Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Παραδοσιακό πρωινό!

Μία ξεχωριστή εκδήλωση, το «Γιαννιώτικο Πρωϊνό» διοργάνωσαν, παραμονή των Χριστουγέννων, ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ, με σκοπό να αναδείξουν τα τοπικά προιόντα και την φιλοξενία της περιοχής. Με μεράκι οι σπουδαστές του τμήματος ΣΕΦ του Δ.Ι.Ε.Κ, πρόσφεραν τοπικά εδέσματα και παρουσίασαν συνταγές με βάση το παραδοσιακό γιαννιώτικο πρωινό. Πίτες, τραχανάς, τηγανίτες, γλυκά του κουταλιού και άλλα εδέσματα είχαν την τιμητική τους. Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας στόχος είναι να γίνει θεσμός, ενώ στάθηκε στην αυξανόμενη ανταπόκριση των τοπικών επιχειρήσεων. Πολύ σημαντικό που έλαβε χώρα η εκδήλωση μία μέρα που κυκλοφορούσε αρκετός κόσμος στο κέντρο της πόλης λόγω των γιορτών!

Ν.Γ.

Θετική εξέλιξη για το Σούλι…

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη του ερευνητικού έργου για την ανάδειξη την ανάπτυξη του Σουλίου. Τη μελέτη εκπόνησε και παρουσίασε η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Έλενα Κωνσταντινίδου. Η ερευνητική ομάδα από τους: Γ. Πανταζή, καθηγητή ΕΜΠ, Ε. Τσακανίκα, αναπλ. Καθηγ. ΕΜΠ, Γ. Σμύρη, αναπληρ. Καθ. Ιωαννίνων, Ε. Κλαμπατσέα, αναπλ. Καθηγ. ΕΜΠ, Σ. Γιαννακοπούλου, ΕΔΙΠ ΑΠΘ, Β. Κώτσιο, Ερευνητή ΜΕΚΔΕ ΕΜΠ, Κ. Μωραΐτη και άλλους ερευνητές. Πολύ θετική εξέλιξη, αλλά πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν, ωστόσο να φτάσουμε στον τελικό σκοπό, που είναι η αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου μέχρι σήμερα ιστορικού χώρου του Σουλίου. 

Η. Μ.

Εντυπωσίασε το αερόστατο!

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε μικρούς και μεγάλους την Παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς στήθηκε στην κεντρική πλατεία ένα κόκκινο αερόστατο σε σχήμα καρδιάς, το οποίο μαγνήτισε τα βλέμματα των περαστικών που απόλαυσαν για αρκετή ώρα το θέαμα μέσω ιδανικών καιρικών συνθηκών. Αυτή ήταν και η «παρθενική» πτήση του ώστε να ευχηθεί στους κατοίκους της πόλης για τις γιορτές. Πάντως, στόχος του ξενοδοχείου Epirus Palace Hotel Congress & Spa, σε συνεργασία με τον πρώτο πιστοποιημένο ευρωπαϊκό αερομεταφορέα «Olympic Executive Balloons», είναι να γίνουν οι πτήσεις αερόστατων θερμού αέρα, «εργαλείο» προώθησης του τουρισμού της περιοχής και της πόλης μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εντυπωσίασε τους πάντες!

Ν.Γ. 

Αγνώμων…

 Ο Κύρτσος βρέθηκε ευρωβουλευτής, ελέω Ν.Δ., απολαμβάνοντας και όλα τα προνόμια που απορρέουν απ’ αυτή τη θέση και έφθασε στο σημείο να ευχαριστήσει τον Τσίπρα για τη στήριξη που του πρόσφερε στο θέμα των υποκλοπών… Πώς αξιολόγησε ο Κύρτσος την λειτουργία της ΕΥΠ επί των ημερών Τσίπρα-Καμμένου; Καλώς παρακολουθούσαν τα «δικά τους παιδιά»; Και οι ίδιες υπηρεσίες στην Ελβετία τι ακριβώς έκαναν; « Η ΕΥΠ προλαμβάνει εγκληματικές ενέργειες δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος»! Αν δεν είχε τίποτε να κρύψει, τι θα πάθαινε αν τον παρακολουθούσαν;

ΜΑΤ

Γιατί τον προκαλούν;

 Εσωκομματική ήταν η απόφαση για να ψάλλουν παιδιά τα κάλαντα στον Τσίπρα ή τα έστειλε ο Μητσοτάκης; Το να ψάλλεις σε έναν άθεο, όπως ο ίδιος δήλωσε, το «Χριστού τη θεία γέννηση να πω στο αρχοντικό σας» είναι μάλλον προκλητική ενέργεια… Δεν το έκρυψε ότι δεν πιστεύει…

Θ.

