Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Για το Εθνικό Στάδιο…

 Επειδή αύριο έχει πάλι αγώνα ποδοσφαίρου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, οι αρμόδιοι  της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει να φροντίσουν να ανανεώσουν την αρίθμηση των καθισμάτων που έχει να γίνει από την πρώτη χρονιά που ανέβηκε στη Super League η ομάδα και να αποκαταστήσουν και τη λειτουργία όλων των ηχείων της μεγαφωνικής εγκατάστασης. Φανταζόμαστε οι αρμόδιοι να έχουν αντιληφθεί πως, όταν τα παιχνίδια γίνονται βράδυ, ο φωτεινός πίνακας «θαμπώνει» τους φιλάθλους και θα πρέπει να ελαττώνεται η ένταση του φωτός (παρεμπιπτόντως, πρέπει να γίνεται και οικονομία). Επιπλέον, τα ονόματα των σκόρερς για να διαβαστούν χρειάζονται κιάλια με μεγεθυντικό φακό… 

Ν.

Θα γεμίσουμε προκάτ; 

 Αυτές οι προκάτ εκκλησίες που βλέπουμε τελευταία να στήνονται σε διάφορα σημεία του Νομού Ιωαννίνων, όπως εκείνη του Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα και αυτή του Οσίου Σοφιανού στην Κόνιτσα, όσο κι αν προβάλλονται ως «βυζαντινού ρυθμού», η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν καμία σχέση με την τοπική εκκλησιαστική αρχιτεκτονική. Στην Ήπειρο η πέτρα υπήρξε ανέκαθεν το βασικό υλικό ανοικοδόμησης ναών οι οποίοι έχουν μία ξεχωριστή αισθητική. Φυσικά, η ανοικοδόμηση εκκλησίας με πέτρα είναι πολύ ακριβή υπόθεση. Αυτό όμως τι σημαίνει; Πως θα γεμίσουμε τον τόπο με προκάτ ναούς πολύ μακρινής τεχνοτροπίας από τη δική μας; Δεν είναι εικονοστάσια, είναι εκκλησίες ολόκληρες αυτές!

Κ.Α.

Σε πρώτο πλάνο…

 Tα Γιάννενα θα προβάλλει εκπομπή της Ισραηλινής τηλεόρασης, όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή του ο Δήμος. Το συνεργείο της ξεναγήθηκε στα Τζαμιά του Κάστρου, τη Συναγωγή, το Εβραϊκό Νεκροταφείο, στο Μουσείο Αλή Πασά. Ανάμεσα σ’ αυτά «χώρεσαν», ευτυχώς, το Μοναστήρι των Φιλανθρωπινών και το Σπήλαιο Περάματος, γιατί διαφορετικά οι θεατές της εκπομπής θα σχημάτιζαν μία μάλλον «πλαστή» εικόνα για την πόλη μας, η οποία, όσο και να μην το παραδέχονται κάποιοι, δεν έχει μόνο Οθωμανικό παρελθόν! (Η φωτό από το χθεσινό δελτίο τύπου του Δήμου με τον μιναρέ και τον τάφο του Αλή Πασά σε πρώτο -φυσικά- πλάνο)!

Κ.Α.

Κίνηση Fair Play…

Mέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή την τελετή εγκαινίων του νέου νηπιαγωγείου στο χώρο των πρώην στρατιωτικών φούρνων, αναγνώρισε την κίνηση fair play (ευ αγωνίζεσθαι), από μέρους της Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα, αναγνώρισε τον τρόπο που προσκλήθηκε, την παρουσίαση εκ μέρους του Δημάρχου της εξέλιξης των γεγονότων μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και το ότι κλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό. Μάλιστα, τόνισε πως μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες, εάν η εκάστοτε δημοτική αρχή σέβεται αυτά που παρέλαβε! Να λοιπόν ένα διάλειμμα σύμπνοιας και θετικού κλίματος μεταξύ Δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης, μιας και συνήθως τρώγονται «σαν τα κοκόρια»!

Ν.Γ.

Υποκρισίες…

Ενώ σε όλες τις χώρες, ακόμη και στην Κύπρο, λειτουργούν δημόσια και ιδιωτικά ΑΕΙ, στην Ελλάδα παίζονται παιγνίδια ακαταλαβίστικα! ΟΧΙ λένε κάποιοι στη λειτουργία και ιδιωτικών ΑΕΙ, ενώ καθημερινά διαφημίζονται ιδιωτικά κολλέγια που λειτουργούν στη χώρα μας… Κρύβονται συμφέροντα πίσω από τις αντιδράσεις; Πάντως, Έλληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό σε δημόσια και ιδιωτικά ΑΕΙ και επανερχόμενοι εδώ αναγνωρίζουν τους τίτλους σπουδών τους και βρίσκουν εργασία… Ως πότε αυτές οι ιδεολογικές αγκυλώσεις θα μας κρατάνε πίσω; Και ποια συμφέροντα υπερασπίζονται αυτοί που αντιδρούν;

ΜΑΤ

Ασέβεια και ασχήμια…

Είναι να απορεί κανείς με τι «καρδιά» μπορεί ένας να ζωγραφίσει τον τοίχο ενός κλασικού και καθαρού κτιρίου στο κέντρο της πόλης, έτσι απλά για το κέφι του. Το τι γράφει το συγκεκριμένο σύνθημα  στο κτίριο «Γεωργίου Σταύρου» στο Γυαλί Καφενέ, στο οποίο στεγάζονται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,  μας είναι άγνωστο, ούτε κι έχει κανένα ενδιαφέρον, ακόμη και αν είναι... αποχαιρετιστήριο για τον μέχρι πρότινος Περιφερειακό Διευθυντή Κ. Καμπουράκη. Η ασέβεια και η ασχήμια όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και επαναφέρει το ζήτημα του γενικού καθαρισμού της πόλης από τα πάσης φύσεως συνθήματα στα κτίριά της. 

