματα; Έτσι η «αριστερά» χάνει το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα»! Μπορεί στα λόγια να το «διαφημίζουν» αλλά στα έργα απέχουν. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η φρασεολογία Πολάκη δεν συνάδει με το ύφος και ήθος της Αριστεράς! Δηλαδή, οι πρακτικές Τσίπρα βρίσκονται μέσα στο πεδίο των στόχων της Αριστεράς; Τότε κρίμα γι’ αυτή την Αριστερά… Στα λόγια μας χόρτασαν. Είπαν και τι δεν είπαν «περί ηθικού πλεονεκτήματος» Τσίπρας - Παππάς και ΣΙΑ και τώρα που οι αποκαλύψεις «κατρακυλούν», δεν μπορούν να τις σταματήσουν!

Με τη σιωπή;

Νομίζει o Τσίπρας ότι σιωπώντας θα ξεπεράσει το «σκόπελο»; Είναι γελασμένος. Καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και αν δεν το κάνει, κακό του κεφαλιού του. Αργά ή γρήγορα ο πολιτικός του χώρος θα τον βγάλει στα αζήτητα… Και, όσο και αν σήμερα επικεντρώνεται στα «χτυπήματα» εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, δεν καταφέρνει να ρίξει τη μπάλα αλλού. Τα γεγονότα τρέχουν και ανοίγουν «πληγές» που είναι κρίμα να τις φορτωθεί η «αριστερά»! Αυτές είναι προσωπικές επιλογές και η χρέωση αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα που τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά στα πολιτικά δρώμενα αλλά ήταν ανίκανοι να τα βγάλουν πέρα… «Μικροί» άνθρωποι που νόμισαν ότι «μεγάλωσαν» επειδή κατάφεραν να πείσουν τους πολίτες να τους εμπιστευθούν. 

Ούτε κουβέντα…

 Η σιωπή του Τσίπρα δείχνει τις ενοχές του. Τόσο για όσα γίνονται στο ειδικό δικαστήριο σήμερα και όσα αποκαλύπτει ο Καλογρίτσας, αλλά και όσα ακούγονται σε μια άλλη αίθουσα δικαστηρίου όπου εξελίσσεται το δράμα των συγγενών των 102 νεκρών που χάθηκαν άδικα στην πυρκαγιά στο Μάτι… Δεν γνώριζε ο τότε πρωθυπουργός ούτε τι είναι το 112 και ήθελε, τρομάρα του, να κυβερνήσει και την Ελλάδα! Υποτίθεται ότι τότε «συνεδρίαζε», ενημερωνόταν και έδινε και οδηγίες την ώρα που γέμιζαν οι σακούλες με πτώματα. Το ότι δεν τολμάει σήμερα να κάνει ούτε μία αναφορά σε αυτό το θέμα δείχνει πόσο ανεύθυνος ήταν και είναι. Ας περνούσε σήμερα από το δικαστήριο αν τολμούσε! Θα τον έπαιρναν οι συγγενείς των θυμάτων με τις πέτρες! Και εκείνο το κακό δεν το προκάλεσε ο Μητσοτάκης…

 Πορεύεται μόνος!

Ο πρώην πρωθυπουργός σιωπά για όσα συνέβησαν τότε… Ούτε μία αναφορά! Επικεντρώνεται μόνο στο μένος του εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού που αντιμετωπίζει με πολλή ευθύνη τεράστια προβλήματα και τα διαχειρίζεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες. Μόνο αυτό μπορεί να κάνει: Κριτική και τίποτε περισσότερο. Στο ειδικό δικαστήριο σήμερα αποκαλύπτονται πράγματα και θαύματα. Πάντως, θα ‘πρεπε να τον ζώσουν τα φίδια αφού κανένας εκ των γνήσιων αριστερών που στεγάζονται στο κόμμα του δεν βγαίνουν μπροστά για να υπερασπιστούν πολιτικά το Νίκο Παππά! Μόνος του πορεύεται συντροφιά με τη σιωπή του Τσίπρα. Και κανένας δεν συντάσσεται  με το ύφος, το ήθος και την αισθητική του πρώην υπουργού τους.

Θεανώ Βλάχου