Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Έρχονται Γιάννενα!

 Σε εκδήλωση που οργανώνει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα την ερχόμενη Παρασκευή θα δώσουν το «παρών» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Με δεδομένο ότι μπήκαμε σε εκλογική χρονιά, η παρουσία δυο κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών είναι από μόνη της σημαντική είδηση και ενδιαφέρον θα έχουν όσα θα πουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να βρεθεί το Σάββατο και στα Πράμαντα σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ Βορείων Τζουμέρκων. Όπως και να έχει, μπαίνουμε δυναμικά στο εκλογικό 2023!

Ν.Γ.

Να είναι καλά…

 Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κώστα Τασούλα. Ξεχωριστή προσωπικότητα, σοβαρός και υπεύθυνος, με τις πράξεις του οδηγεί τα πράγματα στην θέση τους. Φαίνεται πως και ο πρωθυπουργός τον εμπιστεύεται απόλυτα και από τις συζητήσεις που κάνουν κατ’ ιδίαν θα έχουν πολλά να δώσουν ο ένας στον άλλο. Τα έβγαλαν παλικαρίσια πέρα σ’ αυτή την τόσο φορτισμένη θητεία… Η σκέψη και μόνο να αποφάσιζαν για μας αυτή την περίοδο Τσίπρας, Κατρούγκαλος και ΣΙΑ μας τρομοκρατεί.

Θ.

Αποκατάσταση…

 Ο εμβληματικός για την Ήπειρο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Νικόπολης ανακαινίζεται. Ειδικότερα, συνεχίζεται η αποκατάσταση του μεγάλου θεάτρου της Νικόπολης στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας να ασχολείται συστηματικά  και με προγραμματισμό στο τέλος του 2023 να έχει αποδοθεί το πρώτο τμήμα. Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης ακόμα τρία μνημεία της Νικόπολης, δύο βασιλικές και το παλάτι του Γεωργίου Εκδίκου. Τα έργα έχουν ξεκινήσει και ταυτόχρονα οργανώνεται ο φάκελος της υποψηφιότητας της αρχαίας Νικόπολης για την UNESCO. 

Η.Μ.

Και άλλος υποψήφιος!

 Ακόμη μία υποψηφιότητα για τον Δήμο Δωδώνης ήρθε τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για τον πρώην Δήμαρχο του καποδιστριακού Δήμου Δωδώνης Γιάννη Μπούκα. Ο ίδιος σε ανάρτησή του δήλωσε «παρών» και ενημέρωσε πώς η παράταξη είναι έτοιμη να κατέλθει στον πολιτικό στίβο με καταξιωμένα στελέχη αλλά και νέους ανθρώπους με διάθεση και γνώσεις. Ο Γ. Μπούκας σημείωσε ότι είναι ώρα αλλαγών, εξελίξεων και μεγάλων αποφάσεων και ζήτησε  τη στήριξη όλων στην παράταξή του η οποία είναι έτοιμη. Μετά τον Γιάννη Καραμπίνα και τον Νίκο Λώλο, ήρθε και η σειρά του κ. Μπούκα να βάλει πλώρη για τις εκλογές και η μάχη στον Δήμο Δωδώνης αναμένεται σκληρή και ενδιαφέρουσα με δεδομένο ότι θα είναι ξανά υποψήφιος και ο νυν Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης!

Ν.Γ. 

Εξαφανισμένος…

 Εδώ ο Τσίπρας, εκεί ο Τσίπρας πού ήταν ο Τσίπρας; Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά απών! Τα Θεοφάνεια με τη γνωστή στήριξη του Αρχιεπισκόπου παρέστη στον αγιασμό των υδάτων και πέταξε και το περιστέρι… Πώς το επιτρέπουν σε έναν δηλωμένο «ΑΘΕΟ», δεν το ξέρω. Και γιατί συμμετέχουν στα πολιτικά του παιγνίδια; Τι τους συνδέει;

ΜΑΤ

Αν δεν αλλάξει…

Σε ποτάμια με ελάχιστο νερό όπως ο Ζαλογγίτικος στο ύψος της Βροσίνας και ο ορμητικός συνήθως τους χειμώνες Άραχθος (φωτό) βούτηξαν ανήμερα των Θεοφανείων οι κολυμβητές για να πιάσουν τον Σταυρό. Την ίδια στιγμή, οι πίστες των Χιονοδρομικών Κέντρων της περιοχής μας δεν είχαν μέχρι χθες ίχνος χιονιού, ενώ η στάθμη της Παμβώτιδας βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό για την εποχή. Το σχετικό υψόμετρο είναι στα 469,64 μ., περίπου 70 εκατοστά χαμηλότερα από την μέση εποχιακή στάθμη της λίμνης στις αρχές του χρόνου! Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημάδια ενός χειμώνα διαφορετικού από τους προηγούμενους. Ευτυχώς από χθες το μεσημέρι άλλαξε το πράγμα και ήρθαν επιτέλους βροχές. Ας ελπίσουμε να ασπρίσουν και τα βουνά το γρηγορότερο. Διαφορετικά το ερχόμενο καλοκαίρι προβλέπεται δύσκολο!

