Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Υπάρχει Πρόεδρος;

Αλήθεια, εκείνη η Δημοτική Πινακοθήκη από ποιον να διοικείται; Yπάρχει Πρόεδρος, Διοικητικό Συμβούλιο, κάποιος τέλος πάντων πολιτικός προϊστάμενος όπως ήταν παλιότερα ο αείμνηστος Δημήτρης Γιωτίτσας; Πήγαμε χθες με αφορμή δηλώσεις σχετικά με την έκθεση που εγκαινιάζει σήμερα στην Πινακοθήκη ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και βρήκαμε εκεί μόνο την επιμελήτριά της και κάποιους υπαλλήλους. Δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε. Μήπως εκτελεί χρέη Προέδρου ο Δήμαρχος; Άγνωστο! Ίσως απόψε απαντηθεί το ερώτημα. Ίδωμεν…

Κ.Α.

Κατόπιν εορτής…

Τώρα γίνονται εισηγήσεις για την εκπόνηση τοπογραφικού σχεδιασμού και στα Γιάννενα! Αφού αγνόησαν το σχέδιο Δοξιάδη και έχτισε ο καθένας όπου ήθελε και όπως ήθελε, τώρα «ευαισθητοποιήθηκαν» κάποιοι! Το πουλάκι όμως… πέταξε. Μια πόλη με αυτή την έκταση θα μπορούσε να γίνει οικιστικό πρότυπο αλλά τα «συμφέροντα» απέρριψαν το αίτημα!

Θ.

Xωρίς θέρμανση…

Με τα σκουφάκια τους, τα μπουφανάκια τους και τα κασκόλ πήγαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Απ’ ότι πληροφορείται η στήλη, ακόμα μπαίνουν στο κτίριο με χοντρά ρούχα γιατί απλούστατα η θέρμανση δεν έχει μπει σε λειτουργία! Πώς να μελετήσουν οι φοιτητές μέσα στο κρύο; Αυτό δεν μπορούμε να το απαντήσουμε εμείς… Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συστήσουμε στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου να βάλει τα δυνατά της και να φροντίσει για την προμήθεια πετρελαίου άμεσα. Λογικά και άλλα κτίρια δεν θα θερμαίνονται. Και κοντεύουν Χριστούγεννα πια…

Κ.Α.

Ρότσα στο Επικρατείας;

 Οι βουλευτικές εκλογές του 2023 ακόμη δεν έχουν οριστεί, ωστόσο έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο και τα σενάρια για τα πρόσωπα που θα κατέβουν υποψήφια έχουν ήδη αρχίσει. Ανάμεσά τους φιγουράρουν και πρόσωπα από το ποδόσφαιρο. Ενώ στο κυβερνών κόμμα παίζει το όνομα του σκόρερ του τελικού Euro 2004 Άγγελου Χαριστέα για τη Θεσσαλονίκη, στον ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται το όνομα του Χουάν Ραμόν Ρότσα. Σύμφωνα με το Star, ο προπονητής του Θεσπρωτού είχε συναντηθεί πέρυσι στην Ηγουμενίτσα με τον Αλέξη Τσίπρα και η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα. Μάλιστα ο Αλ. Τσίπρας είχε πει πώς κάποτε είχε αφίσα στο δωμάτιό του με τον Ρότσα. Να δούμε λοιπόν αν αυτή τη φορά θα τον έχει, όχι αφίσα, αλλά σε ψηφοδέλτιο του κόμματός του!

Ν.Γ.

Ούτε ράσο…

 Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του παπά-Θανάση! Ούτε ράσο καινούργιο δεν είχε να φορέσει αλλά αγωνίστηκε να προστατέψει παιδιά και νέους και κανένας δεν είχε να του προσάψει κάποιο «ατόπημα»! Παπάς και ο νέος «προστάτης παιδιών», αλλά με μεγάλη ιδιωτική περιουσία που την απέκτησε μετά την ενασχόλησή του με αυτή την «προστασία παιδιών»!

ΜΑΤ

Εξαιρετική πρόταση…

Να κι ένα καλό νέο που έρχεται από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. «Κούρεμα» έως και 60% θα γίνει, λέει, στις οφειλές που έχουν προς τον φορέα οι επιχειρήσεις μέλη του, οι οποίες χρωστούν συνδρομές των τελευταίων τεσσάρων ετών, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ρύθμιση και να εξοφλήσουν σε δόσεις τα ποσά που χρωστούν! Η εξαιρετική αυτή πρόταση κατατέθηκε προς τη Διοίκηση από τον επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» Γρηγόρη Γκίκα και, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, δύσκολα θα μπορούσε εκείνη να πει όχι, για ευνόητους λόγους! Η σχετική απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου. Οι επιχειρήσεις δεν διανύουν και τις καλύτερες μέρες, οπότε όποια διευκόλυνση τους γίνεται δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη!

