Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Αντήχησε πάλι μουσική!

Μελωδίες αντήχησαν ξανά έπειτα από… 1.900 χρόνια (!) στο Μεγάλο Θέατρο της αρχαίας Νικόπολης, το οποίο αναστηλώθηκε με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου. Η μουσική «έντυσε» την τελετή έναρξης επιστημονικού συμποσίου με θέμα τα νέα ευρήματα που ήρθαν στο φως από τις εργασίες ανάδειξης του Θεάτρου. Σ’ αυτήν παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Γεωργάκος κ.α.. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και οι εργασίες για την παράκαμψη της Νικόπολης, ο αρχαιολογικός χώρος της οποίας επιτέλους θα ενοποιηθεί! Σπουδαία έργα και τα δύο, ειδικά το δεύτερο, για την Πρέβεζα και όχι μόνο!

Κ.Α.

Διαχωριστική γραμμή…

 Μία σαφή διαχωριστική γραμμή από τη νυν Δημοτική Αρχή στην οποία συμπράττει, τράβηξε προχθές η παράταξη του Νίκου Γκόντα, με την ανακοίνωσή της για την ανάγκη να ξαναγίνει εμποροπανήγυρη στα Γιάννενα, στην οποία, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «εμμονή σε λάθος επιλογές του παρελθόντος που επιφέρει απώλεια σοβαρών εσόδων για τον Δήμο». Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας». Το ερώτημα είναι αν προμηνύει κάτι συγκεκριμένο και για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι φαίνεται…

Κ.Α.

Να λειτουργεί!

 Συζήτηση γίνεται τελευταίως για τον τρόπο λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Εκείνο, που προέχει είναι να λειτουργεί σε τακτική βάση. Και αυτό είναι υποχρέωση του κράτους. Και μάλιστα σε μια περιοχή, την οποία έχει αφήσει κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού. Όλα τα υπόλοιπα μικρή σημασία έχουν... Και μάλλον αφορούν τις εντυπώσεις και όχι την ουσία!

H.M.

Ο πεινασμένος…

…καρβέλια ονειρεύεται! Πρόωρες εκλογές «βλέπει ο Τσίπρας»! Στον ύπνο, ή στο ξύπνιο του; Και όταν γίνουν οι εκλογές, σύντομα ή στην ώρα τους, λέτε οι Έλληνες να ξέχασαν τα έργα και τις ημέρες Τσίπρα; Γιατί, αν του δώσουν ακόμη μία ευκαιρία τώρα που το νερό μπήκε στ’ αυλάκι, τότε θα είναι άξιοι της τύχης τους… Για σκεφθείτε να αρχίσει να ξεθεμελιώνει ό,τι με πολύ κόπο και σε ακραίες συνθήκες χτίστηκε στον τόπο μας… Το «άντε πάλι απ’ την αρχή» πού θα μας οδηγήσει;

Θ. 

Τόση εμπάθεια;

 Αν αληθεύει η δήλωση του Yπουργού Mετανάστευσης ότι στελέχη της αντιπολίτευσης που σχετίζονται με ΜΚΟ πήγαν την Ελλάδα στο δικαστήριο του Στρασβούργου για θέματα μεταναστών τότε εμείς τι να πούμε; Και δεν ξέρω αν αυτές οι ΜΚΟ φρόντισαν να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σε θέματα υποστήριξης των μεταναστών που έρχονται εδώ και δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν και πώς να στήσουν τη ζωή τους στη νέα χώρα όπου δεν ξέρουν κανένα. Τα λόγια είναι εύκολα… Στο «δια ταύτα» σκοντάφτουμε!

ΜΑΤ

Διαβάζοντας «Π.Λ.»…

 Είναι γνωστό ότι αυτή εδώ η εφημερίδα έχει πιστούς αναγνώστες που τη διαβάζουν ανελλιπώς σε καθημερινή βάση, είτε λαμβάνοντάς την στο σπίτι και τη δουλειά τους ή όπου αλλού πέσει στα χέρια τους. Ακόμα και στο Νοσοκομείο να είναι κανείς, τον θέλει τον «Π.Λ.» για την ενημέρωσή του! Αυτό ισχύει και για τον κύριο της φωτογραφίας που ο φακός φίλου της στήλης τον συνέλαβε χθες να διαβάζει την εφημερίδα στο μπαλκόνι του «Χατζηκώστα» φορώντας τη μάσκα του. Να είναι πάντα καλά του ευχόμαστε και γρήγορα σπίτι του! 

