Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Θα κάνει… ρεκόρ!

 Αποφασισμένος να διεκδικήσει μία ακόμη θητεία στον Δήμο Πωγωνίου είναι ο νυν Δήμαρχος Κώστας Καψάλης, ο οποίος μιλώντας χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Γιώργο Γκόντζο επιβεβαίωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος. Αν επανεκλεγεί, ο κ. Καψάλης εικάζουμε πως θα σπάσει… ρεκόρ ως ένας από τους μακροβιότερους δημάρχους της χώρας, καθώς η επόμενη θα είναι η έβδομη θητεία του! Να θυμίσουμε ότι έχει κάνει ήδη τρεις θητείες ως Δήμαρχος Καλπακίου και διανύει την τρίτη του και στο «τιμόνι» του διευρυμένου Δήμου Πωγωνίου! Πάντως, στην Ήπειρο δεν μπορούμε να εντοπίσουμε άλλη αντίστοιχη περίπτωση δημάρχου…

Κ.Α.

Στα Κάτω Μάρμαρα…

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των Κάτω Μαρμάρων λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό στην περιοχή. Έχουμε και λέμε: To βράδυ επικρατεί σκοτάδι. Όπως κατήγγειλαν στη στήλη, από τον περασμένο Δεκέμβριο (!) τηλεφωνούν επανειλημμένα στο εργοτάξιο του Δήμου για να αλλάξουν δύο λάμπες και μέχρι σήμερα… τίποτα! Μέχρι που έφτασαν να τους πουν να τις αλλάξουμε μόνοι τους! Παράλληλα, εδώ και 10 - 11 ημέρες υπάρχει βλάβη στον αγωγό ύδρευσης, ο οποίος χάλασε για τρίτη φορά στο ίδιο σημείο από πέρυσι το καλοκαίρι. Μάλιστα, οι περίοικοι δείχνουν ως υπεύθυνη την εταιρία η οποία ανέλαβε το αποχετευτικό στην περιοχή τονίζοντας πως έκανε ζημιά στους δρόμους. Όσο για τη ΔΕΥΑΙ, έχει ενημερωθεί εξαρχής και μέχρι τώρα έκαναν απλώς μία αυτοψία! Κατά τα άλλα, οι τηλεφωνικές γραμμές για βλάβες παραμένουν κατειλημμένες! Tόσο δύσκολο είναι πια να λύσουν τέτοια απλά πράγματα; Κ.Α.

Aφίσες παντού!

Το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στα Λιθαρίτσια το Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή, το οποίο περιλαμβάνει παράσταση, συναυλίες, ομιλία κλπ… Πάντως, οι διοργανωτές γέμισαν τις κολόνες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αφίσες για το Φεστιβάλ, τυπώνοντας μάλιστα και δυο διαφορετικές, μία για την ομιλία και μία για τις συναυλίες. Αυτό το χάλι με την αφισορρύπανση δεν λέει να σταματήσει. Κατά τα άλλα, στο ΚΚΕ είχαν ενοχληθεί πρόσφατα για τη συναυλία στην κεντρική πλατεία με τους Ρέμο - Παπαρίζου - Μέλισσες!

Ν.Γ.

Η πανδημία είναι εδώ

…αλλά τα ελληνικά κόμματα προβάλλουν ως πιο σημαντική είδηση την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη… Και θα είχε λυθεί η απορία μας για τους λόγους που γινόταν η παρακολούθηση αν ο «παθών» ενημερωνόταν, όπως είχε δικαίωμα, και ενημέρωνε και εμάς! Αλλά «περιέργως» το αποφεύγει… ΓΙΑΤΙ; Μήπως ξέρει το γιατί και δεν θέλει να γίνει ευρύτερα γνωστό;

Θ.

 

Ούτε να τα σκεφτεί…

 Όλα όσα ανέλυσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και αυτά που ακολούθησαν στη συνέντευξη τύπου δεν θα μπορούσε ούτε να τα κατανοήσει ο Τσίπρας όχι και να τα οργανώσει στην πράξη! Όμως η ζήλια για τον χαρισματικό «αντίπαλο» τον κάνει να συμπεριφέρεται ωσάν μαινόμενος… Αυτό έδειχνε την άλλη μέρα που «ανέλυε» τις απόψεις του… Τώρα έχει το αποτυχημένο κυβερνητικό παρελθόν που τον κατατρέχει και ό,τι και να λέει δεν πιάνουν τόπο. Απέτυχε πλήρως! Ε, όχι και να ξανακυβερνήσει τη χώρα μας… Τέτοια ατυχία δεν θέλουμε ούτε να τη σκεφθούμε!

