Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Αεικίνητος!

Αεικίνητος αποδεικνύεται ο νέος Ειδικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης, ειδικά αν τον συγκρίνει κανείς με τον προκάτοχό του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης. Τις τελευταίες μόνο ημέρες τον εντοπίσαμε στον αγιασμό των υδάτων και στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι επισκέπτεται ορεινά χωριά σε όλη την Ήπειρο προκειμένου να γνωρίσει από κοντά και αυτό το κομμάτι της. Ο ίδιος, εξάλλου, κατάγεται από την ορεινή Ευρυτανία και επέλεξε ο ίδιος να θητεύσει στην Ήπειρο, οπότε ξέρει από πρώτο χέρι γενικά τα προβλήματα. Θετικές λοιπόν οι πρώτες εντυπώσεις και αναμένουμε τη συνέχεια, αφού ο κ. Λιάπης ενημερωθεί σφαιρικά…

Β. 

Θα αφήσει έργο…

 Την απόφαση να μην είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων έλαβε ο Γιάννης Σεντελές, ο οποίος την ανακοίνωσε στα μέλη της παράταξής του. Ο κ. Σεντελές υπήρξε δήμαρχος Πραμάντων από το 2007 έως το 2010 και από το 2011 μέχρι σήμερα είναι Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων. Μάλιστα τα ποσοστά με τα οποία έβγαινε ήταν ιδιαίτερα υψηλά. Με 53,06% από τον πρώτο γύρο εξελέγη το 2010, με το εξωπραγματικό ποσοστό 88,8% επανεξελέγη το 2014 και με ποσοστό 62,69% στις εκλογές του 2019. Τα υψηλά ποσοστά αποδοχής μαρτυρούν πώς κάνει έργο στον Δήμο του. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να ξέρει ένας πολιτικός πότε κλείνει ο κύκλος του. Οι εξελίξεις μετά από αυτό αναμένονται με ενδιαφέρον στα Βόρεια Τζουμέρκα…

Ν.Γ.

Ας παραδειγματιστούμε!

 Είναι κοινά αποδεκτό ότι το Δημαρχείο των Ιωαννίνων δεν αποτελεί πλέον στολίδι για την πόλη και αυτό περισσότερο επειδή με το πέρασμα των χρόνων, δεν έγιναν οι κατάλληλες εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του κτιρίου. Αποτέλεσμα είναι να μην έχει την εικόνα που αρμόζει σε ένα δημαρχείο μίας πόλης σαν τα Γιάννενα. Απεναντίας, βλέπουμε άλλα δημαρχεία στην επαρχία να αποτελούν κόσμημα, όπως αυτό στη Λαμία. Εκεί είχε γίνει αποπεράτωση του νέου δημαρχείου στη θέση του παλαιού Νοσοκομείου και ακριβώς απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο της Λαμίας. Καλό είναι οι ιθύνοντες να παρατηρούν και το παράδειγμα άλλων πόλεων.

Ν.Γ.

Μας δουλεύει…

Πάλι βρέθηκε ο Τσίπρας στον αγιασμό των υδάτων τα Θεοφάνεια! Η «λατρεία του» για την ορθόδοξη πίστη είναι δεδομένη και ομολογουμένη από τον ίδιο, αφού δηλώνει «άθεος»! Κάτι ακούστηκε ότι δεν βάφτισε ούτε τα παιδιά του… Ο επίσκοπος γιατί του δίνει να πετάξει το περιστέρι; Δεν υπήρχε κανένας πιστός χριστιανός δίπλα του για να το πράξει; Όχι θεατρινίστικες πρακτικές με τα θεία και ιερά για πολιτικές σκοπιμότητες…

ΜΑΤ

Άλλα τα μάτια…

 …του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας! Ο νεότερος Καραμανλής, Υπουργός σήμερα Υποδομών, ξεχωρίζει μέσα στην «οικογένεια»! Μεθοδικός, εργατικός, αποδοτικός στο έργο που ανέλαβε δεν διοικεί τον τομέα του «κοιμώμενος»! Δουλεύει σκληρά και αποδοτικά. Ας το έχουν υπόψη τους όσοι κυβέρνησαν απ’ αυτή την οικογένεια και έλαμψαν δια της βαρεμάρας τους!

Θ.

«Λαϊστινά Νέα»…

Έφτασαν πριν λίγες μέρες στα γραφεία μας, όπως συμβαίνει κάθε εξάμηνο, τα «Λαϊστινά Νέα», η περιοδική έκδοση του δραστήριου Ορειβατικού Συλλόγου της Λάϊστας. Ξεφυλλίζει κανείς την επιμελημένη έκδοση και ενημερώνεται για κάθε πτυχή της ζωής στο ορεινό χωριό του Ζαγορίου, για το χθες και το σήμερα, μαθαίνει τα νέα του χωριού, χαζεύει το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, διαβάζει άρθρα εφάμιλλα με εκείνα που δημοσιεύονται και σε κανονικές εφημερίδες! Οι ιθύνοντες του Ορειβατικού Λαϊστας κάνουν λοιπόν καλή δουλειά με τα «Λαϊστινά Νέα» που αξίζει να συνεχιστεί και, γιατί όχι, να γίνει και παράδειγμα μίμησης!