Δ.Κ.

Σε συνθήκες ακυβερνησίας…

 Αν άκαιρα πέσει αυτή η κυβέρνηση μπορεί να προκύψει κάτι καλό; Οι συνθήκες ακυβερνησίας ποιους μπορεί να ευνοήσουν; Και τελικά ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται αν βρεθούμε σε συνθήκες ακυβερνησίας; Το ότι επικεντρώθηκε η αντιπολίτευση στα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που έγινε στο μνημόσυνο του Γ. Κεφαλογιάννη κάτι λέει… Δεν κάνουν τίποτε χωρίς υστεροβουλία… Ξέχασε η αντιπολίτευση και τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, δεν ανέφεραν τίποτε για την οικονομία εν όψει της ΔΕΘ, ούτε είπαν έστω δυο λόγια ανησυχίας για την ενεργειακή κρίση. Κανένα άλλο επίκαιρο θέμα στην ατζέντα. Μόνο επαινετικά λόγια για τον πολιτικό που μέχρι πρότινος έβριζαν…

Αποθέωσαν τον πρώην!

Το να λένε τόσα καλά λόγια για τον πρώην πρωθυπουργό, για τον οποίο δεν είχαν ποτέ «φιλικά αισθήματα» σημαίνει ότι υπάρχει ένδεια επιχειρημάτων προκειμένου να ακυρώσουν το έργο της κυβέρνησης! Ως πότε θα συνεχίζουν την τακτική του «αέρα κουβέντα…»; Τώρα, περισσότερο από άλλες φορές τα κόμματα οφείλουν να κάνουν συγκεκριμένες  προτάσεις επάνω σε όλα τα επίκαιρα και ιδιαίτερα σοβαρά θέματα που ταλαιπωρούν όχι μόνο τον ελληνικό λαό αλλά όλους τους λαούς της Ευρώπης. Το να ταυτίζονται με τις πρακτικές του πολυμήχανου κ. Αντώναρου που νιώθει ότι τον αδίκησε ο Μητσοτάκης που δεν του έδωσε πρωτοκαθεδρία δεν είναι η καλύτερη αντιπολιτευτική τακτική… Δεν πείθουν τελικά για τις προθέσεις τους.

Έβγαλε πάλι χολή!

 Κάνει… λάθη ο Έλληνας πρωθυπουργός! Έκανε επιλογή συνεργατών και δεν συμπεριέλαβε σ’ αυτούς ως πρώτο και καλύτερο τον κ. Αντώναρο. Μεγάλο λάθος… Θα είχε λύσει όλα τα προβλήματα των Ελλήνων και θα ήταν ο καλύτερος σύμβουλός του προκειμένου να τα βγάλει πέρα με τα τόσα προβλήματα που αντιμετώπισε στη θητεία του. Έτσι και ο Μητσοτάκης έχασε και εμείς οι Έλληνες ατυχήσαμε που δεν τον είχαμε να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό και να του υποδεικνύει πώς να διαχειριστεί τα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετώπισε σε όλη τη θητεία του. Γι’ αυτό αποφάσισε ο αδικηθείς να τον πετροβολάει με κάθε ευκαιρία…

 Δεν αρκούν…

Δεν αρκούν τα εσωτερικά μας προβλήματα, μετά από τόσες κρίσεις που περάσαμε. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στο στόχαστρο και των διεθνών συμφερόντων. Και εμείς οι απλοί πολίτες με τα λίγα που ξέρουμε πώς να αξιολογήσουμε αυτά που λέγονται και αυτά που γράφονται με σκοπό να του δυσκολέψουν τη ζωή; Λες και δεν έχει μύριες όσες ευθύνες να διαχειριστεί όπως είναι η επιδημία που ακόμη σέρνεται και στη χώρα μας αλλά και το μεταναστευτικό που το χρησιμοποιεί ο Ερντογάν ως όπλο εναντίον των Ελλήνων που δείχνει να μισεί και επιθυμεί να μας δυσκολέψει τη ζωή. Και αφού πρώτα τους έφερε στη χώρα του, στέλνει καραβάνια απελπισμένων ανθρώπων εδώ ως μέτρο πίεσης προς την Ελλάδα.

Θεανώ Βλάχου