Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Τον… ξέχασαν!

Άλλος αντιδήμαρχος τράβηξε… κουπί τα χρόνια της πανδημίας για τις επτά Λαϊκές Αγορές στα Γιάννενα και κάνει καθημερινά αγώνα γι’ αυτές, άλλος βγήκε μπροστά προχθές με δηλώσεις για τις παρεμβάσεις στη Λαϊκή της Αγίας Μαρίνας σχετικά με τις σκεπές από αμίαντο! Αν δεν κάνουμε λάθος, ο Βασίλης Βλέτσας είναι αρμόδιος για τις Λαϊκές Αγορές και έχει κάνει δουλειά στον τομέα αυτό, όσο τουλάχιστον του το επέτρεψαν οι δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών. Παρόλα αυτά, ο ίδιος κάπου… ξεχάστηκε και αντ’ αυτού ο Δήμος έβγαλε ανακοίνωση αποκλειστικά με δηλώσεις του Αντιδημάρχου Έργων Γιώργου Αρλέτου! Ο οποίος Γ. Αρλέτος είναι κυριολεκτικά πανταχού παρών! Τόσο πολύ πια…

Κ.Α.

 Και εγένετο....ΦΩΣ!

ΦΩΣ είναι το όνομα του νέου συνδυασμού για την Περιφέρεια Ηπείρου, επικεφαλής του οποίου είναι ως υποψήφιος περιφερειάρχης ο Λάμπρος Γεωργόπουλος (πρωήν Διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα»). Την ανακοίνωση του ονόματος και του λογότυπου (φωτό), έκανε ο ίδιος στο Twitter, αναφέροντας ότι προσεχώς θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση του ονόματος. Μιλώντας, πάντως στον τηλεοπτικό σταθμό «ΒΗΜΑ», ο κ. Γεωργόπουλος έκανε γνωστό πως τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και ένα σύνολο συνεργατών της παράταξης. Ήδη από τις 21 Ιουνίου ανακοίνωσε ότι θα κατέβει στις εκλογές, οπότε θα έχουν γίνει ως τώρα ζυμώσεις και αναμένουμε να δούμε τους πρώτους που θα τον πλαισιώνουν!

Ν.Γ.

Δεν ξεχνιούνται…

 Με το να λέει τέτοιες «κοτσάνες» ο Τσίπρας, συνεπικουρούμενος από την Αχτσιόγλου, μόνο το γέλωτα προκαλεί! Τι είδους δημοκρατία εφάρμοζαν όταν είχαν το πάνω χέρι και έδερναν τους συνταξιούχους που διαμαρτύρονταν έξω από τη Βουλή; Και για να τους ανταμείψουν τους έκοψαν το ΕΚΑΣ! Μιλάμε για μεγάλες ευαισθησίες σε θέματα συνταξιούχων…Της έδωσαν και κατάλαβε τότε της Ελλάδας! Δεύτερη φορά οι Έλληνες θα το σκεφθούν πολύ για να τους ξαναδώσουν την ευκαιρία. Εκείνες οι εμπειρίες δεν ξεχνιούνται εύκολα όσο καλό «αμπαλάζ» κι αν χρησιμοποιήσουν τώρα εκμεταλλευόμενοι τα μύρια όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι λαοί…

ΜΑΤ

Βρήκαν το μπελά τους…

Πήραν κάτοικοι της Βρυσούλας την αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου και κατήγγειλαν ότι σε συγκεκριμένα οικόπεδα οι ιδιοκτήτες έχουν αφήσει άκοπα τα χόρτα με αποτέλεσμα αυτά να έχουν μεταβληθεί σε… ζούγκλα. Έστειλε η Υπηρεσία έγγραφο στους ιδιοκτήτες καλώντας τους να τα κόψουν και προειδοποιώντας πως θα το κάνει ο Δήμος και θα τους χρεώσει τα έξοδα. Ως εδώ καλά. Έλα όμως που στο έγγραφο η Υπηρεσία ανέφερε και τα ονόματα των καταγγελλόντων! Πήγαν λοιπόν οι ιδιοκτήτες να κόψουν τα χόρτα και έγινε μεγάλος καβγάς στη γειτονιά. Με άλλα λόγια, βρήκαν το μπελά τους οι πολίτες που ειδοποίησαν για τα άκοπα χόρτα και προφανώς δεν θα το ξανακάνουν! Δεν πρέπει να προφυλάσσονται από τον Δήμο οι συγκεκριμένοι; Έλα μου ντε…

Κ.Α.

Συνεχίζεται η δράση...

Συνεχίζεται από την Τροχαία Ιωαννίνων η δράση με τίτλο «Ο οδηγός της παρέας δεν πίνει» με σκοπό την καλλιέργεια σωστής κουλτούρας σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση. Στελέχη της Τροχαίας Ιωαννίνων βρέθηκαν τις προάλλες σε πανηγύρι στα Πλαίσια Κατσανοχωρίων, διένειμαν υλικό, ενημέρωσαν και συνομίλησαν με τον κόσμο, αλλά και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Χάρη Λαζάνη που είναι από το συγκεκριμένο χωριό. Η δράση αυτή έχει γίνει σε διάφορα σημεία του Νομού Ιωαννίνων και είναι σημαντικό να διαδοθεί σε όσα περισσότερα γίνεται ώστε να ευαισθητοποιηθούν όλοι και γενικότερα να έχουν ως κανόνα ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!

Ν.Γ.

Έβγαζαν πολλά λεφτά!