ΜΑΤ

«Ας γίνουν αναλύσεις…»

 Αμφισβητεί φίλος αναγνώστης τα όσα τονίστηκαν σχετικά με την Παμβώτιδα κατά την πρόσφατη 7η συνάντηση εργασίας για την προστασία της λίμνης και συγκεκριμένα το γεγονός ότι αυτή είναι στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών. Όπως μας γράφει, «η διαύγεια των νερών της είναι αυτή την εποχή πολύ άσχημη, δεν διακρίνεις σχεδόν τίποτα», προσθέτοντας πως η διαύγεια είναι παράμετρος που αναφέρεται στην ποιοτική και χημική κατάσταση της λίμνης. «Χωρίς αναλύσεις δεν μπορούμε να μιλάμε για την κατάσταση της λίμνης και γενικά για την ποιότητα των κάθε είδους υδάτων», συνεχίζει και καλεί τους αρμόδιους να το πράξουν αυτό, υπενθυμίζοντας πως υπάρχουν τα κατάλληλα εργαστήρια (Πανεπιστήμιο, Χημείο του κράτους, Ιδιωτικά εργαστήρια)…

Κ.Α.

Μύρια όσα προβλήματα…

Από την ώρα που αυτή η κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα αντιμετώπισε το ένα μετά το άλλο τα προβλήματα. Και όχι απλά προβλήματα! Όλα ήταν δυσκολοδιαχείριστα που απαιτούσαν σχέδιο και πολλή δουλειά. Και επειδή «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» ο Έλληνας πρωθυπουργός απέδειξε ότι ξέρει να οργανώνει τη δουλειά που ανέλαβε! Οι συνεργάτες που επιλέγει συμμετέχουν ενεργά και έχουν άποψη και έτσι η «ομάδα» έδωσε τις ενδεδειγμένες λύσεις προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα… Γιατί σίγουρα και υπήρξαν χειρότερα και θα υπάρξουν και στο μέλλον, τουλάχιστον για όσο κρατάει ο «θυμός του Πούτιν»! Όταν μέσα σ’ αυτό το χαλασμό η εν Ελλάδι αντιπολίτευση συνεχίζει να εχθρεύεται τον πρωθυπουργό τότε δείχνει ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Τίποτε δεν ήταν εύκολο!

 Δεν ξέρω αν αντιληφθήκαμε ότι αυτό τον καιρό έγιναν μεγάλες ανατροπές… Πρώτα απεγκλωβιστήκαμε από τα μνημόνια, αποφύγαμε τις επιπτώσεις ενός θερμού επεισοδίου στον Έβρο, η πανδημία κατέστη διαχειρίσιμη -συγκρινόμενη με τις διαστάσεις που πήρε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- και για να μη πάρει ανάσα ο Έλληνας πρωθυπουργός προέκυψε και η ενεργειακή κρίση συντροφιά με την οικονομική και γεωπολιτική διάστασή  της… Στη σκέψη και μόνο ότι μπορούσε άλλος πρωθυπουργός αυτή την ώρα να πάρει τέτοιου μεγέθους αποφάσεις τρομάζουμε. Αλλά νομίζω ότι τρόμαξαν και όλοι εκείνοι που εκ του ασφαλούς κρίνουν και κατακρίνουν κάθε κίνηση του πρωθυπουργού μόνο από εμπάθεια. Σίγουρα θα λένε από μέσα τους  το «ευτυχώς που είμαστε αντιπολίτευση τούτη την ώρα…».

Δείγμα γραφής…

 Δεν παίρνει ανάσα ο Έλληνας πρωθυπουργός! Καλείται διαρκώς να δίνει δείγμα γραφής στη διαχείριση πολυεπίπεδων και αντικρουόμενων αναγκών αλλά δεν επαναπαύεται. Βρίσκεται διαρκώς ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις εφαρμόζοντας τη ρήση: «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»! Και όση εμπάθεια κι αν βγάζει η αντιπολίτευση κανένας δεν αμφισβητεί ότι είναι ανοδική η πορεία της ελληνικής οικονομίας και διέγραψε το στίγμα της αναξιοπιστίας, που χρόνια τώρα της είχαν επιβάλει πολιτικοί που δεν ήξεραν τι τους γίνεται. Βλέπεις, πολλοί θέλουν να παίξουν κεντρικό ρόλο στη διαχείριση των κοινών της χώρας μας αλλά τα προσόντα τους δεν επαρκούν. Γι’ αυτό οι πολίτες πριν φθάσουν στην κάλπη οφείλουν να αξιολογούν σωστά τις επιλογές τους…

Άπλωσε δίχτυ!..

Η ελληνική κυβέρνηση είναι από τις λίγες κυβερνήσεις που άπλωσαν γερό δίχτυ προστασίας επάνω από τους πολίτες τους. Η ενεργειακή ακρίβεια και οι δυσβάσταχτες αυξήσεις στα καταναλωτικά αγαθά δεν είναι μόνο ελληνικά φαινόμενα. Και τα μέτρα που παίρνονται εδώ γίνονται παράδειγμα αναφοράς για τους λαούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών που η στήριξη των οικογενειών από το κράτος είναι μηδαμινή. Και δεν λέει ψέματα η ΕΛΣΤΑΤ όταν μας προειδοποιεί ότι η πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Και θα γίνει πραγματικότητα το ότι με τα υπερέσοδα που αυτή τη χρονιά θα προκύψουν από τον τουρισμό θα μπουν σε τάξη τα οικονομικά μας προς όφελος και των πολιτών αλλά και των έργων που σχεδιάζονται για το καλό της χώρας μας… Αναμένουμε!

Θεανώ Βλάχου