B.

Άλλο κριτική, άλλο δουλειά…

 Το να κάνεις απλά και μόνο κριτική δεν είναι και τόσο δύσκολο. Επίσης το να δίνεις ανέξοδες υποσχέσεις όταν η θέση που έχεις δεν σου επιτρέπει και να τις υλοποιήσεις είναι ακόμη ευκολότερο. Πάντως, το τόσο σοβαρό πρόβλημα του πληθωρισμού δεν είναι δυνατό να το καταπολεμήσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο… Θέλει κάτι περισσότερο! Και αυτό δεν μπορεί να μη το ξέρει ο Τσίπρας μετά από όσα διδάχθηκε τα χρόνια που πέρασε και ως πρωθυπουργός και ως αξιωματική αντιπολίτευση. Εκτός κι αν εξακολουθεί να παραμένει ανεπίδεκτος μαθήσεως. Αλλά, αν συμβαίνει και αυτό, τότε η ευθύνη των στελεχών του κόμματός του είναι μεγάλη. Γιατί, αν τους πάρει το ποτάμι και πάλι, τότε δεν θα μπορέσουν να ξαναδιεκδικήσουν όχι μόνο την πρώτη θέση αλλά θα χάσουν και τη δεύτερη.

Τα βρήκε δύσκολα!

Είδε κι αποείδε ο Τσίπρας ότι δεν τον παίρνουν στα σοβαρά ούτε μέσα στο κόμμα του, στο οποίο «προεδρεύει» ακόμη, και ζήτησε να του ετοιμάσουν κάποιες προτάσεις που τις ονόμασε «πρόγραμμα των πρώτων εκατό ημερών»… Πόσες από αυτές θα τις κατανοήσει αλλά και πόσες θα καταφέρει να τις μάθει απ’ έξω ώστε να τις ανακοινώνει κατά περίπτωση  θα το μάθουμε στην πορεία. Για τα επόμενα «σχέδια», μετά τις εκατό πρώτες μέρες έχει καιρό να το σκεφθεί αν και δεν το πιστεύει και ο ίδιος ότι θα κληθεί να κάνει πράξη  αυτά που σήμερα θα υποσχεθεί. Πάντως, έτσι εξηγείται το μένος που έχει εναντίον του Μητσοτάκη. Με τα σχέδια και τη δουλειά που κάνει τον αποσυντονίζει και τον κάνει να τον μιμείται για να αποδείξει ότι και εκείνος μπορεί να δουλεύει με σχέδιο…

Πώς την εννοεί;

 Σκληρή αντιπολίτευση αποφάσισε να κάνει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό… Το πώς την εννοεί τη «σκληρή» δεν το ξέρουμε. Ας ελπίσουμε ότι δεν σχεδιάζει να ξαναπετάει καρέκλες μέσα στις πισίνες όπως έκανε ως μαθητής. Το να επαναλάβει τα ίδια μέσα στη Βουλή δεν το θεωρούμε απίθανο. Βλέπεις η ανάγκη του να «ξεχωρίζει» τον αποσυντονίζει και κάνει πράγματα που δεν δείχνουν σοβαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Ευρώπης σήμερα. Αυτά χρειάζονται πολλή δουλειά, δημόσιες σχέσεις με τους ευρωπαίους ηγέτες και ανοίγματα σε όλους τους λαούς και άμεσες αποφάσεις. Κάτι ακούσαμε ότι κάθε μέρα που ξημερώνει τον πιάνει αγωνία για το τι νεότερο θα ακούσει από το στόμα του Έλληνα πρωθυπουργού…

Με τόσο μένος…

 Αν οι «γνωστοί κύκλοι» καταφέρουν να δημιουργήσουν προβλήματα στη σημερινή  κυβέρνηση, ποιος χάνει και ποιος κερδίζει; Έχουν τόσο μένος εναντίον του πρωθυπουργού που μετέρχονται κάθε μέτρο συκοφάντησής του προκειμένου να τον αναγκάσουν να προσφύγει σε εκλογές. Γιατί όσο το έργο του θα προχωράει  τόσο θα αδυνατίζουν οι καταγγελίες τους. Και αυτό δεν το αντέχουν… Η αναμονή τους κούρασε! Και το περίεργο είναι ότι, ενώ ο Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν θα τον επιλέξει ο ελληνικός λαός ως τον επόμενο πρωθυπουργό, επιμένει να ζητάει τις εκλογές. Γιατί το κάνει; Εκείνος το ξέρει. Και είναι σίγουρο ότι τον ενοχλεί η διαπίστωση ότι αν σήμερα ήταν πρωθυπουργός ο Τσίπρας όλα θα ήταν χειρότερα. Τέτοιες κρίσεις χρειάζονται δυνατό τιμονιέρη….

Θεανώ Βλάχου