Ν.

Το «έπαθλο»…

 Η εν Ελλάδι κατάσταση είναι ίδια κι απαράλλακτη εδώ και πολλά χρόνια! Κάθε κόμμα που έπαιρνε από το λαό την εντολή να κυβερνήσει έπαιρνε ως «λάφυρο» και το κράτος… Έκαναν ό,τι ήθελαν και λόγο δεν έδιναν σε κανένα… Όχι πως οι πρωτοβουλίες τους ήταν προς τον  εκσυγχρονισμό του κράτους αλλά κάθε φορά που αλλάζαμε κυβέρνηση μας περίμενε και μια νέα απογοήτευση. Και τώρα βλέπουμε μια μικρή χαραμάδα ελπίδας! Λέτε μέσα στις τολμηρές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που φαίνονται στον ορίζοντα να δούμε και εμείς μια άσπρη μέρα; Αν και οι εξωγενείς προκλήσεις διατάραξαν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και ανέτρεψαν την αρχική της πορεία ελπίζουμε κάποια στιγμή να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να γλιτώσουμε και από τους ιούς και από τα ξαδέλφια τους.

Έρχεται από παλιά!

Συμπληρώνονται 138 χρόνια από όταν ξεκίνησε ο πρώτος δικομματισμός στην Ελλάδα ο οποίος συνεχίζεται με την ίδια ίσως και μεγαλύτερη αγριότητα μέχρι σήμερα! Χαρακτηριστικό του …προσόν η μεγάλη αντιπαλότητα στις μεταξύ των κομμάτων επιθετικές αναφορές. Ο λαϊκισμός παίζει πρωτεύοντα ρόλο στις διακηρύξεις των κομμάτων, ιδιαίτερα των αντιπολιτευόμενων την σημερινή κυβέρνηση που περιέργως δεν βρίσκουν τίποτε καλό στις πρακτικές της. Aκόμη και για όσα έργα φωνάζουν για την αναγκαιότητά τους και διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και γι’ αυτά δεν θα ακουστεί ούτε ένας επαινετικός λόγος από την αντιπολίτευση. Θα μου πείτε πως αν σε όλα δείχνουν αρνητικοί οι πολιτικοί «αντίπαλοι» πώς να γίνουν πιστευτοί όταν έχουν δίκιο στην κριτική τους; 

Εν μέσω αντεγκλήσεων…

 Ο καιρός περνάει και κάθε συνεδρίαση της Βουλής εξελίσσεται σε ένα ακόμη πεδίο μάχης! Προετοιμάζονται οι αρχηγοί των κομμάτων για να κρίνουν αρνητικά κάθε απόφαση της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να ακυρώσουν όσα βλέπουν ότι μπορεί να τα αξιολογήσει θετικά ο λαός. Τέτοια κατάντια σε μια εποχή που όλοι  βιώνουν τις συνέπειες των καθυστερήσεων και αναμένουν κάτι καλύτερο που θα διευκολύνει τις ζωές μας… Δεν γνωρίζω γιατί επιλέγει η αντιπολίτευση μόνο την άρνηση και την κατάκριση… Δεν μπορεί παρά να αντιλαμβάνονται τις ελλείψεις που μας ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια αλλά επιμένουν στη στείρα άρνηση… Ούτε έναν καλό λόγο για τους άθλους του Πιερρακάκη που αλλάζει κάθε μέρα τα γραφειοκρατικά δεδομένα της χώρας μας διευκολύνοντας τις ζωές μας.

Σύγχυση δηλώσεων…

 Η ΝΔ και ιδιαίτερα ο Μητσοτάκης φταίνε για όλα! Φαίνεται πως τίποτε καλό δεν κάνει η σημερινή κυβέρνηση! Όλα τα καλά τελείωσαν το καλοκαίρι του 2019! Το ότι η σύλληψη των πρωτεργατών της δολοφονίας Φύσσα δεν καταχωρήθηκε στις μνήμες της σημερινής αντιπολίτευσης σημαίνει ότι έχουν κοντή μνήμη… Το ίδιο έγινε και με το κατηγορητήριο, την παραπομπή σε δίκη και την προφυλάκιση των χρυσαυγητών! Επί συγκυβερνήσεως Τσίπρα - Καμμένου δεν έβρισκαν ούτε αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης… Τώρα, τα γιατί και τα πώς όσοι δεν έχουν τις απαντήσεις απλά σιωπούν και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Και επιλέγουν μόνο την άρνηση, μόνο την εχθρική στάση και τις ανούσιες καταγγελίες… Τρέμουν στη σκέψη ότι κάποια έργα γίνονται αποδεκτά από το λαό!

Θεανώ Βλάχου