ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πού θα παρκάρουν;

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες ανάπλασης μέσα στο Κάστρο, στην Πλατεία Γλυκήδων, στις οδούς Σουγδουρή και Προκοπίου. Όταν ολοκληρωθούν οι μόνιμοι κάτοικοι δε θα μπορούν να παρκάρουν πλέον τα οχήματά τους στη συγκεκριμένη περιοχή. Πού θα τα αφήνουν; Κανείς δεν έχει προς το παρόν επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο. Πρόκειται όμως για πολύ σοβαρό ζήτημα, αφού μιλάμε περίπου για 250 οχήματα, συν μερικές δεκάδες θέσεις που έχουν οι ξενώνες του οικισμού. «Δεν θα μας πει κανένας από τον Δήμο τι θα κάνουμε τα αυτοκίνητά μας; Ας βάλουν μία μακέτα του όλου έργου να ενημερωθούμε», ανέφερε χθες Καστρινός αναγνώστης της στήλης. Δίκιο έχει ο άνθρωπος. Ακούσαμε κάτι για χωροθέτηση πάρκινγκ δίπλα στο Σουφαρί Σεράι, όμως κι αυτό επίσημο δεν είναι.

Κ.Α.

Αποκαλύψεις…

Συνετός ο κ. Μπάρκας αποκαλύπτει τους μεγαλόμισθους του ελληνικού δημοσίου… Να μη σταματήσει τώρα που ξεκίνησε, αν και έπρεπε πρώτα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το πόσο κοστίζει ο κάθε βουλευτής… Κύριες αποδοχές, εορταστικά επιδόματα, λειτουργία γραφείων, ενοίκια κατοικίας τους στην πρωτεύουσα, μισθοί συνεργατών που αποσπώνται στα γραφεία τους προερχόμενοι από το Δημόσιο, κόστος εκείνων που αντικαθιστούν τους συνεργάτες τους -αν αυτοί είναι εκπαιδευτικοί- αυτοκίνητα κλπ. Θα τον παραδεχθώ αν είναι ο πρώτος βουλευτής που θα αποκαλύψει τα «μυστικά του έθνους»!

ΜΑΤ 

Τα είπε με τον Μάστορα!

Με τον γνωστό τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα, ο οποίος κατάγεται από τη Βόρειο Ήπειρο τα είπε, για πρώτη φορά, καθώς τώρα γνωρίστηκαν, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Είχαν μια χρήσιμη συζήτηση, καθώς ο κ. Μάστορας ενδιαφέρεται για τους συμπατριώτες του Βορειοηπειρώτες και τα δικαιώματά τους. Και κάνει παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση... Ακόμη και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε φτάσει παλαιότερα για να θέσει το θέμα της σύνταξης των Ομογενών. 

H.M.

Κακώς ενοχλήθηκαν…

Εξαιρετική ήταν η πρωτοβουλία της P&I να διοργανώσει τη συναυλία με τους σπουδαίους καλλιτέχνες στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων με δωρεάν είσοδο. Κακώς ενοχλήθηκαν ορισμένοι με τις εικόνες αυτές ή για το γεγονός ότι έκλεισαν οι δρόμοι ή ότι παραχωρήθηκε η πλατεία, από τη στιγμή που εκεί γίνονται μέχρι και κομματικές εκδηλώσεις. Φυσικά, η συναυλία θα μπορούσε να γίνει και κάπου άλλου, μιας ο ακραίος συγχρωτισμός είναι... ό,τι πρέπει για μία δυναμική επανεμφάνιση της πανδημίας! Όπως και να έχει, αξίζουν συγχαρητήρια στην εταιρία, κυρίως, επειδή ήρθε στην πόλη εγκαταστάθηκε και άνοιξε δεκάδες θέσεις εργασίας. 

Ν.Γ.

Ξεχνάνε εύκολα…

Κάποιοι συριζαίοι υιοθέτησαν το άρθρο του «Der Spiegel» για το θέμα των προσφύγων ξεχνώντας ότι αυτή η εφημερίδα κατ’ επανάληψη έδειξε την ανθελληνική της άποψη! Βέβαια, ξέχασαν αυτά που έγραφε τα χρόνια του μνημονίου ότι οι Έλληνες είναι πλούσιοι και υποκρίνονται τους φτωχούς και προέβλεπε τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την έξοδο από το ευρώ αλλά αστόχησε… Εμφάνιζε τότε τον Τσίπρα ως «γιουσουφάκι» του Ερντογάν και τον κορόιδευαν για τις συναντήσεις του με τη Μέρκελ… Τώρα, απλά τους βόλευαν τα γραφόμενα της εφημερίδας αφού καταφέρεται εναντίον του Μητσοτάκη του «κοινού τους εχθρού»!

Θ.