Κ.Α.

 Όλα μαζεμένα!

Τελικά η ουσία της υπόθεσης είναι οι συνέπειες της περιβαλλοντικής καταστροφής! Και δεν έχει σημασία ούτε ποιον πολιτικό θα επιλέξουν οι «αντίπαλοι» για να τον λιθοβολήσουν, ούτε αν ο αντικαταστάτης του θα είναι καλύτερος… Οι «κομματικοί αντίπαλοι» θα είναι πάντα παρόντες για να κάνουν μόνο κριτική εκ του ασφαλούς και περιέργως όλοι όσοι ανήκουν σε άλλο κόμμα ή είναι στελέχη μιας κυβέρνησης μόνο αρνητικά σχόλια θα δεχθούν ακόμη και από εκείνους που όταν είχαν παρόμοιες ευθύνες τα έκαναν θάλασσα… Η ελληνική κακοδαιμονία, οι αγώνες για να μην αλλάξει τίποτε και οι ιδεολογικές αντιπαλότητες μας στοίχισαν άπειρες φορές και τίποτε δεν διδαχθήκαμε. Κάποιοι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να… σταυρώσουν τον πολιτικό αντίπαλο, ιδιαίτερα αν είναι ικανός!

Έτσι διαιωνίζεται…

 Τι θα πει το «νομιμοποίησαν εκ των υστέρων»; Καθένας στην Ελλάδα χτίζει όπου θέλει, όπως το θέλει και έρχεται το κράτος για διαφόρους λόγους και το νομιμοποιεί… Έτσι τα σπίτια χτίζονται και μέσα στα δάση με όλα τα επακόλουθα που τα γνωρίσαμε κατ’ επανάληψη με τις καταστροφικές πυρκαγιές! Βλέπεις, δεν καίγονται μόνο δένδρα… Καίγονται και σπίτια και μένουν στο δρόμο τόσοι άνθρωποι. Ποια απ’ αυτά χτίστηκαν με άδεια και ποια ήταν αυθαίρετα εκείνοι το ξέρουν. Και μετά, με τις αποζημιώσεις όσοι δεν τα έχουν δηλωμένα θα βρεθούν προ εκπλήξεων και βέβαια θα φωνάζουν εναντίον του κράτους… Πάντως να αποζημιώνει το κράτος και χτίσματα που δεν έχουν άδεια οικοδόμησης αυτό είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Έτσι, θα συνεχίζεται η αυθαίρετη δόμηση…

Τι να περιμένεις;

 Το ακούσαμε κι αυτό! Ο κ. Τσίπρας κάποτε ευχαρίστησε όσους δεν πειθάρχησαν στις εντολές για εκκένωση των περιοχών που καίγονταν και έμειναν στον τόπο τους… Κι αν έχαναν τις ζωές τους τότε τι ακριβώς θα δήλωνε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ; Επειδή εκείνος άφησε στο Μάτι τόσους ανθρώπους να καούν και άλλοι τόσοι να υποφέρουν από εγκαύματα ήθελε να επαναληφθεί το κακό για να… ισοφαρίσει; Ευτυχώς που κανένας άνθρωπος δεν κάηκε ούτε στην Εύβοια, ούτε στην Πελοπόννησο, ούτε στη Χαλκιδική. Τραγική περίπτωση ο εθελοντής πυροσβέστης που χάθηκε ενώ εκτελούσε υπηρεσία. Και κάποιοι για πολιτικούς και μόνο λόγους πέταξαν τη σκέψη να υιοθετηθεί η οικογένειά του από τη Βουλή. Τέτοιες προτάσεις εκ του ασφαλούς χωρίς να έχουν κόστος γι’ αυτούς που τις εκφράζουν δεν μας ενδιαφέρουν.

Δεν μολογιέται…

Με τις γνώσεις και την τόση οργανωτική του ικανότητα έγινε ο εφιάλτης πολιτικών του αντιπάλων. Το τι λένε εναντίον του κάθε μέρα δεν μολογιέται… Στη συζήτηση για τον Νίκο Παππά  ξέφυγαν εντελώς. Έφθασαν στο σημείο να πουν ότι ο πρωθυπουργός δεν διασύρει τον Παππά ή τον Τσίπρα ή τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάθε έννοια δικαιοσύνης! Δεν ξέρω αν κατάλαβαν τι έλεγαν αλλά γιατί καταφέρονταν εναντίον του πρωθυπουργού; Ποιος έφερε το θέμα στη Βουλή; Δεν έστειλε η Δικαιοσύνη το φάκελο ως όφειλε; Και η Βουλή τελικά αποφάσισε… Δεν πήρε την απόφαση η κυβέρνηση. Τώρα, αν δεν είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται ο επικεφαλής τι γίνεται, τότε υπάρχει πρόβλημα και καλό θα είναι, εάν θέλει να συνεχίσει να είναι επικεφαλής κόμματος, να κάνει αναδιάταξη δυνάμεων!

Θεανώ Βλάχου