Αν πράγματι διέρρευσε κάποτε η μαγνητοφωνημένη συνομιλία του Νίκου Παππά, στενού συνεργάτη του Τσίπρα, που παραδεχόταν ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις παράλληλες δραστηριότητες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από τις οποίες «κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά», σήμερα γιατί βγήκαν από τα ρούχα τους με την παρακολούθηση, αν έγινε, του τηλεφώνου του Ανδρουλάκη; Το να καταγγέλλουν το σημερινό πρωθυπουργό για το έργο της ΕΥΠ δεν μας πείθουν για τις προθέσεις τους… Η εμπάθειά τους θα τους κοστίσει γιατί το έργο της σημερινής κυβέρνησης το ζηλεύουν επειδή δεν μπορούν να το φθάσουν… Και ο στενός συνεργάτης του Τσίπρα  θα περάσει από ειδικό δικαστήριο! Γιατί;

Θ.

Θέλει προσόντα!

 Τι προσόντα οφείλει να έχει ένας πολίτης για να διεκδικεί να κυβερνήσει τον τόπο του; Ο κ. Τσίπρας, για παράδειγμα, ποια πορεία ακολούθησε στις σπουδές του προκειμένου να έχει τα εφόδια για να ασχοληθεί με ένα τόσο πολύπλοκο εγχείρημα; Το να οργανώσεις τη δουλειά των υπουργείων ώστε να υλοποιούν με ακρίβεια το έργο που εκπόνησες δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και στα οικονομικά; Αν δεν έχει την ευχέρεια να αντιλαμβάνεται τέτοια πολύπλοκα θέματα πώς θα πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις; Τα μέτρα για την Παιδεία, όλων των βαθμίδων, είναι ό,τι πιο σημαντικό για έναν πρωθυπουργό… Εκεί στηρίζεται το μέλλον του τόπου. Και για να πάρει θέση για τις επενδύσεις, να κατανείμει δίκαια τους πόρους του κράτους, να εφαρμόσει κοινωνική πολιτική όλα αυτά θέλουν «ειδικά προσόντα…».

Λόγω αδυναμίας…

 Εκείνοι που καταφεύγουν στην ανούσια κριτική εναντίον μιας κυβέρνησης που ανέλαβε να φέρει εις πέρας, σε δύσκολους καιρούς, πολύπλοκες καταστάσεις δείχνουν ότι στερούνται των κατάλληλων προσόντων και από εμπάθεια και μόνο σχεδιάζουν το «έργο τους»! Και αυτό τον καιρό παρακολουθώντας το «έργο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δείχνει μεγάλη εμπάθεια, δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι που την προκαλούν… Επί της ουσίας δεν μας έδειξαν ότι τους ενδιαφέρει πραγματικά η πορεία της οικονομίας, ούτε η αναγκαία ανασυγκρότηση των «σκουριασμένων» δομών που αναπτύχθηκαν τυχαία και χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο. Επί του συγκεκριμένου κυβερνητικού έργου δεν έχουν να προτείνουν τίποτε διαφορετικό; Φαίνεται πως δεν τους απασχολούν σχέδια και εφαρμογή στην πράξη.

Μόνο αυτό ξέρουν;

 Στο μόνο που επιδίδονται είναι η πολεμική εναντίον του πρωθυπουργού! Τι θέλουν να πετύχουν; Έχουν αντιρρήσεις για όσα μέχρι σήμερα σχεδίασε και υλοποίησε η κυβέρνηση; Γιατί δεν αναφέρονται στην ουσία και φέρνουν γύρω-γύρω τον πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να του δυσκολέψουν τη ζωή; Ποιος εκπρόσωπος κόμματος της αντιπολίτευσης θα ήθελε να δέχεται τέτοιες προσωπικές επιθέσεις; Και ενώ κάνουν πρέσινγκ στον πρωθυπουργό δεν ακούσαμε συγκεκριμένες προτάσεις επάνω στο έργο που σχεδιάστηκε με επιμέλεια και υλοποιείται παρά τις αντίξοες συνθήκες αυτής της εποχής…. Πάντως, όποιος πολιτικός αντίπαλος του σημερινού πρωθυπουργού τολμήσει να συγκριθεί μαζί του θα δείξει ότι υστερεί… Γιατί δεν είναι μόνο οι σπουδές που έκανε.

Εφαρμογή στην πράξη…

Φρόντισε να εργαστεί ώστε να έχει προσωπική αντίληψη για όσα συμβαίνουν στον τόπο που θα ήθελε να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Αν δεν δούλεψες ποτέ πώς να καταλάβεις τις έγνοιες των εργαζομένων; Γι’ αυτό και ο Τσίπρας μη έχοντας κάτι ουσιαστικό να αντιπαραβάλει στο έργο του Μητσοτάκη που να έχει σχέση με την ανασυγκρότηση της χώρας, «υιοθέτησε» τον Ανδρουλάκη ελπίζοντας να βγει ο ίδιος από τα δικά του αδιέξοδα… Επειδή νομίζει τώρα ότι κάνει κάτι σημαντικό γι’ αυτό φωνάζει ελπίζοντας να τον ακούσουν οι Έλληνες. Όσο για τους συνεργάτες που βάζει μπροστά νομίζοντας ότι κερδίζει πόντους το κόμμα του, θα πάρει την απάντηση όταν έρθει η ώρα των αποφάσεων του ελληνικού λαού… Ας ασχοληθεί πρώτα με τα του οίκου του και μετά ανοίγεται παραέξω!

Θεανώ Βλάχου