Ποιο το όφελος;

Έδεσε πρόσφατα το κρουαζιερόπλοιο «Riviera» στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Το αποτέλεσμα για την περιοχή ήταν το ίδιο με τις προηγούμενες φορές. Κάποιοι βρέθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους εκτός Θεσπρωτίας, αφού δεν υπάρχει μέριμνα για επίσκεψη στα μνημεία της περιοχής. Λίγοι έκαναν μια βόλτα στην πόλη και οι περισσότεροι έμειναν στο καράβι! Τι όφελος είχε λοιπόν η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία από την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου; Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την απάντηση…

H.M.

* * * 

Πού θα μας βγάλει;

Συμβαίνουν πολλά και δυσάρεστα στην Ευρώπη μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην… Ουκρανία! Εκείνη η χώρα δέχεται όλο το μένος των Ρώσων που την ισοπεδώνουν, οι οικογένειες διαλύθηκαν, γυναίκες και παιδιά έφθασαν και στην Ελλάδα αναζητώντας προστασία και δεν γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους  ή θα πρέπει να ψάξουν για νέα ζωή σε ξένη χώρα. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της αβεβαιότητας καλούνται και οι χώρες της Ευρώπης να αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα… Και ενώ μπαίνει σε προτεραιότητα η ενεργειακή κρίση, στη χώρα μας ο τρόπος διαχείρισης της κατάστασης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνει την επιπολαιότητά τους με τη «φθηνή» αντιπολιτευτική τους επιλογή… Βλέπεις, το κομματικό συμφέρον προηγείται!

 Δυσκολοδιαχειρίσιμο…

Το να λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι προτεραιότητά μας είναι η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, σημαίνει ότι αυτό το πρόβλημα είναι δυσκολοδιαχειρίσιμο. Ελπίζουμε να κάνει πάλι το καλύτερο δυνατό με δεδομένο ότι κατ’ επανάληψη οι απόψεις του έχουν ευρύτερη αποδοχή από τα όργανα της Ε.Ε! Αυτό κάτι λέει για όσους έχουν «ανοιχτά αυτιά»! Και αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και τα σημερινά προβλήματα αύριο θα οδηγηθούμε σε μια καλύτερη εποχή… Όσο για την εκφρασμένη άποψή του ότι είναι αναγκαιότητα η επίσπευση των ευρωπαϊκών αποφάσεων, ας την ακούσουν ΟΛΟΙ μήπως και προλάβουμε να πάμε στην αντίπερα όχθη με τις λιγότερες απώλειες… Όσο για την εμπάθεια που προκαλείται από τις κομματικές «αγκυλώσεις» αυτή θα μείνει στην ιστορία.

Παίζονται τόσα παιγνίδια!

Παίζονται παιγνίδια από πολλές μεριές επάνω στο οξύ πρόβλημα του μεταναστευτικού. Κι ενώ τα προβλήματα στη χώρα μας απαιτούν πολλή δουλειά και συγκεκριμένες ιδέες για να γίνουν διαχειρίσιμα έρχεται και το μεταναστευτικό που μας προσθέτει ευθύνες που χρειάζονται ειδικούς σχεδιασμούς για να αντιμετωπιστούν… Όποιος νομίζει ότι είναι εύκολη δουλειά να υποδεχθείς τόσους κατατρεγμένους, που ήδη δέχθηκαν πολύπλευρη εκμετάλλευση, και να τους εντάξεις στην κοινωνία σου είναι γελασμένος… Και πίσω από τις μετακινήσεις μεταναστών κρύβονται ποικίλα συμφέροντα που εμείς δεν είμαστε σε θέση να τα αναλύσουμε με αξιοπιστία. Το ότι έγινε χώρα υποδοχής η Τουρκία μπορεί να λέει πολλά, όπως και ο τρόπος που διαχειρίζεται το πρόβλημα ο Ερντογάν…

Όλα το σκοπό τους…

Ακούσαμε παλιότερα ότι ο Ερντογάν ναύλωνε αεροπλάνα και μετέφερε πολίτες από την Αφρική στη χώρα του! Γιατί το έκανε, αν αληθεύει η πληροφορία; Από την καλή του την καρδιά ή είχε άλλα σχέδια; Όσο για τη βοήθεια που του προσφέρει η «DER SPIEGEL» γράφοντας ότι οι Έλληνες στέλνουν πίσω τους μετανάστες, ή το άρθρο της για τους «σκλάβους μετανάστες» και τις απαγωγές ανθρώπων από τις ελληνικές αρχές έχουν όλα το σκοπό τους… Οι μετανάστες στον Έβρο δήλωσαν ότι οι τούρκοι στρατιώτες τους έσπρωξαν μέχρι τα σύνορα! Αν όλα αυτά αληθεύουν τότε ο Ερντογάν συνεχίζει να υλοποιεί τα σχέδιά του σε βάρος της χώρας μας και δεν τον «ευαισθητοποιεί» το ότι ανήκουν και οι δύο χώρες στο ΝΑΤΟ! Γιατί αν αυτό είχε σημασία δεν θα ξοδεύαμε τόσους πόρους για τους εξοπλισμούς.

Θεανώ Βλάχου