Σεμνή και διακριτική παρουσία…

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος είναι ένας ποιμένας με πολύ αγάπη και πολύ καλοσύνη. Και πάντοτε χαμηλών τόνων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, όπου χρειάζεται, δεν ασκεί με δυναμική τα καθήκοντά του. Κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Δερβιτσάνη, όπου υποδέχθηκε στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Ράμα, η παρουσία του ήταν σεμνή και διακριτική.

H.M.

Τόσα ξέρει, τόσα λέει…

 «Απρόσφορο και ανεπαρκές κάθε μέτρο της κυβέρνησης» αναφωνεί ο Τσίπρας! Τόσα ξέρει, τέτοια λέει…Μήπως είναι σε θέση να αξιολογήσει το έργο αυτής της κυβέρνησης; Αλλά και να μπορούσε να το προσεγγίσει, είναι τέτοιος ο φθόνος που τον διακρίνει έχοντας απέναντί του ένα πρωθυπουργό με αυτά τα προσόντα που μόνο άρνηση θα βγάζει κάθε φορά που η κυβέρνηση θα ανακοινώνει ένα νέο μέτρο, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή την πολυεπίπεδη και εισαγόμενη ενεργειακή κρίση. Και ενώ δεν ακούσαμε ούτε μία δική του συγκεκριμένη πρόταση για την άμβλυνση των επιπτώσεων αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης, σπαταλάει το χρόνο του βγάζοντας χολή και δεν ενοχλείται που οι περισσότεροι Έλληνες ξέρουν τι θα παθαίναμε αν τώρα είχαμε τον Τσίπρα πρωθυπουργό.

 Έχασε τον ύπνο του!

Η προσωπικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε ο μόνιμος εφιάλτης του σημερινού αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ! Είναι σίγουρο ότι έχασε τον ύπνο του όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε στο κογκρέσο και τον χειροκροτούσαν όρθια και με ενθουσιασμό τα μέλη του! Αυτό δεν θα το ξεχάσει ποτέ…Τέτοιες τιμές ούτε στον ύπνο του δεν τις φαντάστηκε ο μετρίων δυνατοτήτων πολιτικός που ελέω Αλαβάνου βρέθηκε σ’ αυτή τη θέση. Η χώρα μας έχει συσσωρευμένα προβλήματα και χρειάζεται πολλή δουλειά επάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο για να ξελασπώσουμε. Γι’ αυτό, το να χάνουν το χρόνο τους οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατακρίνοντας κάθε παρέμβαση της κυβέρνησης, δεν προσφέρουν καμία βοήθεια για να περάσουμε τη θύελλα και να βγούμε στο ξέφωτο. 

Τόσο μπορεί

 Το να χρησιμοποιούν το λαϊκισμό ζητώντας τα πάντα για όλους χωρίς να είναι σε θέση να αξιολογήσουν τα πραγματικά δεδομένα, δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό στη χώρα και τους πολίτες… Απλά βγάζουν την άρνησή τους. Δεν έκαναν ούτε μία αναφορά στους πόρους που ξοδεύουμε για τους αναγκαστικούς εξοπλισμούς, αφού εκτός από τα εσωτερικά μας προβλήματα αντιμετωπίζουμε και τον εξ ανατολών κίνδυνο που μέχρι να γίνουν εκεί οι εκλογές, ποιος ξέρει τι άλλο θα σοφιστεί ο Ερντογάν. Σκεφτόμαστε πόσα έργα θα είχαν γίνει αν δεν είμαστε αναγκασμένοι να καταφεύγουμε στη σπατάλη τεράστιων πόρων για τους εξοπλισμούς; Με τους πόρους που σπαταλάμε θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα ειρηνικά έργα και ακόμη καλύτερη κοινωνική πολιτική…

 Οι άλλοι τι κάνουν; 

Πέρα από τα 2-3 κόμματα που εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση της χώρας μας υπάρχουν και κόμματα με πολύ χαμηλά ποσοστά που παρά τους «αγώνες», τις …πορείες και τις διαμαρτυρίες τους δεν καταφέρνουν να πείσουν το λαό να τους δώσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, ώστε να κάνουν πράξη όσα επαγγέλλονται… Απ’ ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει περίπτωση να τους επιτρέψουν οι Έλληνες να κυβερνήσουν τον τόπο μας. Και τότε τι κάνουν; Απλά εισπράττουν τις κρατικές αποζημιώσεις, ως κόμματα, και όσοι εκλέγονται ως βουλευτές απολαμβάνουν όχι και λίγα προνόμια οικονομικά και άλλα! Δεν νιώθουν ότι τους υποτιμά η όλη κατάσταση; Πολλά χρειάζονται να αλλάξουν στην κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία… Πότε θα γίνει; Ποιος ξέρει; Τα συμφέροντα είναι πολλά…

Θεανώ Βλάχου