Κ.Α. 

Έπαθαν αμνησία;

 Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στα φωνακλάδικα κόμματα που δεν άσκησαν και απ’ ότι φαίνεται δεν θα ασκήσουν ποτέ εξουσία στην Ελλάδα και έτσι δεν θα κριθούν ποτέ για τα πεπραγμένα τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε εξουσία και απέτυχε. Τότε, κανένας υπουργός του ή βουλευτής δεν παραιτήθηκε όταν πιάστηκε με τη «γίδα στην πλάτη. Και επειδή δεν είναι πολύ μακριά οι εμπειρίες μας από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θυμόμαστε για παράδειγμα ότι η Γεροβασίλη, υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε το βουλευτικό ασυμβίβαστο ως μέτοχος σε εταιρεία που προσέφερε ιατρικές υπηρεσίες και συνεργαζόταν με τον ΕΟΠΥΥ. Η ίδια ισχυριζόταν ότι δεν υπήρχε ασυμβίβαστο και ότι οι βουλευτές μπορούν να δραστηριοποιούνται νομίμως ως επαγγελματίες γιατροί και απειλούσε με αγωγές για το δημοσίευμα που την ξεβόλευε…

Δεν ήταν η μόνη…

 Ο Φλαμπουράρης είχε ιδιωτική εταιρεία η οποία πήρε μέσω διαγωνισμού έργο της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε παραιτηθεί από το Δ.Σ της εταιρείας την επόμενη των εκλογών του 2015! Ο σχετικός φάκελος διεκπεραιώθηκε το Σεπτέμβρη του 2015! Όσο για τον Σταθάκη που ήταν υπουργός Οικονομίας, είχε προβλήματα με το πόθεν έσχες ή με τη μνήμη του καθώς είχε ξεχάσει να εγγράψει 38 ακίνητα στη δήλωσή του και κάτι λιγότερο από δύο εκατομμύρια σε καταθέσεις. Σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές που ερεύνησαν τότε την υπόθεσή του, είχε ποσοστό συμμετοχής σ’ αυτά τα ακίνητα από 3% μέχρι 66%! Αυτοί ήταν οι φτωχούληδες του Θεού που αγωνιζόταν για το λαό! Και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έκρινε επαρκείς τις εξηγήσεις Σταθάκη και συνέχισαν το θεάρεστο έργο τους για τη σωτηρία του ελληνικού λαού.

Κοντή η μνήμη τους!

Ξέχασαν ότι τότε κράτησαν στη θέση τους υπουργούς και βουλευτές που ελέγχονταν για τις πράξεις τους. Οι τρεις προαναφερόμενες υποθέσεις αφορούν μόνο τα οικονομικά πεπραγμένα των τότε κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τις υπόλοιπες υποθέσεις που ακόμη σέρνονται τις ανέλαβε η δικαιοσύνη και τα ειδικά δικαστήρια όπως συμβαίνει με την υπόθεση του στενού συνεργάτη του Τσίπρα του Νίκου Παππά για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών που τόσα ακούστηκαν γι’ αυτόν αλλά και η υπόθεση Παπαγγελόπουλου με την περίπτωση της σκευωρίας της NOVARTIS. Όλοι οι προαναφερθέντες είναι και σήμερα ακόμη ενεργά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ούτε διαγράφηκαν ούτε παραιτήθηκαν. Και τις θέσεις τους κρατάνε και όλοι τους, Τσίπρας και ΣΙΑ, τηρούν σιγήν ιχθύος… Τους άλλους επικρίνουν!

Άρνηση για την άρνηση…

Σε όλη την πορεία τους φέρνονταν με επιπολαιότητα! Το Νοέμβρη του 2013 καταψήφισαν την τροπολογία που έφερε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης για την μείωση της τιμής των φαρμάκων… Βρήκαν δικαιολογία ότι δεν την ψήφισαν επειδή την επέβαλε η τρόικα και ησύχασαν ότι έπραξαν σωστά. Τελικά μόνο άρνηση βγάζουν σε κάθε κυβερνητική απόφαση που προτείνεται από οποιοδήποτε κόμμα πλην ΣΥΡΙΖΑ… Και τώρα ελληνοποιεί κάθε διεθνή κρίση προκειμένου να βρίσκει θέματα για αντιπολίτευση. Τις σημερινές δομικές μεταρρυθμίσεις δεν είναι σε θέση ούτε να τις προσεγγίσει και το χειρότερο δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σημασία τους για τη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας μας. Ζηλεύουν; Τους λείπει η αντιληπτική ικανότητα; Πάντως απέχουν από κάθε σχεδιασμό βγάζοντας ΑΡΝΗΣΗ!

Θεανώ Βλάχου